Πώς να ρυθμίσετε το Google Home, Mini και Max Smart Speakers

Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας με το Google Home Smart Speakers

Η λήψη απόφασης για αγορά ενός έξυπνου ομιλητή Google Home είναι μόνο η αρχή. Αφού το φέρετε σε λειτουργία, έχετε πρόσβαση σε άφθονες δυνατότητες βελτίωσης του τρόπου ζωής από την ακρόαση μουσικής, την επικοινωνία με φίλους, τη μετάφραση γλώσσας, τα νέα / πληροφορίες και τη δυνατότητα ελέγχου άλλων συσκευών στο σπίτι σας.

Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε.

Ο, τι χρειάζεσαι

Αρχικά βήματα εγκατάστασης

  1. Συνδέστε το έξυπνο ηχείο Google Home με την τροφοδοσία του, χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος. Ενεργοποιείται αυτόματα.
  2. Κάντε λήψη της εφαρμογής Google Home στο smartphone ή το tablet σας από το Google Play ή το iTunes App Store.
  3. Ανοίξτε την εφαρμογή Home Google και συμφωνείτε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και τις Πολιτικές Απορρήτου.
  4. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην περιοχή Συσκευές στην εφαρμογή Αρχική σελίδα Google και επιτρέψτε σε αυτήν να ανιχνεύσει τη συσκευή Google Home.
  5. Μόλις ανιχνευθεί η συσκευή σας, πατήστε Συνέχεια στην οθόνη του smartphone σας και έπειτα πατήστε το set up για τη συσκευή Google Home.
  6. Αφού η εφαρμογή εγκαταστήσει με επιτυχία την επιλεγμένη μονάδα Google Home, θα παίξει δοκιμαστικό ήχο - εάν όχι, πατήστε "play test sound" στην οθόνη της εφαρμογής. Αν έχετε ακούσει τον ήχο, πατήστε "Ακούω τον ήχο".
  7. Στη συνέχεια, επιλέγετε την τοποθεσία σας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη), τη γλώσσα και το δίκτυο Wi-Fi (να είστε έτοιμοι να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας) χρησιμοποιώντας τις οδηγίες του Google Home για το smartphone σας.
  8. Για να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες του Google Assistant σε μια οικιακή συσκευή Google, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε "Σύνδεση" στην Αρχική εφαρμογή Google και να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google.

Χρησιμοποιήστε την Αναγνώριση Φωνής και την Επικοινωνία

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Google Home, πείτε "OK Google" ή "Hey Google" και στη συνέχεια δηλώστε μια εντολή ή ρωτήστε μια ερώτηση. Αφού απαντήσει ο Βοηθός Google, είστε έτοιμοι να πάτε.

Πρέπει να πείτε "OK Google" ή "Hey Google" κάθε φορά που θέλετε να θέσετε μια ερώτηση. Ωστόσο, ένα διασκεδαστικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε "OK ή Hey Google - What's Up" - θα πάρετε μια αρκετά διασκεδαστική απάντηση που αλλάζει κάθε φορά που λέτε αυτή τη φράση.

Όταν ο Βοηθός Google αναγνωρίζει τη φωνή σας, οι πολύχρωμες ενδεικτικές λυχνίες που βρίσκονται στην κορυφή της μονάδας θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν. Μόλις απαντηθεί μια ερώτηση ή ολοκληρωθεί η εργασία, μπορείτε να πείτε "Εντάξει ή Hey Google - Stop". Ωστόσο, το έξυπνο ηχείο του Google Home δεν απενεργοποιείται - είναι πάντα ενεργοποιημένο εκτός αν το αποσυνδέσετε φυσικά από την παροχή ρεύματος. Ωστόσο, αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τα μικρόφωνα για κάποιο λόγο, υπάρχει ένα κουμπί σίγασης μικροφώνου.

Όταν επικοινωνείτε με ένα έξυπνο ηχείο Google Home, μιλάτε σε φυσικούς τόνους, με κανονικό ρυθμό και επίπεδο έντασης. Με την πάροδο του χρόνου, ο Βοηθός Google θα εξοικειωθεί με τα πρότυπα ομιλίας σας.

