Συζευκτήρες Φάσης και X-10 Home Automation

Να απαντήσετε μόνο σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού σας στα σήματα X10 ; Μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα φάσης.

Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν καλωδιώσεις 2 φάσεων που χωρίζονται σε 2 ξεχωριστά πόδια των 110 βολτ. Ηλεκτρικά, αυτό είναι σαν να έχετε 2 ξεχωριστά σπίτια επειδή τα σήματα X-10 σε μία φάση δεν μπορούν να φτάσουν στις συσκευές X-10 στην άλλη φάση. Οι συζεύκτες φάσης παρέχουν μια γέφυρα μεταξύ αυτών των 2 ξεχωριστών συστημάτων καλωδίωσης.

Οι έξοδοι του στεγνωτηρίου κάνουν καλές γέφυρες

Οι στεγνωτήρες ρούχων τυπικά διαρρέουν 220 βολτ και η έξοδος του στεγνωτηρίου έχει και τις δύο φάσεις καλωδιωμένες σε αυτό. Πολλοί συζεύκτες φάσης έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται σε μια έξοδο 220 βολτ (οποιαδήποτε 220 έξοδος θα λειτουργήσει) ως ένα πέρασμα και να παρέχει μια γέφυρα σήματος X-10 μεταξύ των φάσεων. Αυτές οι φθηνές συσκευές έχουν εξαλείψει πολύ X-10 heartache μεταξύ των χρηστών αυτοματισμού στο σπίτι .

Είναι εύκολο να δοκιμάσετε αν η χρήση μιας εξόδου στεγνωτήρα θα λύσει το πρόβλημα της φάσης σας πριν αγοράσετε έναν σύνδεσμο φάσης plug-in. Βρείτε μια συσκευή και έναν ελεγκτή X-10 που ποτέ δεν συνεργάστηκαν. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές και προφανώς, εξακολουθούν να μην λειτουργούν. Ενεργοποιήστε μια συσκευή 220-volt όπως το στεγνωτήριο και εάν οι συσκευές αρχίσουν να λειτουργούν τότε έχετε πρόβλημα φάσης και χρησιμοποιώντας ένα σύνδεσμο plug-in θα πρέπει να λύσει το πρόβλημά σας. Σημειώστε ότι πρέπει να είναι μια ηλεκτρική συσκευή. ο έλεγχος με ένα στεγνωτήριο δεν θα λειτουργήσει.

Ψηφιακές λύσεις

Εάν προτιμάτε τη συσκευή σας για συζευκτές, πολλοί κατασκευαστές σχεδιάζουν συσκευές που θα εγκατασταθούν σε κουτί διακόπτη. Εάν έχετε εγκαταστήσει ποτέ ένα διακόπτη κυκλώματος, τότε πιθανότατα έχετε αρκετή εμπειρία για να εγκαταστήσετε έναν καλωδιακό συζεύκτη. Εάν είστε καθόλου επιφυλακτικοί για την εργασία στο κουτί διακόπτη τότε συνιστάται να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο.

Σύνδεση φάσης με INSTEON

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα INSTEON και έχετε τουλάχιστον 2 συσκευές διπλής ζώνης, η σύνδεση μιας συσκευής σε μια έξοδο σε κάθε φάση λειτουργεί ως συζευκτής φάσης INSTEON. Κάθε συσκευή INSTEON διπλής ζώνης έχει την ικανότητα να ενεργεί ως σημείο πρόσβασης και ως εκ τούτου ως συζεύκτης φάσης.