Τα κρυμμένα εργαλεία διαχειριστή των Windows 8

Αν και τα Windows έχουν πάντα εστιάσει στην ευκολία χρήσης, έχει επίσης μια δέσμη προηγμένων χαρακτηριστικών. Ενώ ο τυπικός χρήστης δεν θα αφιερώνει υπερβολικό χρόνο εργασίας στη διεπαφή γραμμής εντολών ή κοσκίνισμα μέσω του προγράμματος προβολής συμβάντων, αυτά τα εργαλεία έχουν υπάρξει για εκείνους που τις χρειάζονται.

Ενώ μια συσσώρευση εργαλείων διαχειριστή ενσωματώθηκε πάντοτε στα Windows, δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσετε. Με τα Windows 8, ίσως φαίνεται να είναι πιο δύσκολο από ποτέ. Με την απώλεια του μενού "Έναρξη" , οι χρήστες ισχύος και οι διαχειριστές πρέπει να στραφούν στη γραμμή Charms για να αποκτήσουν πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου ή να αναζητήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται.

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε, τα Windows 8 έχουν στην πραγματικότητα μερικά μυστικά που κάνουν την πρόσβαση στα εργαλεία διαχείρισης πολύ πιο εύκολη. Χρειάζεται λίγο να σκάβουμε για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

Εμφάνιση των Εργαλείων διαχειριστή στην Αρχική οθόνη

Στα Windows 7, μπορέσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού "Έναρξη" και με μερικά κλικ ενός ποντικιού, μπορείτε να βρείτε φακέλους γεμάτους από εργαλεία συστήματος και διαχείρισης. Με τα Windows 8, μπορείτε να τα βρείτε ακόμα. απλά πρέπει να ανοίξετε την οθόνη "Έναρξη" , να μεταβείτε στην προβολή "Όλες οι εφαρμογές" και, στη συνέχεια, να μετακινηθείτε μέχρι το τέλος της λίστας εφαρμογών σας. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό.

Ενώ αυτή η μέθοδος είναι μια ενόχληση, είναι κατανοητό. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών των Windows δεν θα θέλει τέτοια εργαλεία να φράξουν την οθόνη Start τους. Η Microsoft δεν έχει ξεχάσει τους χρήστες της δύναμης της, όμως, με ένα τσίμπημα των ρυθμίσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε πλακάκια για πολλά δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης ακριβώς στην αρχική οθόνη σας.

Κάντε κλικ στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης του υπολογιστή σας για να ανοίξετε την οθόνη Έναρξη. Μεταβείτε στη γραμμή Charms και κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις". Κάντε κλικ στην επιλογή "Πλακάκια" και μετακινήστε το ρυθμιστικό στο "Εμφάνιση εργαλείων διαχείρισης" στη θέση "Ναι".

Μόλις τελειώσετε, επιστρέψτε στην οθόνη Έναρξη και θα βρείτε τώρα ότι έχετε άμεση πρόσβαση σε πολλά από τα εργαλεία που χρειάζεστε.

Start-x Μενού

Ενώ η προσθήκη κεραμιδιών των εργαλείων διαχειριστή στην αρχική σας οθόνη είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προχωρήσετε, τα Windows 8 έχουν ένα άλλο μυστικό για να βοηθήσουν τους χρήστες να φτάσουν στα εργαλεία τους ακόμα πιο γρήγορα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα μάθει ο νέος χρήστης για πρώτη φορά με τα Windows 8 είναι ότι κάνοντας κλικ στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης ανοίγει η οθόνη Έναρξη. Ενώ αυτό είναι κοινή γνώση, είναι λιγότερο γνωστό ότι μπορείτε να κάνετε αριστερό κλικ στο ίδιο σημείο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαφορετικό μενού.

Αυτό το μενού, επίσης προσβάσιμο με τον συνδυασμό πληκτρολογίου Win + X, είναι ο καλύτερος φίλος του διαχειριστή. Με ένα μόνο κλικ του ποντικιού, έχετε πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου, Διαχείριση Εργασιών , Εξερεύνηση αρχείων, Γραμμή εντολών, PowerShell, Πρόγραμμα προβολής συμβάντων και πολλά άλλα. Είναι κρίμα αυτό το μενού δεν είναι πιο αισθητό, είναι απίστευτα χρήσιμο για όσους το χρειάζονται.

Αρχείο μενού αρχείου εξερευνητών αρχείων

Σε καμία προηγούμενη έκδοση των Windows δεν υπήρξε ποτέ μια ψημένη επιλογή για το άνοιγμα μιας γραμμής εντολών σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Υπήρξαν πολυάριθμες εφαρμογές τρίτων και αδράνεια μητρώου που επέτρεψαν σε απελπισμένους χρήστες να προσθέσουν αυτό το χαρακτηριστικό τους, αλλά ποτέ δεν ήταν εγγενές. Για όσους δεν είναι πρόθυμοι ή ανίκανοι να τσίμπημα, η μόνη επιλογή ήταν να "cd" και "dir" το δρόμο τους μέσα από το σύστημα αρχείων. Τα Windows 8 αλλάζουν αυτό.

Εάν πρέπει να ανοίξετε μια γραμμή εντολών ή ένα PowerShell σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο, απλά ανοίξτε το File Explorer και χρησιμοποιήστε τη γραφική διεπαφή για γρήγορη πλοήγηση στον απαραίτητο κατάλογο. Μόλις εκεί, κάντε κλικ στο μενού "Αρχείο". Η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 8 έχει ένα μενού Αρχείο, σε αντίθεση με οποιονδήποτε από τους προκατόχους του. Αν και θα δείτε ακόμα έναν γρήγορο τρόπο για να βγείτε από το βοηθητικό πρόγραμμα, το σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι οι νέες επιλογές "Open Command Prompt" και "Open PowerShell". Επιλέξτε είτε και θα σας δοθεί η επιλογή να ανοίξετε με τυποποιημένα δικαιώματα ή δικαιώματα διαχειριστή.

Αν και αυτό το τέχνασμα δεν προσφέρει έναν τόνο εργαλείων ή επιλογών, θα σας εξυπηρετήσει καλά και θα σας εξοικονομήσει χρόνο.

συμπέρασμα

Τα Windows 8 κάνουν εξαιρετική δουλειά, καθιστώντας τα εργαλεία διαχειριστή προσβάσιμα για την εξουσία των χρηστών. Παρόλο που είναι καλά κρυμμένοι για να κατευνάσουν τους κοινούς χρήστες του κόσμου, με λίγη μικροαλλαγές και λίγη εκσκαφή, τα εργαλεία που χρειάζεστε περισσότερο είναι ευκολότερο να βρεθούν από ποτέ. Και ας είμαστε ειλικρινείς, αν ξέρετε τι PowerShell είναι αρκετά καλό για να το χρησιμοποιήσετε, η αλλαγή των ρυθμίσεων της Αρχικής οθόνης δεν πρόκειται να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα.