Επιλογές λογισμικού βάσης δεδομένων

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μια λύση βάσης δεδομένων για το σπίτι ή την επιχείρησή σας, αλλά πώς αποφασίζετε; Κατ 'αρχάς, καθορίστε ποια χαρακτηριστικά χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας και δεν προκαλεί υπερβολικό πόνο στο τσέπη σας.

Desktop βάσεις δεδομένων

Ίσως γνωρίζετε τουλάχιστον ένα προϊόν βάσης δεδομένων επιφάνειας εργασίας . Η αγορά κυριαρχείται από μάρκες όπως η Microsoft Access , το FileMaker Pro και το OpenOffice Base. Αυτά τα προϊόντα είναι σχετικά φθηνά και είναι μεγάλα για εφαρμογές ενός χρήστη ή για μη διαδραστικές εφαρμογές ιστού. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τους:

Βάσεις δεδομένων διακομιστή

Εάν προγραμματίζετε μια εφαρμογή βάσης δεδομένων βαρέως τύπου όπως ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου ή μια βάση δεδομένων για πολλούς χρήστες, θα χρειαστεί να καλέσετε ένα από τα μεγάλα όπλα. Βάσεις δεδομένων διακομιστή όπως η MySQL, ο Microsoft SQL Server, η IBM DB2 και η Oracle παρέχουν πραγματική δύναμη πυρός, αλλά φέρουν αντίστοιχα μια μεγάλη τιμή.

Αυτά τα τέσσερα δεν είναι οι μόνοι παίκτες στο παιχνίδι βάσης δεδομένων διακομιστή, αλλά είναι παραδοσιακά το μεγαλύτερο. Άλλοι που εξετάζουν είναι τα Teradata, PostgreSQL και SAP Sybase. Ορισμένες βάσεις δεδομένων για επιχειρήσεις προσφέρουν "έκτακτες" εκδόσεις που είναι δωρεάν ή χαμηλού κόστους, γι 'αυτό ελέγξτε αυτές ως ευκαιρία για να πάρετε τα χαρακτηριστικά για μια περιστροφή.

Βάσεις δεδομένων με δυνατότητα Web

Σήμερα, σχεδόν κάθε εφαρμογή βάσης δεδομένων απαιτεί κάποιο είδος αλληλεπίδρασης στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι εάν πρέπει να αποδεχτείτε ή να παρέχετε πληροφορίες στο Διαδίκτυο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια βάση δεδομένων διακομιστή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές - μια βάση δεδομένων για επιτραπέζιους υπολογιστές θα μπορούσε (χωρίς κόστος!) Να καλύψει τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, η Microsoft Access πρόσθεσε υποστήριξη για εφαρμογές ιστού με την έκδοση του 2010. Αν χρειάζεστε αυτή τη δυνατότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλα τα ψιλά γράμματα οποιασδήποτε βάσης δεδομένων που σκέφτεστε να αγοράσετε.