Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder στο Mac σας

01 του 06

Ποια είναι η αγαπημένη σας προβολή;

Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τις προβολές του Finder κάνοντας κλικ στα τέσσερα κουμπιά προβολής.

Οι προβολές του Finder προσφέρουν τέσσερις διαφορετικούς τρόπους ανίχνευσης των αρχείων και των φακέλων που είναι αποθηκευμένα στο Mac σας. Οι περισσότεροι νέοι χρήστες Mac τείνουν να συνεργάζονται μόνο με μία από τις τέσσερις προβολές του Finder: Εικονίδιο , Λίστα , Στήλη ή Ροή Εξωφύλλου . Η εργασία σε μια προβολή Finder μπορεί να μην φαίνεται σαν μια κακή ιδέα. Μετά από όλα, θα γίνετε πολύ έμπειρος στα μέσα και τα άκρα της χρήσης αυτής της άποψης. Ωστόσο, είναι πιθανότατα πολύ πιο παραγωγικό μακροπρόθεσμα να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την κάθε προβολή Finder, καθώς και τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες κάθε προβολής.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τις τέσσερις προβολές του Finder, τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές και θα μάθουμε τον καλύτερο χρόνο για να χρησιμοποιήσουμε κάθε τύπο προβολής.

Προβολές του Finder

02 του 06

Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder στο Mac σας: Προβολή εικονιδίου

Η προβολή εικονιδίου είναι η παλαιότερη προβολή Finder.

Η προβολή των εικονιδίων του Finder παρουσιάζει τα αρχεία και τους φακέλους των Mac ως εικονίδια, είτε στην επιφάνεια εργασίας είτε στο παράθυρο του Finder. Η Apple παρέχει σύνολα γενικών εικονιδίων για δίσκους, αρχεία και φακέλους. Αυτά τα γενικά εικονίδια χρησιμοποιούνται αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο εικονίδιο σε ένα στοιχείο. Στο Leopard ( OS X 10.5 ) και αργότερα, μια εικόνα μικρογραφίας που προέρχεται απευθείας από το περιεχόμενο ενός αρχείου μπορεί να χρησιμεύσει ως το εικονίδιο. Για παράδειγμα, ένα αρχείο PDF μπορεί να εμφανίσει την πρώτη σελίδα ως μικρογραφία. εάν το αρχείο είναι φωτογραφία, το εικονίδιο μπορεί να είναι μια μικρογραφία της φωτογραφίας.

Επιλογή της προβολής εικονιδίων

Η προβολή εικονιδίων είναι η προεπιλεγμένη προβολή Finder, αλλά αν έχετε αλλάξει τις προβολές, μπορείτε να επιστρέψετε στην προβολή εικονιδίων κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εικονίδιο προβολής" (το αριστερό κουμπί στην ομάδα των τεσσάρων κουμπιών προβολής) στην κορυφή ενός παραθύρου Finder , ή επιλέγοντας 'Προβολή ως εικονίδια' από το μενού Finder.

Εικονικά πλεονεκτήματα

Μπορείτε να οργανώσετε εικονίδια σε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ και σύροντάς τα γύρω από το παράθυρο. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης ενός παραθύρου του Finder. Το Mac σας θα θυμάται τις τοποθεσίες των εικονιδίων και θα τις εμφανίζει στις ίδιες θέσεις την επόμενη φορά που θα ανοίξετε αυτόν το φάκελο στο Finder.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την προβολή των εικονιδίων με άλλους τρόπους, εκτός από τη μεταφορά μόνο των εικονιδίων. Μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθος του εικονιδίου, το διάστιχο, το μέγεθος κειμένου και το χρώμα φόντου. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μια εικόνα που θα χρησιμοποιηθεί ως φόντο.

Εικονίδιο Προβολή μειονεκτημάτων

Η προβολή εικονιδίων μπορεί να γίνει ακατάλληλη. Καθώς μετακινείτε τα εικονίδια γύρω, μπορούν να αλληλεπικαλύπτονται και να καταλήγουν να συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο. Στην προβολή εικονιδίων δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε αρχείο ή φάκελο. Για παράδειγμα, με μια ματιά, δεν μπορείτε να δείτε το μέγεθος ενός αρχείου ή φακέλου, όταν δημιουργήθηκε ένα αρχείο ή άλλα χαρακτηριστικά ενός στοιχείου.