Η προεπιλεγμένη φωνητική απάντηση του Βοηθού Google είναι θηλυκή. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τη φωνή σε αρσενικό μέσω των ακόλουθων βημάτων:

Δοκιμάστε τις δυνατότητες γλωσσών

Τα έξυπνα ηχεία Google Home μπορούν να λειτουργούν σε πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά (ΗΠΑ, Αγγλία, CAN, AU), γαλλικά (FR, CAN) και γερμανικά. Ωστόσο, εκτός από τις λειτουργικές γλώσσες, οι συσκευές Google Home μπορούν επίσης να μεταφράζουν λέξεις και φράσεις σε γλώσσες που υποστηρίζονται από το Google Translate.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε "Εντάξει, Google, πείτε" καλημέρα "στα φινλανδικά"; "Εντάξει, η Google λέει" σας ευχαριστώ "στα γερμανικά" "Hey Google μου λένε πώς να πω" πού είναι το πλησιέστερο σχολείο "στα ιαπωνικά"? "Εντάξει, η Google μπορεί να σας πει πώς να πω" εδώ είναι το διαβατήριό μου "στα ιταλικά".

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από ένα έξυπνο ομιλητή της Google Home να μιλήσει σχεδόν για κάθε λέξη, από το "cat" έως το "supercalifragilisticexpialidocious". Μπορεί επίσης να γράψει πολλές λέξεις σε ορισμένες ξένες γλώσσες χρησιμοποιώντας αγγλικές συμβάσεις ορθογραφίας (δεν περιλαμβάνει τόνους ή άλλους ειδικούς χαρακτήρες).

Αναπαραγωγή μουσικής ροής

Αν εγγραφείτε στο Google Play, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως την αναπαραγωγή μουσικής με εντολές όπως "OK Google - Μουσική Play". Ωστόσο, εάν έχετε λογαριασμούς με άλλες υπηρεσίες, όπως Pandora ή Spotify , μπορείτε να ζητήσετε από το Google Home να παίζει και μουσική από αυτά. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε "Hey Google, Play Tom Petty Music στην Πανδώρα".

Για να ακούσετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, απλά πείτε OK Google, πατήστε (όνομα του ραδιοφωνικού σταθμού) και αν είναι στο iHeart Radio, το έξυπνο ηχείο Google Home θα το παίξει.

Μπορείτε επίσης να ακούτε μουσική απευθείας από τα περισσότερα smartphones μέσω ροής Bluetooth . Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες αντιστοίχισης στην Αρχική εφαρμογή Google στο smartphone σας ή απλώς πείτε "OK Google, σύζευξη Bluetooth".

Επιπλέον, εάν διαθέτετε ένα Google Max Max, μπορείτε να συνδέσετε φυσικά μια εξωτερική πηγή ήχου (όπως μια συσκευή αναπαραγωγής CD) σε αυτό μέσω ενός αναλογικού στερεοφωνικού καλωδίου. Ωστόσο, ανάλογα με την πηγή, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε προσαρμογέα RCA-3,5mm για να ολοκληρώσετε τη σύνδεση.

Επίσης, ενώ το σπίτι σας στο Google αναπαράγει μουσική, μπορείτε να διακόψετε μια ερώτηση σχετικά με τον μουσικό καλλιτέχνη ή κάτι άλλο. Αφού απαντήσει, θα σας επιστρέψει στη μουσική αυτόματα.

Το Google Home υποστηρίζει επίσης ήχο πολλαπλών δωματίων. Μπορείτε να στείλετε ήχο σε άλλα έξυπνα ηχεία Google Home που μπορείτε να έχετε γύρω από το σπίτι (συμπεριλαμβανομένων των Mini και Max), Chromecast για ήχο και ασύρματα ηχεία με ενσωματωμένο Chromecast. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε συσκευές σε ομάδες. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε τις συσκευές στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιό σας χαρακτηρισμένες ως μια ομάδα και τις συσκευές υπνοδωματίου σας σε μια άλλη ομάδα. Ωστόσο, το Chromecast για βίντεο και τηλεοράσεις με ενσωματωμένο Chromecast δεν υποστηρίζει τη λειτουργία Ομάδες.

Μόλις δημιουργηθούν οι ομάδες, μπορείτε όχι μόνο να στέλνετε μουσική σε κάθε ομάδα αλλά μπορείτε να αλλάξετε την ένταση ήχου κάθε συσκευής ή όλων των συσκευών της ομάδας μαζί. Φυσικά, έχετε επίσης τη δυνατότητα να ελέγχετε την ένταση των ομιλητών Google Home, Mini, Max και chromecast χρησιμοποιώντας τους φυσικούς ελέγχους που είναι διαθέσιμοι σε κάθε μονάδα.

