Πώς να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες γλώσσες στο Mozilla Firefox

Πείτε στον Firefox ποια γλώσσα προτιμάτε κατά την προβολή ιστοσελίδων

Ορισμένοι ιστότοποι μπορούν να προβληθούν σε διάφορες γλώσσες, ανάλογα με τη διαμόρφωση και τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης ιστού. Ο Firefox, ο οποίος υποστηρίζει πάνω από 240 παγκόσμιες διαλέκτους, παρέχει τη δυνατότητα να καθορίσετε ποιες γλώσσες προτιμάτε να χρησιμοποιείτε κατά την προβολή περιεχομένου ιστού.

Πριν από την απόδοση κειμένου σε μια σελίδα, ο Firefox επικυρώνει πρώτα αν υποστηρίζει ή όχι τις προτιμώμενες γλώσσες σας με τη σειρά που τους έχετε καθορίσει. Εάν είναι δυνατόν, η πολυφωνία της σελίδας εμφανίζεται στη γλώσσα που προτιμάτε. Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι ιστοσελίδες σε όλες τις γλώσσες.

Πώς να καθορίσετε τις προτιμώμενες γλώσσες στον Firefox

Ο καθορισμός και η τροποποίηση της λίστας προτιμώμενων γλωσσών του Firefox μπορεί να γίνει γρήγορα.

  1. Επιλέξτε Firefox > Προτιμήσεις από τη γραμμή μενού για να ανοίξετε την οθόνη Προτιμήσεις.
  2. Στις Γενικές προτιμήσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Γλώσσα και εμφάνιση . Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή δίπλα στην επιλογή της γλώσσας που προτιμάτε για την εμφάνιση σελίδων .
  3. Στο πλαίσιο διαλόγου Γλώσσες που ανοίγει, εμφανίζονται οι τρέχουσες προεπιλεγμένες γλώσσες του προγράμματος περιήγησης με τη σειρά προτιμήσεων. Για να επιλέξετε άλλη γλώσσα, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού που έχει επισημανθεί Επιλέξτε μια γλώσσα που θέλετε να προσθέσετε .
  4. Μετακινηθείτε στην αλφαβητική λίστα γλωσσών και επιλέξτε τη γλώσσα της επιλογής σας. Για να το μετακινήσετε στην ενεργή λίστα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη .

Η νέα σας γλώσσα πρέπει τώρα να προστεθεί στη λίστα. Από προεπιλογή, η νέα γλώσσα εμφανίζεται πρώτα κατά σειρά προτιμήσεων. Για να αλλάξετε τη σειρά της, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά Move Up και Move Down αντίστοιχα. Για να καταργήσετε μια συγκεκριμένη γλώσσα από την προτιμώμενη λίστα, επιλέξτε την και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση .

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στις προτιμήσεις του Firefox. Μόλις κλείσετε την καρτέλα ή εισαγάγετε μια διεύθυνση URL για να συνεχίσετε την περιήγησή σας.

Μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας στο Chrome.