Καλύτερη χρήση της προβολής εικόνων

Με την εμφάνιση του Leopard και τη δυνατότητα εμφάνισης μικρογραφιών, η προβολή εικονιδίων μπορεί να είναι χρήσιμη για την προβολή φακέλων εικόνων, μουσικής ή άλλων αρχείων πολυμέσων.

03 του 06

Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder στον Mac σας: Προβολή λίστας

Η προβολή λίστας μπορεί να είναι η πιο ευέλικτη από τις προβολές του Finder.

Η προβολή λίστας μπορεί να είναι η πιο ευπροσάρμοστη από όλες τις προβολές του Finder. Η προβολή λίστας εμφανίζει όχι μόνο το όνομα ενός αρχείου, αλλά και πολλά από τα χαρακτηριστικά του αρχείου, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, του μεγέθους, του είδους, της έκδοσης, των σχολίων και των ετικετών. Εμφανίζει επίσης ένα εικονίδιο με κλίμακα κάτω.

Επιλογή προβολής λίστας

Μπορείτε να εμφανίσετε τα αρχεία και τους φακέλους σας στην προβολή λίστας κάνοντας κλικ στο κουμπί "Λίστα προβολής" (το δεύτερο κουμπί από τα αριστερά στην ομάδα των τεσσάρων κουμπιών προβολής) στην κορυφή ενός παραθύρου Finder ή επιλέγοντας 'Προβολή ως λίστα' από στο μενού Finder (Εύρεση).

Πλεονεκτήματα προβολής λίστας

Εκτός από το πλεονέκτημα της προβολής χαρακτηριστικών αρχείου ή φακέλου με μια ματιά, η προβολή λίστας έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι εμφανίζει περισσότερα στοιχεία μέσα σε ένα δεδομένο μέγεθος παραθύρου από ό, τι μπορεί να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε από τις άλλες προβολές.

Η προβολή λίστας είναι πολύ ευέλικτη. Για αρχάριους, εμφανίζει χαρακτηριστικά αρχείων σε στήλες. Κάνοντας κλικ στο όνομα μιας στήλης αλλάζει η σειρά ταξινόμησης, επιτρέποντάς σας να ταξινομήσετε σε οποιοδήποτε από τα χαρακτηριστικά. Μια από τις αγαπημένες μου παραγγελίες ταξινόμησης είναι κατά την ημερομηνία, έτσι ώστε να μπορώ να δω πρώτα τα αρχεία που έχουν προσπελαστεί ή δημιουργηθεί πιο πρόσφατα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προβολή λίστας για να κάνετε αναζήτηση σε φακέλους κάνοντας κλικ στο τρίγωνο αποκάλυψης που βρίσκεται στα αριστερά του ονόματος ενός φακέλου. Μπορείτε να διαγράψετε όσο θέλετε, φάκελο σε φάκελο, μέχρι να βρείτε το αρχείο που χρειάζεστε.

Λίστα Προβολή Μειονεκτήματα

Ένα πρόβλημα με την προβολή λίστας είναι ότι όταν μια λίστα καταλαμβάνει όλη την αίθουσα προβολής σε ένα παράθυρο Finder, μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργήσετε νέους φακέλους ή άλλες επιλογές μενού με βάση τα συμφραζόμενα, επειδή υπάρχει περιορισμένος ελεύθερος χώρος για να κάνετε δεξί κλικ. φυσικά εκτελούν όλες αυτές τις λειτουργίες από τα μενού και τα κουμπιά του Finder.

Καλύτερη χρήση της προβολής λίστας

Η προβολή λίστας είναι πιθανό να είναι μια αγαπημένη προβολή, απλώς και μόνο λόγω της ευελιξίας της προβολής της μέγιστης ποσότητας πληροφοριών με μια ματιά. Η προβολή λίστας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν χρειάζεται να ταξινομήσετε αντικείμενα ή να διαγράψετε μια ιεραρχία φακέλου για να βρείτε ένα αρχείο.

04 του 06

Χρήση προβολών του Finder στο Mac σας: Προβολή στήλης

Η προβολή στήλης σάς επιτρέπει να δείτε πού εντοπίζεται ένα επιλεγμένο αρχείο στο σύστημα αρχείων.

Η προβολή στη στήλη Finder εμφανίζει αρχεία και φακέλους σε μια ιεραρχική προβολή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το πού βρίσκεστε μέσα στο σύστημα αρχείων του Mac σας. Η προβολή στήλης παρουσιάζει κάθε επίπεδο αρχείου ή διαδρομή φακέλου στη δική της στήλη, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε όλα τα στοιχεία κατά μήκος μιας διαδρομής ενός αρχείου ή ενός φακέλου.

