Τι είναι ένα λυρικό βίντεο;

Με την άνοδο του YouTube που αναλαμβάνει το διαδίκτυο, άλλαξε το παιχνίδι για πολλή παραγωγή βίντεο και κινούμενων σχεδίων. Μια μεγάλη περιοχή που άλλαξε ήταν μουσικά βίντεο, RIP MTV. Από εκείνη την μεγαλύτερη αλλαγή ήρθε η άνοδος ενός νεότερου τύπου περιεχομένου που πραγματικά κεφαλαιοποιείται από τις ετικέτες των δίσκων, το λυρικό βίντεο.

Τι είναι ένα λυρικό βίντεο, ούτως ή άλλως;

Τι είναι λοιπόν ένα λυρικό βίντεο; Ένα λυρικό βίντεο είναι βασικά ένα μουσικό βίντεο που εστιάζει στην εμφάνιση των στίχων στο τραγούδι στην οθόνη καθώς παίζεται το τραγούδι. Μια απλή ιδέα, αλλά ξεκινάει και γίνεται ένα δημοφιλές είδος για ετικέτες για να πάρει περισσότερο περιεχόμενο εκεί έξω για τις μπάντες τους, και έτσι να γίνει ένας νέος χώρος για animators να επωφεληθούν για την εργασία.

Δεν είμαστε ιστορικός σε λυρικά βίντεο, αλλά από αυτό που μπορέσαμε να συλλέξουμε ήταν μια εξελικτική διαδικασία που άρχισε νωρίς στο YouTube. Οι άνθρωποι ήθελαν γρήγορα να το κάνουν έτσι αν κάποιος ήθελε να ακούσει μουσική στο YouTube που θα ήταν εφικτό, επειδή οι ετικέτες στην αρχή ήταν είτε διστακτικοί ή απλώς δεν ενδιαφέρονται να φορτώσουν επίσημα βίντεο για τη μουσική.

Windows Movie Maker

Έτσι, στην αρχή, θα πάρετε πολλά βίντεο ανεβαίνουν που ήταν μόνο εικόνες της κάλυψης άλμπουμ και το τραγούδι παίζει. Αυτό ήταν αρκετά δημοφιλές για λίγο, αλλά οι άνθρωποι είναι πιο εφευρετικοί από αυτό. Με προγράμματα όπως το Windows Movie Maker, όπου θα μπορούσατε να επεξεργαστείτε εύκολα κείμενο χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες μεταβάσεις, οι άνθρωποι άρχισαν να δημιουργούν βίντεο με τους στίχους γραμμένους στην οθόνη. Πρέπει να αγαπάς ότι το Windows Movie Maker μπλε φόντο είναι ένα κλασικό.

Αυτό συνέβη για λίγο, με τους ανθρώπους να κάνουν ελαφρώς πιο φτηνές εκδόσεις που περιλαμβάνουν εικόνες ή πιο κινούμενες μεταβάσεις. Μόλις αργότερα, οι εμψυχωτές θα εμπλακούν για να βγάλουν αυτά τα απλά λυρικά βίντεο σε αυτό που είναι τώρα.

Το πρώτο λυρικό βίντεο που μπορούμε να θυμηθούμε να εξαπλωθεί στο διαδίκτυο και όχι μόνο κάτι που έκανε κάποιος σε 10 λεπτά ήταν το "Fuck You" του Cee Lo Green. Τοποθετήθηκε αρχικά ως σύμβολο κράτησης θέσης μέχρι να κυκλοφορήσει το επίσημο βίντεο. Αυτό, από αυτό που ήμουν μάρτυρας της εξέλιξης, είναι εκεί που το λυρικό βίντεο πραγματικά απογειώθηκε και έγινε το δικό του είδος.

Τώρα, τα λυρικά βίντεο χρησιμοποιούνται από ζώνες και ετικέτες για διάφορους λόγους. Κάποιες φορές, όπως και με το "Fuck You", θα τοποθετηθούν μπροστά όταν το επίσημο βίντεο υποτίθεται ότι είναι έξω για να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα ενός τραγουδιού στο ραδιόφωνο ή ίσως να προσπαθήσει να προσελκύσει την προσοχή περισσότερων ανθρώπων πριν από την επίσημη κυκλοφορία . Είναι επίσης ένα δημοφιλές κανάλι για την απελευθέρωση των πλευρών Β. Όταν ένα νέο άλμπουμ έρχεται με ένα μεγάλο χτύπημα, τα λυρικά βίντεο μπορούν να γίνουν ως πρόσθετο περιεχόμενο για αυτά τα άλμπουμ να πάνε μαζί με τα άλλα τραγούδια που δεν κυκλοφορούν ως singles.

Η κατεύθυνση δημιουργίας για τα λυρικά βίντεο είναι ανοιχτή

Η δημιουργική κατεύθυνση για τα λυρικά βίντεο είναι συνήθως πολύ ανοιχτή, και όταν δεν είναι συνήθως προσπαθεί απλώς να βγει από οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκδοση του άλμπουμ μπορεί να έχει ήδη συσχετιστεί με το τραγούδι. Οι προϋπολογισμοί συνήθως δεν είναι τεράστιοι και η στροφή είναι συνήθως αρκετά γρήγορη αλλά για κάτι που συνήθως δεν έχει κανένα κόστος για να το κάνει (ανάλογα με το πώς το σχεδιάζετε φυσικά) δεν είναι μια κακή συναυλία. Είναι επίσης ένα πεδίο που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, όλο και περισσότερες μπάντες και ετικέτες που απελευθερώνουν λυρικά βίντεο. Η Katy Perry κυκλοφορεί έναν τόνο από αυτούς. Επίσης, εάν εργάζεστε έξυπνα, μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικά μικρά έργα, πηγαίνετε με ένα στυλ κινουμένων σχεδίων που προσφέρεται για την αντιγραφή και επικόλληση σε όλους τους στίχους και θα έχετε πολύ πιο εύκολο χρόνο να κάνετε το έργο.

Αν και δεν είναι τόσο σεβαστό όσο τα επίσημα βίντεο και εξετάζονται μερικές φορές ως είδος πρόσθετου περιεχομένου πλήρωσης, τα λυρικά βίντεο είναι μια νέα θέση για τους animators που αναπτύσσεται γρήγορα και μπορούν να αξιοποιηθούν εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα μουσικό βίντεο που ζωντανεύει και εστιάζει οι στίχοι του τραγουδιού που αναπαρίστανται στην οθόνη. Έτσι, αν μπορείτε να χειριστείτε μια τρελή στροφή γύρω, γιατί να μην δώσει λυρικά βίντεο μια δοκιμή!