Εισαγωγή δεδομένων εισόδου μέσω εντύπων

Μέρος 8: Έντυπο εισαγωγής δεδομένων πρόσβασης

Σημείωση : Αυτό το άρθρο είναι ένα από μια σειρά σχετικά με την "Κατασκευή μιας βάσης δεδομένων πρόσβασης από το έδαφος." Για φόντο, ανατρέξτε στην ενότητα Δημιουργία σχέσεων , η οποία καθορίζει το βασικό σενάριο για τη βάση δεδομένων Patricks Widgets που αναφέρεται σε αυτό το σεμινάριο.

Τώρα που δημιουργήσαμε το σχεσιακό μοντέλο, τους πίνακες και τις σχέσεις για τη βάση δεδομένων Patricks Widgets , ξεκινάμε υπέροχα. Σε αυτό το σημείο, έχετε μια πλήρως λειτουργική βάση δεδομένων, οπότε ας αρχίσουμε να προσθέτουμε τα κουδούνια και τις σφυρίχτρες που το κάνουν φιλικό προς το χρήστη.

Το πρώτο μας βήμα είναι να βελτιώσουμε τη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων. Αν πειραματίσατε με τη Microsoft Access καθώς δημιουργήσαμε τη βάση δεδομένων, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μπορείτε να προσθέσετε δεδομένα στους πίνακες στην προβολή φύλλου δεδομένων κάνοντας απλά κλικ στην κενή γραμμή στο κάτω μέρος του πίνακα και εισάγοντας δεδομένα που συμμορφώνεται με τυχόν περιορισμούς του πίνακα. Αυτή η διαδικασία σίγουρα σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τη βάση δεδομένων σας, αλλά δεν είναι πολύ έξυπνη ή εύκολη. Φανταστείτε να ζητάτε από έναν πωλητή να περάσει από αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που έχει εγγραφεί σε νέο πελάτη.

Ευτυχώς, η Access παρέχει μια πολύ πιο φιλική προς το χρήστη τεχνική εισαγωγής δεδομένων μέσω της χρήσης εντύπων. Εάν θυμηθείτε από το σενάριο Patricks Widgets, μία από τις απαιτήσεις μας ήταν να δημιουργήσετε μορφές που επιτρέπουν στην ομάδα πωλήσεων να προσθέτει, να τροποποιεί και να προβάλλει πληροφορίες στη βάση δεδομένων.

Θα ξεκινήσουμε δημιουργώντας μια απλή φόρμα που θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε με τον πίνακα Πελατών. Ακολουθεί η διαδικασία βήμα προς βήμα:

  1. Ανοίξτε τη βάση δεδομένων Patricks Widgets.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Φόρμες από το μενού της βάσης δεδομένων.
  3. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή "Δημιουργία φόρμας χρησιμοποιώντας τον οδηγό".
  4. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ">>" για να επιλέξετε όλα τα πεδία στον πίνακα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.
  6. Επιλέξτε τη διάταξη φόρμας που θέλετε. Το δικαιολογημένο είναι ένα καλό, ελκυστικό σημείο εκκίνησης, αλλά κάθε διάταξη έχει τα υπέρ και τα κατά. Επιλέξτε την πιο κατάλληλη διάταξη για το περιβάλλον σας. Θυμηθείτε, αυτό είναι μόνο ένα σημείο εκκίνησης και μπορείτε να τροποποιήσετε την εμφάνιση της συγκεκριμένης φόρμας αργότερα στη διαδικασία.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.
  8. Επιλέξτε ένα στυλ και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.
  9. Δώστε στη φόρμα έναν τίτλο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κατάλληλο κουμπί επιλογής για να ανοίξετε τη φόρμα στη λειτουργία εισαγωγής δεδομένων ή στη λειτουργία διαμόρφωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να δημιουργήσετε τη φόρμα σας.

Αφού δημιουργήσετε τη φόρμα, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτήν όπως θέλετε. Η προβολή διάταξης σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση συγκεκριμένων πεδίων και την ίδια τη φόρμα. Η προβολή εισαγωγής δεδομένων σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με τη φόρμα. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά ">" και "<" για να μετακινηθείτε προς τα εμπρός και προς τα πίσω μέσα από το σύνολο εγγραφών ενώ το κουμπί "> *" δημιουργεί αυτόματα μια νέα εγγραφή στο τέλος της τρέχουσας ομάδας εγγραφών.

Τώρα που δημιουργήσατε αυτή την πρώτη φόρμα, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε φόρμες για να βοηθήσετε στην καταχώρηση δεδομένων για τους υπόλοιπους πίνακες στη βάση δεδομένων.