Πραγματοποιήστε μια τηλεφωνική κλήση ή στείλτε ένα μήνυμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Home για να κάνετε δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις . Εάν το άτομο που θέλετε να καλέσετε βρίσκεται στη λίστα επαφών σας, μπορείτε απλά να πείτε κάτι όπως "OK Google, κλήση (όνομα)" ή μπορείτε να καλέσετε κάποιον ή οποιαδήποτε επιχείρηση στις ΗΠΑ ή τον Καναδά για να "καλέσετε" τον αριθμό τηλεφώνου. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση της κλήσης χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές (ρυθμίστε την ένταση στο 5 ή ρυθμίστε την ένταση στο 50%).

Για να τερματίσετε την κλήση, απλώς πείτε "OK Stop, αποσυνδέστε, τερματίστε ή κλείστε" ή αν το άλλο μέρος τερματίσει την κλήση, θα ακούσετε τον τελικό τόνο κλήσης.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια κλήση σε αναμονή, να ζητήσετε από την Google Home μια ερώτηση και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε στην κλήση. Απλά ενημερώστε το Google Home για να πραγματοποιήσετε την κλήση σε αναμονή ή πατήστε στην κορυφή της αρχικής μονάδας Google.

Αναπαραγωγή βίντεο

Δεδομένου ότι οι συσκευές Google Home δεν έχουν οθόνες, δεν μπορούν να προβάλλουν άμεσα βίντεο. Ωστόσο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προβάλλετε βίντεο YouTube στην τηλεόρασή σας μέσω μιας μονάδας Chromecast ή απευθείας στην τηλεόραση, εάν η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο το Google Chromecast.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο YouTube, απλώς πείτε "OK Google, προβολή βίντεο στο YouTube" ή, αν γνωρίζετε τι τύπο βίντεο αναζητάτε, μπορείτε επίσης να πείτε κάτι όπως "Εμφάνιση βίντεο μου σκυλιών στο YouTube" ή "Show me Taylor Swift μουσικά βίντεο στο YouTube ".

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή Google Home για να ελέγξετε μια ταινία πολυμέσων Google Chromecast ή μια τηλεόραση με ενσωματωμένο Chromecast.

Αποκτήστε τον Καιρός και άλλες πληροφορίες

Απλά πείτε "Εντάξει, Google, ποιος είναι ο καιρός;" και θα σας πω. Από προεπιλογή, οι ειδοποιήσεις και οι πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες θα αντιστοιχούν στην τοποθεσία του Google Home. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε τον καιρό για οποιαδήποτε τοποθεσία, παρέχοντας απλώς στο Google Home οποιαδήποτε απαιτούμενη πόλη, κατάσταση, πληροφορίες χώρας.

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Home για να παρέχετε πληροφορίες όπως πληροφορίες για την κυκλοφορία, όπως "πόσο καιρό θα διαρκέσει για να οδηγήσετε στο Costco;" αθλητικές ενημερώσεις από την αγαπημένη σας ομάδα. ορισμοί λέξεων. μετατροπές μονάδων. και ακόμη και γεγονότα διασκέδασης.

Με ευχάριστα γεγονότα, σας ζητάμε από την Google συγκεκριμένες ερωτήσεις όπως: "Γιατί είναι ο κόκκινος Άρης;"; "Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος;" "Πόσο ζυγίζει η Γη;" "Ποιο είναι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου;" "Πώς ακούγεται ένας ελέφαντας;" Μπορείτε επίσης απλά να πείτε "Hey, Google, πείτε μου ένα διασκεδαστικό γεγονός" ή "να μου πείτε κάτι ενδιαφέρον" και το Google Home θα απαντήσει κάθε φορά με ένα τυχαίο κομμάτι trivia που μπορεί να βρείτε αρκετά διασκεδαστικό.