Επιλογή προβολής στήλης

Μπορείτε να προβάλετε τα αρχεία και τους φακέλους σας στην προβολή της στήλης κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προβολή στήλης" (το δεύτερο κουμπί από τα δεξιά στην ομάδα των τεσσάρων κουμπιών προβολής) στην κορυφή ενός παραθύρου Finder ή επιλέγοντας 'Προβολή ως στήλες' από στο μενού Finder (Εύρεση).

Πλεονεκτήματα προβολής στήλης

Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να δουν τη διαδρομή ενός στοιχείου, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προβολής στήλης είναι η ευκολία μετακίνησης αρχείων και φακέλων γύρω. Σε αντίθεση με οποιαδήποτε από τις άλλες προβολές, η προβολή στήλης σάς επιτρέπει να αντιγράφετε ή να μεταφέρετε αρχεία χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε ένα δεύτερο παράθυρο Finder.

Το άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό της προβολής στήλης είναι ότι στην τελευταία στήλη εμφανίζεται ο ίδιος τύπος χαρακτηριστικών αρχείου που είναι διαθέσιμος στην προβολή λίστας. Φυσικά, εμφανίζει μόνο χαρακτηριστικά για το επιλεγμένο στοιχείο, όχι όλα τα στοιχεία μιας στήλης ή ενός φακέλου.

Προβολή μειονεκτημάτων στη στήλη

Η προβολή της στήλης είναι δυναμική, δηλαδή ο αριθμός των στηλών και η εμφάνιση τους σε ένα παράθυρο Finder μπορεί να αλλάξει. Οι αλλαγές συνήθως συμβαίνουν όταν επιλέγετε ή μετακινείτε ένα στοιχείο. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει να δουλέψει η στήλη, τουλάχιστον μέχρι να φτάσετε στα πράγματα.

Καλύτερη χρήση της προβολής στήλης

Η προβολή της στήλης είναι πολύ καλή για τη μετακίνηση ή την αντιγραφή αρχείων. Η δυνατότητα μετακίνησης και αντιγραφής αρχείων χρησιμοποιώντας ένα μόνο παράθυρο Finder δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί για παραγωγικότητα και απλή ευκολία χρήσης. Η προβολή στήλης είναι επίσης ιδανική για όσους θέλουν να γνωρίζουν πάντα πού βρίσκονται στο σύστημα αρχείων.

05 του 06

Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder στον Mac σας: Προβολή κάλυψης ροής

Η προβολή ροής κάλυψης, η πιο πρόσφατη προβολή του Finder, παρουσιάστηκε στο Leopard (Mac OS X 10.5).

Η ροή κάλυψης είναι η νεότερη προβολή Finder. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο OS X 10.5 (Leopard). Η προβολή ροής κάλυψης βασίζεται σε μια λειτουργία που βρίσκεται στο iTunes και, όπως και στη λειτουργία iTunes, σας επιτρέπει να δείτε τα περιεχόμενα ενός αρχείου ως εικονίδιο μικρογραφίας. Η προβολή ροής καλύμματος ρυθμίζει τα εικονίδια μικρογραφιών σε ένα φάκελο όπως μια συλλογή μουσικών άλμπουμ που μπορείτε γρήγορα να μετακινηθείτε. Η προβολή ροής κάλυψης διαχωρίζει επίσης το παράθυρο Finder και εμφανίζει μια προβολή στυλ λίστας ακριβώς κάτω από την ενότητα ροής κάλυψης.

Επιλογή προβολής ροής κάλυψης

Μπορείτε να εμφανίσετε τα αρχεία και τους φακέλους σας στην προβολή ροής κάλυψης κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Cover Flow View' (το δεξιό κουμπί στην ομάδα των τεσσάρων κουμπιών προβολής) στην κορυφή ενός παραθύρου Finder ή επιλέγοντας 'View, as Flow Cover 'από το μενού Finder.

