Έξι εύχρηστες συμβουλές χρηστών για τα Windows 7, 8.1 και Windows 10

Θέλετε να είστε χρήστης των Windows; Εδώ είναι έξι συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Τα Windows έχουν μια ατελείωτη προσφορά μικρών συμβουλών και τεχνάσματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο αποτελεσματική τη χρήση του συστήματος. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε τα βασικά στοιχεία για το άνοιγμα ενός προγράμματος, την πλοήγηση στο διαδίκτυο, την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη διαχείριση εγγράφων. Αλλά μόλις ξεπεράσετε αυτά τα βασικά μπορείτε να μάθετε για τις διάφορες συντομεύσεις και τα εργαλεία που ξεκλειδώνουν τη δύναμη των Windows. Σε εκείνο το σημείο, ξεκινάτε να απομακρύνεστε από την κατάσταση του χρήστη αρχαρίων και ορίστε τον εαυτό σας στη διαδρομή για να γίνει χρήστης ενέργειας.

Ακούγεται αποθαρρυντικό, αλλά πραγματικά ένας χρήστης ενέργειας είναι απλά κάποιος που χρησιμοποιεί τα Windows αρκετά και με αρκετό ενδιαφέρον να συσσωρεύσει μια ψυχική βιβλιοθήκη συμβουλών, κόλπα και βήματα επίλυσης προβλημάτων (όπως γνωρίζοντας πώς να διορθώσετε μια πλευρική οθόνη ).

Εάν πάντα θέλατε να είστε χρήστης ενέργειας αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Εδώ είναι έξι συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Έναρξη-x (Windows 7, 8.1 και 10)

Με όλες τις εκδόσεις των Windows - εκτός από τα Windows 8 - το μενού Έναρξη είναι η θέση σας για το άνοιγμα εφαρμογών και την πρόσβαση σε βοηθητικά προγράμματα συστήματος. Αλλά γνωρίζατε ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλά από τα σημαντικά βοηθητικά προγράμματα συστήματος χωρίς να ανοίξετε το μενού Έναρξη;

Το μόνο που κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί Έναρξη και να κάνετε δεξί κλικ για να εμφανιστεί ένα μυστικό δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος. Από εδώ μπορείτε να ανοίξετε γρήγορα τον διαχειριστή εργασιών, τον πίνακα ελέγχου, το παράθυρο διαλόγου εκτέλεσης, τον διαχειριστή συσκευών, μια γραμμή εντολών και άλλες σημαντικές λειτουργίες. Υπάρχει ακόμα και μια γρήγορη επιλογή να κλείσετε ή να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το κρυφό μενού πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + x , από το οποίο προέρχεται το όνομα Start-x.

Μια μαζική αποστολή στο μενού ... (Windows 7 και άνω)

Χρησιμοποιείτε ποτέ την επιλογή μενού δεξιού κλικ για αρχεία και φακέλους; Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να μεταφέρετε αρχεία γύρω από το σύστημά σας σε συγκεκριμένους φακέλους ή εφαρμογές.

Ωστόσο, η επιλογή των επιλογών για το μενού " Αποστολή προς " είναι περιορισμένη - εκτός αν γνωρίζετε πώς να κάνετε τα Windows να σας δείξουν περισσότερες επιλογές, δηλαδή. Πριν κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο ή φάκελο κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιό σας.

Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Αποστολή προς το μενού περιβάλλοντος. Μια τεράστια λίστα θα εμφανιστεί με σχεδόν κάθε σημαντικό φάκελο στον υπολογιστή σας. Δεν θα βρείτε υποφακέλους όπως το φάκελο "Έγγραφα> Ο μεγάλος φάκελός μου" , αλλά αν θέλετε να στείλετε γρήγορα μια ταινία στο φάκελο βίντεο ή στο OneDrive, η επιλογή " Αποστολή σε " και " Μετατόπιση" μπορεί να γίνει.

Προσθήκη περισσότερων ρολογιών (Windows 7 και άνω)

Από προεπιλογή, τα Windows εμφανίζουν την τρέχουσα ώρα στα δεξιά της γραμμής εργασιών. Αυτό είναι μεγάλο για την παρακολούθηση της τοπικής ώρας, αλλά μερικές φορές πρέπει να παρακολουθείτε αρκετές ζώνες ώρας ταυτόχρονα για δουλειές ή να διατηρείτε επαφή με την οικογένεια.

Η προσθήκη πολλαπλών ρολογιών στη γραμμή εργασιών είναι απλή. Οι οδηγίες εδώ είναι για τα Windows 10 , αλλά η διαδικασία είναι παρόμοια για άλλες εκδόσεις των Windows. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Πίνακας ελέγχου από το μενού περιβάλλοντος.

Μόλις ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Προβολή κατά την επάνω δεξιά γωνία έχει οριστεί στην επιλογή Κατηγορίας . Τώρα επιλέξτε Ρολόι, Γλώσσα και Περιοχή> Προσθήκη ρολογιών για διαφορετικές ζώνες ώρας .

