Πώς να χρησιμοποιήσετε το Mac σας ως πληκτρολόγιο Bluetooth για την Apple TV

Ένα βασικό βοηθητικό πρόγραμμα Mac για Apple TV;

Το Typeeto είναι μια ανεκτίμητη μικρή εφαρμογή που κάνει λίγο πιο εύκολη την προσπάθεια εισαγωγής κειμένου στο πλαίσιο αναζήτησης σε μια Apple TV. Η εισαγωγή κειμένου είναι μερικές φορές μια απογοητευτική διαδικασία που χρησιμοποιεί το Siri Remote και ενώ υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να γίνει κάτι τέτοιο λίγο πιο εύκολο, όπως η χρήση ενός πληκτρολογίου iPhone, iPad ή Bluetooth, τώρα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας Mac χάρη στο χρήσιμο Typeeto χρησιμότητα.

Τι είναι το Typeeto;

Το Typeeto είναι βοηθητικό πρόγραμμα Mac που αναπτύχθηκε από την Eltima Software. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας Mac για να πληκτρολογήσετε κείμενο σε iPhone, iPad, Apple TV ή συσκευή Android. Αρχικά ξεκίνησε το 2014 και έδωσε θετικό ενδιαφέρον στη συνέχεια.

Θα βρείτε το Typeeto στο Mac App Store. Η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη για $ 9.99 (με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών).

Παρόλο που μου φαίνεται λιγότερο χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα ασύρματο πληκτρολόγιο με την Apple TV, είναι σίγουρα χρήσιμο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το MacBook για να εισαγάγετε κείμενο ή, ενδεχομένως, να χρειαστεί να το κάνετε στο μέλλον. Είναι επίσης χρήσιμο αν δεν θέλετε να αφιερώσετε δύο πληκτρολόγια στην εργασία, ένα για το Mac σας και ένα για την Apple TV.

Τι είναι το Typetoo ​​ήθελα να χρησιμοποιήσω;

Όταν χρησιμοποιείται με ένα Apple TV, το Typetoo ​​σάς επιτρέπει να αναζητάτε αρχεία πληκτρολογώντας το όνομα στο πεδίο αναζήτησης, υποστηρίζει τα στοιχεία ελέγχου πλήκτρων μέσων και ακόμη και σας επιτρέπει να αντιγράφετε και να επικολλάτε κείμενο από το Mac. Έρχεται πολύ χρήσιμο όταν θέλετε να κάνετε μια πολύπλοκη αναζήτηση και ομολογώ ότι κατά τη χρήση μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί η Apple δεν έχει ήδη ενεργοποιήσει αυτό το είδος συνεχούς y μεταξύ Mac και Apple TV.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Typetoo ​​με άλλες συσκευές. Αυτό το καθιστά χρήσιμο όταν χρειάζεται να πληκτρολογείτε τεράστια ποσά κειμένου στο iPhone, το Android ή το iPad. Μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολη η χρήση μιας από τις κινητές συσκευές σας ως επέκταση της επιφάνειας εργασίας Mac. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών θεμάτων.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η εφαρμογή δεν αντιστοιχεί στα εικονικά κουμπιά της γραμμής αφής στα πιο πρόσφατα μοντέλα MacBook Pro, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις όταν πληκτρολογείτε από Mac σε μια συσκευή.

Ο οδηγός εγκατάστασης

Το Typeeto είναι διαθέσιμο για λήψη από το Mac App Store. Χρειάζεται μόνο να εγκαταστήσετε το λογισμικό στο Mac σας, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε στις συσκευές σας iOS. Όταν εγκατασταθεί, εμφανίζεται ως εικονίδιο εφαρμογής στη γραμμή μενού μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης:

Για χρήση με μια τηλεόραση Apple : Θα πρέπει να είστε σε θέση να συνδεθείτε με το Mac σας απευθείας στο Apple TV Ρύθμιση Bluetooth μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του βοηθητικού προγράμματος. Πρέπει να εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο με το όνομα της Apple TV και ένα παράθυρο διαλόγου που σας προτρέπει να αρχίσετε να πληκτρολογείτε .

Για να χρησιμοποιήσετε με άλλη συσκευή : Στο Mac σας, πρέπει να πατήσετε το κουμπί Ζεύγος δίπλα στο όνομα της συσκευής iOS.

Για να γίνει πιο εύκολη η χρήση του Typetoo ​​με πολλές συσκευές (για παράδειγμα, η Apple TV και το iPhone), μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για καθεμία από αυτές τις συσκευές, επιτρέποντάς σας να κάνετε εύκολη εναλλαγή μεταξύ τους όταν πληκτρολογείτε.

Μόλις εγκαταστήσετε το Typetoo ​​στο Mac σας, μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη εκκίνηση ως εφαρμογή Startup Items (Προγράμματα εκκίνησης) στις Προτιμήσεις συστήματος, διαφορετικά πρέπει να το ξεκινήσετε με το χέρι όταν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε.

Ανακεφαλαίωση

Όταν πρόκειται για την Apple TV, η εφαρμογή φαίνεται να παρέχει ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να είναι ήδη εφικτό - φαίνεται περίεργο ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας Mac για να πληκτρολογήσει την Apple TV χωρίς αυτό. Ενώ σε 9,99 δολάρια η εφαρμογή είναι ένα ακριβό στοιχείο πολυτέλειας, είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε κάθε εργαλειοθήκη του ιδιοκτήτη της Apple TV. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το OS X 10.9.5 ή νεότερη έκδοση και απαιτεί ελεύθερο χώρο 17.03MB