Πλεονεκτήματα προβολής κάλυψης ροής

Η προβολή ροής κάλυψης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αναζήτηση μέσω μουσικής, εικόνας και ακόμη και αρχείων κειμένου ή αρχείων PDF, επειδή εμφανίζει ένα εξώφυλλο άλμπουμ, μια φωτογραφία ή την πρώτη σελίδα ενός εγγράφου ως εικονίδιο μικρογραφίας όποτε αυτό είναι εφικτό. Επειδή μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος ενός εικονιδίου ροής κάλυψης, μπορείτε να το φτιάξετε αρκετά μεγάλο για να δείτε το κείμενο στην πρώτη σελίδα ενός εγγράφου ή για να δείτε μια φωτογραφία, ένα εξώφυλλο άλμπουμ ή άλλη εικόνα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ροής κάλυψης

Η εμφάνιση αυτών των προεπισκοπήσεις μικρογραφιών μπορεί να τροφοδοτήσει τους πόρους, αν και οι περισσότεροι νέοι Mac δεν πρέπει να έχουν προβλήματα.

Μόλις δημιουργήσετε εικόνες προβολής ροής κάλυψης αρκετά μεγάλες για πρακτική χρήση, τείνετε να περιορίσετε τον αριθμό των αρχείων που μπορούν να προβληθούν οποιαδήποτε στιγμή.

Βέλτιστη χρήση της προβολής ροής κάλυψης

Η προβολή ροής κάλυψης είναι καλύτερο για την αναστροφή των φακέλων που περιέχουν πολλές εικόνες, την εξακρίβωση αρχείων μουσικής με σχετικό εξώφυλλο ή την προεπισκόπηση κειμένου και εγγράφων PDF που μπορούν να αποδώσουν την πρώτη τους σελίδα ως εικόνα ροής κάλυψης.

Η προβολή ροής κάλυψης δεν είναι πολύ χρήσιμη για φακέλους γεμάτους με μικτά έγγραφα και αρχεία, τα οποία μπορεί να αποδίδονται με γενικά εικονίδια.

06 του 06

Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder στον Mac σας: Ποιο είναι το καλύτερο;

Εάν με ρωτήσατε ποια είναι η άποψη του Finder είναι η καλύτερη άποψη, θα έπρεπε να πω "όλα αυτά." Καθένα έχει τα δυνατά του καθώς και τις αδυναμίες του. Προσωπικά, τα χρησιμοποιώ όλα σε μια ή την άλλη στιγμή, ανάλογα με το έργο.

Όταν πιέζω, θα ήθελα να πω ότι βρίσκω την προβολή της λίστας να είναι αυτή που είμαι πιο άνετη και χρησιμοποιώ πιο συχνά. Μου επιτρέπει να αλλάζω γρήγορα μεταξύ των διαφόρων προτιμήσεων ταξινόμησης κάνοντας απλώς κλικ στο όνομα μιας στήλης, ώστε να μπορώ να ταξινομήσω τα αρχεία με αλφαβητική σειρά, ημερομηνία ή μέγεθος. Υπάρχουν και άλλες επιλογές διαλογής, αλλά αυτές είναι αυτές που χρησιμοποιώ περισσότερο.

Η προβολή της στήλης είναι χρήσιμη όταν έχω κάποιες εργασίες συντήρησης αρχείων για εκτέλεση, όπως ο καθαρισμός αρχείων και φακέλων. Με προβολή στήλης, μπορώ να μετακινήσω και να αντιγράψω στοιχεία γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω πολλά παράθυρα Finder. Μπορώ επίσης να δω πού βρίσκονται μέσα στο σύστημα αρχείων τα επιλεγμένα μου στοιχεία.

Τέλος, χρησιμοποιώ την προβολή ροής κάλυψης για περιήγηση στις εικόνες. Ενώ είναι αλήθεια ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το iPhoto, Photoshop ή άλλο πρόγραμμα χειραγώγησης ή διαχείρισης εικόνας για να εκτελέσω αυτή την εργασία, βρίσκω ότι η προβολή ροής κάλυψης λειτουργεί εξίσου καλά και είναι συνήθως ταχύτερη από το άνοιγμα μιας εφαρμογής απλά για να βρει και να επιλέξει ένα αρχείο εικόνας.

Τι γίνεται με την προβολή εικονιδίων; Παραδόξως, αυτή είναι η άποψη Finder που χρησιμοποιώ το λιγότερο. Ενώ αγαπώ την επιφάνεια εργασίας μου και όλα τα εικονίδια σε αυτό, μέσα σε ένα παράθυρο Finder, προτιμώ την προβολή λίστας για τις περισσότερες εργασίες.

Ανεξάρτητα από την προβολή του Finder που προτιμάτε, γνωρίζοντας για τους άλλους και πότε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί και να απολαύσετε τη χρήση του Mac σας περισσότερο.