Στο νέο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε την καρτέλα Πρόσθετα ρολόγια . Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε μία από τις επιλογές "Εμφάνιση αυτού του ρολογιού". Στη συνέχεια, επιλέξτε τη ζώνη ώρας σας από το αναπτυσσόμενο μενού και δώστε το ρολόι ένα όνομα στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου με την ένδειξη "Εισαγωγή ονόματος εμφάνισης".

Αφού γίνει αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Apply και, στη συνέχεια, στο OK Για να δείτε αν εμφανίζεται το νέο ρολόι είτε τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή της γραμμής εργασιών για να εμφανίσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο με πολλά ρολόγια ή κάντε κλικ στην ώρα για να δείτε την πλήρη έκδοση.

Ο μίκτης όγκου (Windows 7 και άνω)

Τις περισσότερες φορές, όταν θέλετε να μειώσετε την ένταση, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο έντασης ήχου στο δίσκο του συστήματος (στην άκρη της γραμμής εργασιών) ή πατήστε ένα ειδικό πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Αν όμως ανοίξετε τον Αναμικτήρα Μειωμένων Σβήσεων, έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο των επιπέδων ήχου του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένης ειδικής ρύθμισης για ειδοποιήσεις συστήματος.

Εάν έχετε κουραστεί από όλα αυτά τα ding και pings που σας χτυπάνε στο τύμπανο εδώ είναι πώς το διορθώνετε. Για τα Windows 8.1 και 10, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο έντασης ήχου και επιλέξτε Άνοιγμα του μείκτη όγκου . Στα Windows 7, κάντε κλικ στο εικονίδιο έντασης ήχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Mixer ακριβώς κάτω από τον γενικό έλεγχο έντασης ήχου.

Στα Windows 8.1 και 10 χαμηλώστε τη ρύθμιση που ονομάζεται System Sounds σε ένα πιο άνετο επίπεδο - στα Windows 7 η ρύθμιση μπορεί επίσης να ονομάζεται Ήχοι των Windows .

Συνδέστε τους αγαπημένους σας φακέλους στον File Explorer (Windows 7 και επάνω)

Τα Windows 7, 8.1 και 10 έχουν έναν τρόπο να τοποθετήσουν τους φακέλους που χρησιμοποιείτε πιο συχνά σε ένα ειδικό σημείο στο File Explorer (Windows Explorer στα Windows 7). Στα Windows 8.1 και 10 η τοποθεσία ονομάζεται Γρήγορη πρόσβαση, ενώ τα Windows 7 την ονομάζουν "αγαπημένα". Ανεξάρτητα από αυτό, και τα δύο τμήματα βρίσκονται στο ίδιο σημείο στο επάνω μέρος του παραθύρου πλοήγησης στο παράθυρο Explorer Explorer / Windows Explorer.

Για να προσθέσετε ένα φάκελο σε αυτή τη θέση, μπορείτε είτε να το σύρετε και να το αποθέσετε απευθείας στην ενότητα, είτε να κάνετε δεξί κλικ στο φάκελο που θέλετε να προσθέσετε και να επιλέξετε Pin to Quick Access / Add pin στην αγαπημένη θέση .

Αλλαγή της εικόνας της οθόνης κλειδώματος (Windows 10)

Τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εικόνα της οθόνης κλειδώματος στον υπολογιστή σας, αντί να χρησιμοποιήσετε τις γενικές εικόνες των προμηθειών της Microsoft από προεπιλογή. Ξεκινήστε πατώντας στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις> Προσωπικοποίηση> Κλείδωμα οθόνης .

Τώρα κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στο φόντο και επιλέξτε Εικόνα . Στη συνέχεια, στην ενότητα "Επιλέξτε την εικόνα" κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για να βρείτε την εικόνα στο σύστημά σας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μόλις επιλέξετε την εικόνα, μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί στο επάνω μέρος του παραθύρου Ρυθμίσεις κάτω από την προεπισκόπηση . Μόλις όμως είναι εκεί, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις". Για να ελέγξετε αν έχετε τη σωστή εικόνα πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + L για να δείτε την οθόνη κλειδώματος.

Εκεί έχετε έξι συμβουλές (πέντε εάν δεν είστε χρήστης των Windows 10) για τη βελτίωση της γνώσης των Windows. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο βασικές συμβουλές που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν. Αφού τα κατορθώσετε, ίσως θέλετε να παίξετε με τη γραμμή εντολών, δοκιμάστε ένα hack μητρώου ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα αρχείο δέσμης για μια προγραμματισμένη εργασία. Αλλά αυτό είναι για το μέλλον. Προς το παρόν, δώστε αυτές τις συμβουλές σε δοκιμή στην πραγματική ζωή και δείτε ποιες είναι οι πιο χρήσιμες για εσάς.