Μετρώντας τις τιμές σε έναν πίνακα βάσης δεδομένων Με τη λειτουργία SQL COUNT

Χρησιμοποιήστε SQL COUNT για να επιστρέψετε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων

Το στοιχείο ερωτημάτων είναι ένα σημαντικό μέρος της δομημένης γλώσσας ερωτήματος (SQL). Ανάκτηση δεδομένων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από σχεσιακή βάση δεδομένων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ερωτήματα SQL - συμπεριλαμβανομένης της συνάρτησης COUNT () - για να αποκτήσετε όλα τα είδη πληροφοριών από μια βάση δεδομένων.

Η συνάρτηση SQL COUNT () είναι ιδιαίτερα χρήσιμη επειδή σας επιτρέπει να μετράτε αρχεία βάσεων δεδομένων με βάση τα κριτήρια που ορίζονται από το χρήστη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε όλες τις εγγραφές σε έναν πίνακα, να μετρήσετε μοναδικές τιμές σε μια στήλη ή να μετρήσετε τον αριθμό των φορών που εμφανίζονται τα αρχεία που πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Αυτό το άρθρο κάνει μια σύντομη ματιά σε κάθε ένα από αυτά τα σενάρια.

Τα παραδείγματα βασίζονται στην κοινώς χρησιμοποιούμενη βάση δεδομένων Northwind, η οποία συχνά αποστέλλεται με προϊόντα βάσης δεδομένων για χρήση ως φροντιστήριο.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον πίνακα προϊόντων της βάσης δεδομένων:

Πίνακας προϊόντων
Κωδικός προϊόντος Ονομα προϊόντος SupplierID QuantityPerUnit Τιμή μονάδας UnitsInStock
1 Chai 1 10 κουτιά x 20 σακούλες 18.00 39
2 Chang 1 24 - 12 οζ φιάλες 19.00 17
3 Σιρόπι γλυκάνισου 1 12 - φιάλες των 550 ml 10.00 13
4 Ο καπνιστής Cajun του σεφ του Αντόνιου 2 Δοχεία 48 - 6 οζ 22.00 53
5 Σεμινάριο γκουμπού του αρχιμάγειρα Αντόνιο 2 36 κιβώτια 21.35 0
6 Το Boysenberry της γιαγιάς απλώνεται 3 Δοχεία 12 - 8 οζ 25.00 120
7 Τα βιολογικά αποξηραμένα αχλάδια του θείου Bob 3 12 - 1 λίβρες pkgs. 30.00 15

Καταμέτρηση εγγραφών σε έναν πίνακα

Το πιο βασικό ερώτημα είναι η καταμέτρηση του αριθμού των εγγραφών στον πίνακα. Εάν θέλετε να γνωρίζετε τον αριθμό των στοιχείων που υπάρχουν σε έναν πίνακα προϊόντων, χρησιμοποιήστε το ακόλουθο ερώτημα:

ΕΠΙΛΟΓΗ COUNT (*)
ΑΠΟ το προϊόν.

Αυτό το ερώτημα επιστρέφει τον αριθμό των γραμμών στον πίνακα. Σε αυτό το παράδειγμα, είναι 7.

Μετρώντας μοναδικές τιμές σε μια στήλη

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία COUNT για να προσδιορίσετε τον αριθμό μοναδικών τιμών σε μια στήλη. Στο παράδειγμα, αν θέλετε να προσδιορίσετε τον αριθμό διαφορετικών προμηθευτών των οποίων τα προϊόντα εμφανίζονται στο τμήμα παραγωγής, μπορείτε να το ολοκληρώσετε χρησιμοποιώντας το ακόλουθο ερώτημα:

SELECT COUNT (DISTINCT SupplierID)
ΑΠΟ το προϊόν.

Αυτό το ερώτημα επιστρέφει τον αριθμό διακριτών τιμών που βρέθηκαν στη στήλη SupplierID. Στην περίπτωση αυτή, η απάντηση είναι 3, που αντιπροσωπεύει 1, 2 και 3.

Καταμέτρηση κριτηρίων αντιστοίχισης εγγραφών

Συνδυάστε τη συνάρτηση COUNT () με τη ρήτρα WHERE για να προσδιορίσετε τον αριθμό των εγγραφών που ταιριάζουν με ορισμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο διαχειριστής του τμήματος θέλει να πάρει μια αίσθηση των επιπέδων των αποθεμάτων στο τμήμα. Το ακόλουθο ερώτημα προσδιορίζει τον αριθμό των γραμμών που αντιπροσωπεύουν το UnitsInStock με λιγότερες από 50 μονάδες:

ΕΠΙΛΟΓΗ COUNT (*)
ΑΠΟ το προϊόν
WHERE UnitsInStock <50;

Σε αυτή την περίπτωση, το ερώτημα θα επέστρεφε μια τιμή 4, που αντιπροσωπεύει το Chai, Chang, το σιρόπι γλυκάνισου και τα βιολογικά αποξηραμένα αχλάδια του θείου Bob.

Η ρήτρα COUNT () μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τους διαχειριστές βάσεων δεδομένων που επιδιώκουν να συνοψίσουν τα δεδομένα για να ικανοποιήσουν τις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία COUNT () για ευρύ φάσμα σκοπών.