Βρείτε προσαρμογείς ασύρματου δικτύου στα Notebooks των Windows XP

Οι νεώτεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ένα ασύρματο προσαρμογέα ασύρματου δικτύου WiFi εγκατεστημένο ήδη μέσα. Η επαλήθευση της ύπαρξης αυτών των ενσωματωμένων προσαρμογέων μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς δεν είναι γενικά ορατά από το εξωτερικό του υπολογιστή. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να επιβεβαιώσετε ή να αρνηθείτε την ύπαρξη προσαρμογέων ασύρματων φορητών υπολογιστών στα Windows XP.

Πώς να βρείτε έναν ασύρματο προσαρμογέα Notebook στα Windows XP

  1. Βρείτε το εικονίδιο του υπολογιστή μου. Ο Υπολογιστής μου είναι εγκατεστημένος είτε στην επιφάνεια εργασίας των Windows είτε στο μενού Έναρξη των Windows.
  2. Κάντε δεξί κλικ στον υπολογιστή μου και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται. Ένα νέο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος θα εμφανιστεί στην οθόνη.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Υλικό στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση συσκευών που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο Διαχείρισης Συσκευών στην οθόνη.
  5. Στο παράθυρο Διαχείρισης συσκευών, εμφανίζεται μια λίστα με τα στοιχεία υλικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή. Ανοίξτε το στοιχείο "Προσαρμογείς δικτύου" στη λίστα κάνοντας κλικ στο σύμβολο "+" που βρίσκεται στα αριστερά του εικονιδίου. Η ενότητα "Προσαρμογείς δικτύου" του παραθύρου θα επεκταθεί για να αποκαλύψει μια λίστα με όλους τους προσαρμογείς δικτύου που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή.
  6. Στη λίστα εγκατεστημένων προσαρμογέων δικτύου, αναζητήστε οποιοδήποτε στοιχείο περιέχει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες λέξεις:
    • Ασύρματος
    • WLAN
    • Wi-Fi
    • 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n
    Εάν υπάρχει ένας τέτοιος προσαρμογέας στη λίστα, ο υπολογιστής διαθέτει προσαρμογέα ασύρματου δικτύου.
  1. Εάν ένας τέτοιος προσαρμογέας δεν εμφανίζεται στη λίστα "Προσαρμογείς δικτύου", επαναλάβετε τα προηγούμενα δύο βήματα 5 και 6 χρησιμοποιώντας το στοιχείο λίστας "Προσαρμογείς PCMCIA" στη Διαχείριση συσκευών. Αν και γενικά δεν έχουν εγκατασταθεί από τον κατασκευαστή, ορισμένοι προσαρμογείς PCMCIA είναι επίσης κάρτες ασύρματου δικτύου.

Συμβουλές εγκατάστασης για προσαρμογείς δικτύου στα Windows XP

  1. Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο ενός εγκατεστημένου προσαρμογέα δικτύου, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού. Η επιλογή Ιδιότητες σε αυτό το μενού αποκαλύπτει λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τον προσαρμογέα.
  2. Τα ονόματα των προσαρμογέων δικτύου επιλέγονται από τους κατασκευαστές τους. Αυτά τα ονόματα δεν μπορούν να αλλάξουν.
  3. Εάν ένας προσαρμογέας δικτύου είναι απενεργοποιημένος ή δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να εγκατασταθεί αλλά να μην εμφανίζεται στη λίστα των Windows. Συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του κατασκευαστή του υπολογιστή εάν υποπτευθείτε την κατάσταση αυτή.

Ο, τι χρειάζεσαι