Παράθυρο προτιμήσεων ειδοποιήσεων - Έλεγχος Πώς ειδοποιεί το OS X

Μην συντρίβετε με μηνύματα στο Κέντρο ειδοποιήσεων

Το Κέντρο ειδοποιήσεων , το οποίο παρουσιάστηκε στο Mac στο OS X Mountain Lion , παρέχει μια ενοποιημένη μέθοδο για εφαρμογές που σας παρέχουν κατάσταση, ενημερώσεις και άλλα ενημερωτικά μηνύματα. Τα μηνύματα είναι οργανωμένα σε μια ενιαία τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση, χρήση και απόρριψη.

Το Κέντρο Ειδοποίησης είναι μια ανάπτυξη μιας παρόμοιας υπηρεσίας που εισήχθη αρχικά στις συσκευές iOS της Apple. Και δεδομένου ότι πολλοί χρήστες Mac διαθέτουν μια ευρεία συλλογή συσκευών iOS, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το Κέντρο ειδοποιήσεων στο OS X είναι παράλληλο με το iOS .

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Mac. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από πολλές πηγές, όπως την εφαρμογή Mail , Twitter , Facebook , iPhoto και Μηνύματα. Οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να στείλει μηνύματα στο Κέντρο ειδοποιήσεων αν ο προγραμματιστής της εφαρμογής επιλέξει να κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας ανταλλαγής μηνυμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προγραμματιστές φαίνεται να αγαπούν να έχουν τις εφαρμογές τους να σας στέλνουν μηνύματα.

Ευτυχώς, έχετε τον έλεγχο των εφαρμογών στις οποίες επιτρέπεται να σας στέλνουν μηνύματα και πώς εμφανίζονται τα μηνύματα στο Κέντρο ειδοποιήσεων.

Χρησιμοποιήστε το παράθυρο προτιμήσεων του Κέντρου ειδοποιήσεων

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προτιμήσεις συστήματος στο Dock (μοιάζει με γρανάζι μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο) ή επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple.
  2. Στο παράθυρο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) που ανοίγει, επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων ειδοποιήσεων που βρίσκεται στην ενότητα "Προσωπικά" του παραθύρου.

Έλεγχος των εφαρμογών που μπορούν να αποστέλλουν μηνύματα στο Κέντρο ειδοποιήσεων

Οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στο Mac που έχουν τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στο Κέντρο ειδοποιήσεων ενεργοποιούνται αυτόματα και θα εμφανίζονται στην ενότητα "Στο Κέντρο Ειδοποίησης" της πλαϊνής γραμμής.

Μπορείτε να αποτρέψετε τις εφαρμογές να στέλνουν μηνύματα μεταφέροντας την εφαρμογή στην "Not In Notification Center" στην πλευρική γραμμή. Εάν έχετε εγκαταστήσει πολλές εφαρμογές, ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε την περιοχή "Not In Notification Center".

Η μεταφορά της πρώτης εφαρμογής στο "Not In Notification Center" μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη. Ένας εύκολος τρόπος για να μετακινήσετε αυτή την πρώτη εφαρμογή είναι να επιλέξετε την εφαρμογή και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το σημάδι ελέγχου "Εμφάνιση στο Κέντρο ειδοποιήσεων". Αυτό θα μεταφέρει την εφαρμογή στην περιοχή "Not In Notification Center" για εσάς

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα από μια εφαρμογή που έχετε τοποθετήσει στο "Κέντρο No Notification", μεταφέρετε απλώς την εφαρμογή πίσω στην περιοχή "Στο κέντρο ειδοποιήσεων" της πλευρικής γραμμής. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο ελέγχου "Εμφάνιση στο Κέντρο ειδοποιήσεων".

Μην ενοχλείτε

Ενδέχεται να υπάρχουν στιγμές που δεν θέλετε να βλέπετε ή να ακούτε ειδοποιήσεις ειδοποιήσεων ή διαφημιστικά μηνύματα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να καταγράφονται οι ειδοποιήσεις και να εμφανίζονται στο Κέντρο ειδοποιήσεων. Σε αντίθεση με τις ειδικές για την εφαρμογή επιλογές απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων, η επιλογή Μην ενοχλεί σάς επιτρέπει να ορίσετε μια χρονική περίοδο όταν σιγουρευτούν όλες οι ειδοποιήσεις.

  1. Επιλέξτε Μην ενοχλείτε από την αριστερή πλαϊνή μπάρα.
  2. Θα εμφανιστεί μια λίστα επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης μιας χρονικής περιόδου για την ενεργοποίηση της επιλογής Μην ενοχλείτε.
  3. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις σίγασης:

Επιπλέον, όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλήστε, μπορείτε να επιτρέψετε την εμφάνιση ειδοποιήσεων κλήσεων:

Αυτή η τελευταία επιλογή θα εμφανίσει μόνο μια ειδοποίηση κλήσης από το ίδιο άτομο που καλεί δύο ή περισσότερες φορές εντός τριών λεπτών.

Επιλογές εμφάνισης ειδοποιήσεων

Μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα μηνύματα, πόσα μηνύματα από μια εφαρμογή θα εμφανίζονται, εάν πρέπει να αναπαραχθεί ένας ήχος ως ειδοποίηση και αν το εικονίδιο Dock της εφαρμογής θα πρέπει να δείχνει πόσα μηνύματα σας περιμένουν.

Οι επιλογές του Κέντρου ειδοποιήσεων είναι βάσει μιας εφαρμογής ανά εφαρμογή. Για να ορίσετε τις διάφορες επιλογές, επιλέξτε μια εφαρμογή από την πλαϊνή γραμμή. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω επιλογές.

Οι εφαρμογές δεν προσφέρουν όλες τις ίδιες επιλογές εμφάνισης, οπότε μην ανησυχείτε αν στην εφαρμογή που θέλετε να ρυθμίσετε δεν υπάρχει μία ή περισσότερες από τις επιλογές.

Στυλ προειδοποίησης

Υπάρχουν τρεις τύποι προειδοποιητικών στυλ που μπορείτε να επιλέξετε:

Πρόσθετες επιλογές ειδοποίησης