Shop Online

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Home για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε μια λίστα αγορών. Ωστόσο, αν τοποθετήσετε μια διεύθυνση παραλαβής και έναν τρόπο πληρωμής (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) στο αρχείο του Λογαριασμού Google, μπορείτε επίσης να ψωνίσετε ηλεκτρονικά. Χρησιμοποιώντας το Google Assistant μπορείτε να αναζητήσετε ένα στοιχείο ή απλά να πείτε "Παραγγείλετε περισσότερα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων". Το Google Home θα σας δώσει κάποιες επιλογές. Αν θέλετε να ακούσετε περισσότερες επιλογές, μπορείτε να δώσετε εντολή στο Google Home να "καταγράψει περισσότερα".

Αφού κάνετε την επιλογή σας, μπορείτε να επιλέξετε και να το αγοράσετε λέγοντας "Αγοράστε αυτό" και στη συνέχεια ακολουθήστε τις διαδικασίες πληρωμής και πληρωμής όπως σας ζητηθεί.

Η Google έχει συνεργαστεί με έναν μεγάλο αριθμό διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης.

Cook με βοήθεια δικτύου τροφίμων

Δεν ξέρω τι να μαγειρεύω απόψε; Ελέγξτε τον βοηθό δικτύου τροφίμων. Απλά πείτε "ΟΚ Google ζητά από το δίκτυο τροφίμων για τις συνταγές κοτόπουλου Fried". Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι ότι ο Βοηθός Google θα συνειδητοποιήσει τη φωνή σας μεταξύ εσάς και του Food Network.

Ο βοηθός φωνητικού δικτύου Food Network θα αναγνωρίσει το αίτημά σας και θα επιβεβαιώσει ότι έχει βρει τις ζητούμενες συνταγές και μπορεί να σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εσάς ή να σας ρωτήσει εάν θέλετε να ζητήσετε περισσότερες συνταγές. Αν επιλέξετε την επιλογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβετε σχεδόν αμέσως. Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι ότι ο Food Network Assistant μπορεί επίσης να σας διαβάσει τη συνταγή, βήμα-βήμα.

Κλήση για βόλτες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Αρχική σελίδα Google για να κάνετε κράτηση για το Uber. Καταρχάς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει την εφαρμογή Uber (με μια μέθοδο πληρωμής) στο smartphone σας και συνδέστε τον με το Λογαριασμό σας Google. Μόλις γίνει αυτό, πρέπει απλά να πείτε "OK Google, πάρε μου ένα Uber".

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει έναν προορισμό παραλαβής στην εφαρμογή Uber. Αφού φροντίσετε, μπορείτε να μάθετε πόσο μακριά είναι η διαδρομή σας, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε να την αντιμετωπίσετε ή να μάθετε ότι τρέχει αργά.

Εφαρμογή έξυπνων εγχώριων ελέγχων

Τα έξυπνα ηχεία Google Home μπορούν να λειτουργήσουν ως κέντρο ελέγχου για το σπίτι σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες, να ρυθμίσετε τους θερμοστάτες για περιοχές του σπιτιού, τον φωτισμό του χώρου ελέγχου και να έχετε περιορισμένο έλεγχο των συμβατών συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, των οικιακών δεκτών, ή μέσω συμβατών συσκευών απομακρυσμένου ελέγχου, όπως οικογένεια τηλεχειριστηρίων Logitech Harmony, Nest, Samsung Smart Things και πολλά άλλα.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι πρέπει να γίνουν επιπλέον αγορές εξαρτημάτων ελέγχου και συμβατών συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας για την αποτελεσματική χρήση των έξυπνων λειτουργιών του Google Home.

Η κατώτατη γραμμή

Το Google Home (μαζί με το Mini και το Max), σε συνδυασμό με το Google Assistant και παρέχουν άφθονους τρόπους για να απολαμβάνετε μουσική, να λαμβάνετε πληροφορίες και να εκτελείτε καθημερινές εργασίες. Επίσης, υπάρχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ελέγχου άλλων συσκευών, ανεξάρτητα από το εάν είναι το Chromecast της Google σε πλήθος συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας και οικιακής αυτοματοποίησης τρίτων κατασκευαστών από εταιρείες όπως η Nest, η Samsung και η Logitech.

Οι Οικιακές Συσκευές Google μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα συζητήθηκαν παραπάνω. Οι δυνατότητες συνεχώς επεκτείνονται καθώς ο Βοηθός Google Voice συνεχίζει να μαθαίνει και περισσότερες εταιρείες τρίτων μερών συνδέουν τις συσκευές τους με την εμπειρία Αρχική σελίδα Google.