Ο εύκολος τρόπος να προσθέσετε έναν εκτυπωτή στο Mac σας

Συνδέστε έναν εκτυπωτή στο Mac σας, στη συνέχεια εγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα αυτόματα

Αυτός ο οδηγός θα καλύψει τη δημιουργία τοπικών εκτυπωτών που είναι απευθείας συνδεδεμένοι με το Mac μέσω καλωδίωσης, συνήθως καλώδιο USB. Οι τοπικοί εκτυπωτές περιλαμβάνουν επίσης εκτυπωτές που συνδέεστε με δρομολογητή Apple AirPort ή κασέτα Apple Time , καθώς και εκτυπωτές που υποστηρίζουν την τεχνολογία AirPrint. Παρόλο που αυτοί οι τελευταίοι εκτυπωτές στην πραγματικότητα συνδέονται με το δίκτυό σας, η Apple τις αντιμετωπίζει ως τοπικά συνδεδεμένους εκτυπωτές, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία ρύθμισης που περιγράφεται εδώ για να τις αποκτήσετε και να εργαστείτε.

Εάν χρειάζεστε οδηγίες για τη ρύθμιση ενός εκτυπωτή σε μια παλαιότερη έκδοση του OS X, σας προτείνουμε να διαβάσετε τον οδηγό ούτως ή άλλως, καθώς η διαδικασία είναι παρόμοια για πολλές από τις προηγούμενες εκδόσεις του OS X.

OS X Mavericks και αργότερα: Τι χρειάζεστε για να προσθέσετε έναν τοπικό εκτυπωτή

Το σύστημα υποστήριξης εκτυπωτών Mac είναι πολύ ανθεκτικό. Το OS X συνοδεύεται από πολλά προγράμματα οδήγησης εκτυπωτών τρίτων κατασκευαστών και η Apple περιλαμβάνει αυτόματα ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή στην υπηρεσία ενημέρωσης λογισμικού.

Επειδή το OS X περιλαμβάνει τα περισσότερα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή που χρειάζονται οι χρήστες Mac, μην εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα οδήγησης που μπορεί να έρχεται με τον εκτυπωτή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εκτυπωτών το αναφέρουν στον οδηγό εγκατάστασης τους, αλλά πολλοί από εμάς είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης για περιφερειακά, τα οποία ενδέχεται να παρασυρθούμε και να εγκαταστήσουμε κατά λάθος τους οδηγούς εκτός λειτουργίας.

Ενημέρωση λογισμικού συστήματος

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας διαθέτει χαρτί και μελάνι ή γραφίτη και είναι συνδεδεμένος με το Mac, τον δρομολογητή AirPort ή το Time Capsule, κατά περίπτωση.
  2. Ενεργοποιήστε τον εκτυπωτή.
  3. Από το μενού της Apple, επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού.
  4. Το Mac App Store θα ανοίξει και θα αλλάξει στην καρτέλα Ενημερώσεις.
  5. Το OS X θα ελέγξει για ενημερώσεις για τον νέο εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος με το Mac σας. Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, οι πληροφορίες θα εμφανιστούν στην ενότητα "Ενημερώσεις" του Mac App Store. Αν δεν υπάρχουν ενημερώσεις που αναγράφονται, μπορεί απλά να σημαίνει ότι το OS X είναι ήδη ενημερωμένο για τον συγκεκριμένο εκτυπωτή.
  6. Η ενότητα "Ενημερώσεις" μπορεί να περιέχει επιπλέον ενημερώσεις για το Mac. Αν θέλετε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να ενημερώσετε και το λογισμικό σας. μπορείτε να το κάνετε και σε άλλη χρονική στιγμή.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση δίπλα στο στοιχείο ενημέρωσης του εκτυπωτή για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή ή κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση όλων για να ενημερώσετε όλο το λογισμικό που παρατίθεται στην καρτέλα Ενημερώσεις.
  8. Ανάλογα με τον τύπο του λογισμικού που ενημερώνεται, ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Mac. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ενημέρωση λογισμικού.

Ελέγξτε εάν ο εκτυπωτής σας έχει εγκατασταθεί αυτόματα

Οι περισσότεροι εκτυπωτές για Mac θα εγκαταστήσουν αυτόματα το απαραίτητο λογισμικό ή προγράμματα οδήγησης, χωρίς εισροές από εσάς. Όταν ενεργοποιείτε τον συνδεδεμένο εκτυπωτή, ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι ο υπολογιστής σας Mac έχει ήδη δημιουργήσει την ουρά εκτυπωτών, ανέθεσε στον εκτυπωτή ένα όνομα και το έστησε διαθέσιμο σε οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες εκτύπωσης της Apple, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις εφαρμογές.

Μπορείτε να ελέγξετε αν ο εκτυπωτής σας έχει εγκατασταθεί αυτόματα απλά ανοίγοντας μια εφαρμογή και επιλέγοντας Εκτύπωση από το μενού Αρχείο. Εάν βλέπετε τον εκτυπωτή σας στη λίστα, έχετε ρυθμίσει όλα, εκτός εάν θέλετε να μοιραστείτε τον εκτυπωτή με άλλους στο τοπικό σας δίκτυο. Εάν το κάνετε, ρίξτε μια ματιά στο: Μοιραστείτε κάθε συνδεδεμένο εκτυπωτή ή φαξ με άλλους Mac στο δίκτυό σας

Εάν ο εκτυπωτής σας δεν εμφανίζεται στο πλαίσιο διαλόγου "Εκτύπωση" της εφαρμογής, τότε είναι ώρα να καταφύγετε στη μη αυτόματη εγκατάσταση του εκτυπωτή σας χρησιμοποιώντας τον πίνακα προτιμήσεων εκτυπωτή και εκτυπωτή.