Πώς μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP οποιουδήποτε ιστοτόπου σε μερικά μόνο κλικ

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρέχουν δωρεάν πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP

Κάθε δικτυακός τόπος στο Διαδίκτυο έχει ανατεθεί τουλάχιστον μία διεύθυνση IP (Internet Protocol) . Η γνώση της διεύθυνσης IP ενός ιστότοπου μπορεί να είναι χρήσιμη για:

Η εύρεση διευθύνσεων IP μπορεί να είναι περίπλοκη. Τα προγράμματα περιήγησης στο Web συνήθως δεν τα εμφανίζουν. Επιπλέον, οι μεγάλες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν μια ομάδα διευθύνσεων IP αντί για μία μόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η διεύθυνση που χρησιμοποιείται μια μέρα μπορεί να αλλάξει την επόμενη.

Δύο άτομα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου αποκτούν συχνά διαφορετικές διευθύνσεις IP για τον ίδιο ιστότοπο, ακόμα και αν χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους αναζήτησης.

Χρησιμοποιώντας Ping

Το βοηθητικό πρόγραμμα ping μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση διευθύνσεων IP ιστοτόπων και οποιουδήποτε άλλου είδους συσκευής δικτύου. Το Ping προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ιστότοπο με το όνομα και αναφέρει την διεύθυνση IP που βρίσκει, μαζί με άλλες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση. Το Ping είναι εντολή εντολής εντολών στα Windows. Για παράδειγμα, για να βρείτε τη διεύθυνση IP του Example.com σε επιτραπέζιο υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τη διεπαφή γραμμής εντολών αντί για τη γραφική διεπαφή και εισαγάγετε την εντολή ping example.com. Αυτό επιστρέφει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με το ακόλουθο, το οποίο περιέχει τη διεύθυνση IP:

Pinging example.com [151.101.193.121] με 32 bytes δεδομένων:. . .

Τόσο τα καταστήματα Google Play όσο και η Apple App περιέχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να δημιουργήσουν τους ίδιους pings από μια κινητή συσκευή.

Σημειώστε ότι πολλοί μεγάλοι ιστότοποι δεν επιστρέφουν πληροφορίες σύνδεσης ως απόκριση στις εντολές ping ως μέτρο ασφαλείας, αλλά συνήθως μπορείτε να αποκτήσετε ακόμα τη διεύθυνση IP του ιστότοπου.

Η μέθοδος ping αποτυγχάνει εάν ο ιστότοπος είναι προσωρινά μη προσβάσιμος ή εάν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση του ping δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα WHOIS Διαδικτύου

Μια εναλλακτική μέθοδος για την εύρεση διευθύνσεων IP ιστότοπων βασίζεται στο σύστημα WHOIS στο διαδίκτυο. Το WHOIS είναι μια βάση δεδομένων που παρακολουθεί τις πληροφορίες εγγραφής ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών και των διευθύνσεων IP.

Για να αναζητήσετε διευθύνσεις IP ιστότοπων με το WHOIS, απλώς επισκεφθείτε έναν από τους πολλούς δημόσιους ιστότοπους όπως whois.net ή networksolutionsolutions.com που προσφέρουν υπηρεσίες ερωτήσεων βάσης δεδομένων WHOIS. Η αναζήτηση ενός συγκεκριμένου ονόματος ιστότοπου παράγει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με το ακόλουθο:

Τρέχων γραμματέας: REGISTER.COM, INC.
Διεύθυνση IP: 207.241.148.80 (αναζήτηση ARIN & RIPE IP). . .

Στη μέθοδο WHOIS, σημειώστε ότι οι διευθύνσεις IP αποθηκεύονται στατικά σε μια βάση δεδομένων και συνεπώς δεν απαιτούν την απευθείας σύνδεση ή την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω διαδικτύου.

Χρήση λιστών διευθύνσεων IP

Οι δημοφιλείς ιστότοποι έχουν δημοσιεύσει τις πληροφορίες διεύθυνσης IP και είναι διαθέσιμες μέσω τυπικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο, επομένως αν ψάχνετε για μια διεύθυνση IP για το Facebook, για παράδειγμα, μπορείτε να το βρείτε σε απευθείας σύνδεση με μια απλή αναζήτηση.