Το iPad έχει κάρτα SIM;

Μπορεί η κάρτα SIM να αφαιρεθεί;

Τα μοντέλα iPad που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα δεδομένων (3G, 4G LTE) διαθέτουν κάρτα SIM. Μια κάρτα SIM είναι μια ενότητα ταυτότητας συνδρομητή, η οποία με απλά λόγια παρέχει την ταυτότητα του συνδεδεμένου λογαριασμού και επιτρέπει στο iPad να επικοινωνεί με πύργους κυψελών για να συνδεθεί στο Internet. Χωρίς την κάρτα SIM, ο πύργος των κυττάρων δεν θα έχει ιδέα ποιος προσπαθεί να συνδεθεί και ότι θα αρνηθεί την υπηρεσία.

Αυτή η κάρτα SIM μπορεί να είναι ουσιαστικά η ίδια με τις κάρτες SIM που υπάρχουν στο smartphone σας, ανάλογα με το μοντέλο του iPad που διαθέτετε. Οι περισσότερες κάρτες SIM συνδέονται με έναν συγκεκριμένο μεταφορέα. Ομοίως, πολλά iPads είναι "κλειδωμένα" σε έναν συγκεκριμένο μεταφορέα και δεν θα λειτουργούν με άλλους μεταφορείς εκτός αν είναι jailbroken και ξεκλειδωμένα .

Τι είναι η Κάρτα SIM της Apple; Και πώς μπορώ να ξέρω αν έχω ένα;

Αν νομίζετε ότι είναι ενοχλητικό για κάθε κάρτα SIM να συνδέεται με μια συγκεκριμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και κάθε iPad που κλειδώνει σε αυτή την εταιρεία, δεν είστε μόνοι. Η Apple έχει αναπτύξει μια καθολική κάρτα SIM που επιτρέπει στο iPad να χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε υποστηριζόμενο φορέα. Αυτό είναι πολύ βολικό για τη μετάβαση των μεταφορέων, ειδικά αν ζείτε σε μια περιοχή όπου ίσως θέλετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αρκετών μεταφορέων για να μάθετε ποια είναι η καλύτερη σύνδεση δεδομένων.

Και ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό της Apple SIM είναι ότι επιτρέπει φθηνότερα σχέδια δεδομένων όταν ταξιδεύετε διεθνώς. Αντί να κλείνετε το iPad σας όταν κάνετε ένα διεθνές ταξίδι, μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε σε έναν διεθνή μεταφορέα.

Η Apple SIM έκανε το ντεμπούτο της στο iPad Air 2 και στο iPad Mini 3. Υποστηρίζεται επίσης στο iPad Mini 4, στο iPad Pro και σε οποιαδήποτε νεότερα δισκία της Apple που κυκλοφορούν στο μέλλον.

Γιατί θα ήθελα να καταργήσω ή να αντικαταστήσω την κάρτα SIM;

Ο συνηθέστερος λόγος για την αντικατάσταση μιας κάρτας SIM είναι η αναβάθμιση του iPad σε ένα νεότερο μοντέλο στο ίδιο κυψελοειδές δίκτυο. Η κάρτα SIM περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται το iPad για τον κυψελοειδή λογαριασμό σας. Μια κάρτα SIM αντικατάστασης ενδέχεται επίσης να αποστέλλεται εάν η αρχική κάρτα SIM θεωρείται ότι έχει υποστεί βλάβη ή έχει καταστραφεί κατά κάποιο τρόπο.

Η απόσπαση της κάρτας SIM και η επανατοποθέτησή της χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές για την αντιμετώπιση παράξενης συμπεριφοράς με το iPad, ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά που σχετίζεται με το Internet, όπως το πάγωμα iPad όταν προσπαθείτε να ανοίξετε μια ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Πώς να αφαιρέσω και να αντικαταστήσω την κάρτα SIM;

Η υποδοχή για την κάρτα SIM στο iPad βρίσκεται στο πλάι προς την κορυφή του iPad. Η "κορυφή" του iPad είναι η πλευρά με την κάμερα. Μπορείτε να πείτε ότι κρατάτε το iPad προς τη σωστή κατεύθυνση αν το κουμπί Home βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Το iPad θα πρέπει να έχει έρθει με ένα εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM. Αυτό το εργαλείο βρίσκεται προσαρτημένο σε ένα μικρό κουτί από χαρτόνι μαζί με τις οδηγίες για το iPad. Αν δεν έχετε ένα εργαλείο κατάργησης κάρτας SIM, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα συνδετήρα για να πετύχετε τον ίδιο στόχο.

Για να αφαιρέσετε την κάρτα SIM, εντοπίστε πρώτα τη μικρή τρύπα δίπλα στην υποδοχή κάρτας SIM. Χρησιμοποιώντας είτε το εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM είτε ένα συνδετήρα, πιέστε το άκρο του εργαλείου στη μικρή τρύπα. Η θήκη της κάρτας SIM θα βγει, επιτρέποντάς σας να αφαιρέσετε την κάρτα SIM και να σύρετε το κενό δίσκο ή μια αντικατάσταση της κάρτας SIM στο iPad.

Ακόμα μπερδεμένος? Μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το έγγραφο υποστήριξης της Apple για ένα διάγραμμα των υποδοχών κάρτας SIM.