Τι είδους παιχνίδια μπορώ να κατεβάσω για το PS Vita;

Τουλάχιστον έως ότου οι χάκερ καταφέρουν να σπάσουν το PS Vita (ίσως δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά στοιχηματίζω με κάποιο τρόπο, τελικά), το μόνο μέρος που θα βρείτε παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε για το PS Vita είναι Το PlayStation Store. Αλλά το PlayStation Store διαθέτει αρκετές κατηγορίες παιχνιδιών με δυνατότητα λήψης, μερικά από τα οποία θα μπορούν να αναπαραχθούν στο PS Vita, και μερικά από τα οποία δεν θα το κάνουν. Ακολουθούν τα διάφορα είδη παιχνιδιών που θα βρείτε στο PlayStation Store, με πληροφορίες σχετικά με το εάν μπορείτε ή όχι να τα αναπαράγετε σε ένα PS Vita.

Λιανική Παιχνίδια: PS Vita

Πιθανότατα είναι αυτονόητο, αλλά οποιοδήποτε παιχνίδι λιανικής πώλησης που χαρακτηρίζεται ως παιχνίδι PS Vita, είτε πρόκειται για χαρτοκιβώτιο από κατάστημα λιανικής πώλησης, κάρτα λιανικής πώλησης με κωδικό λήψης ή λήψη που αγοράζεται απευθείας από το PlayStation Store, μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε PS Vita. Και παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι το PS Vita θα έχει πιθανότατα παιχνίδια χωρίς περιθώρια, όπως και το PSP, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εισάγετε παιχνίδια από άλλες περιοχές (ή να τα κατεβάσετε, αν είστε σε θέση να να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό δικτύου PlayStation σε άλλη περιοχή). Έχει επίσης αναφερθεί ότι η πρόθεση της Sony είναι να είναι διαθέσιμα όλα τα παιχνίδια συσκευασίας λιανικής για λήψη, επομένως δεν θα χρειαστεί ποτέ να πάτε στο κατάστημα για να αγοράσετε ένα νέο παιχνίδι εάν δεν θέλετε (αλλά θα χρειαστείτε ένα πολλές κάρτες μνήμης για να τις διατηρήσετε).

Λιανική Παιχνίδια: PSP

Όλα τα παιχνίδια λιανικής PSP θα πρέπει να μπορούν να αναπαραχθούν και στο PS Vita, αλλά μόνο αν τα κατεβάσετε από το PlayStation Store. Τα UMD δεν θα λειτουργούν στο PS Vita , οπότε μην περιμένετε να μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο παιχνιδιών σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και να παίξετε στο PS Vita σας. Μόνο οι λήψεις θα λειτουργήσουν. Τα παιχνίδια PSP μόνο για λήψη πρέπει να μπορούν να αναπαραχθούν στο PS Vita. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτό δεν περιλαμβάνει τα PSOne Classics (ακόμα). Δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Λιανικά παιχνίδια: PS3

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει το PS Vita είναι η δυνατότητα να συνεχίσετε να παίζετε ένα παιχνίδι που παίζετε στο PS3 σας στο ίδιο σημείο που έχετε αφήσει στην κονσόλα. Ωστόσο, μην περιμένετε να μπορέσετε να μεταφέρετε ένα παιχνίδι PS3 στο PS Vita σας. Για τα περισσότερα παιχνίδια, θα χρειαστείτε μια πραγματική έκδοση PS Vita του παιχνιδιού, την οποία θα πρέπει να αγοράσετε χωριστά. Ωστόσο, θα μπορείτε να παίξετε μερικά παιχνίδια PS3 εξ αποστάσεως στο PS Vita σας, έχοντας τους τρέξει στο PS3 ενώ χρησιμοποιείτε το Remote Play για να έχετε πρόσβαση στο PS Vita. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα κατεβασμένα παιχνίδια PS3 δεν θα λειτουργούν απευθείας σε ένα PS Vita.

Demos

Επί του παρόντος, τα demo του PSP δεν θα τρέχουν σε ένα PS Vita, αν και τα πραγματικά παιχνίδια θα είναι. Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να αλλάξει σε μια ενημερωμένη έκδοση - μένει να το δούμε. Δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι τουλάχιστον κάποια παιχνίδια PS Vita θα έχουν demos, αλλά και πάλι, που παραμένει προς συζήτηση.

PS Minis

Το PS Minis σχεδόν σίγουρα θα τρέξει σε ένα PS Vita, αλλά δεν γνωρίζω καμία συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με αυτά ακόμα.

PSOne Classics

Το PSOne Classics είναι μια σειρά παιχνιδιών που δημοσιεύθηκαν αρχικά για το PlayStation (γνωστός και ως PSOne). Αυτά τα παιχνίδια είναι λιμάνια των πρωτότυπων παιχνιδιών και δεν έχουν επανέλθει με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός από το να είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους με τους ελέγχους PSP. Ορισμένα παλαιότερα παιχνίδια, όπως και τα δύο πρώτα παιχνίδια Final Fantasy , κυκλοφόρησαν με γραφικά και ενημερώσεις παιχνιδιών, αλλά δεν αποτελούν μέρος της γραμμής PSOne Classics. Από αυτή τη γραφή, τα PSOne Classics δεν τρέχουν σε PS Vita. Αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με μια ενημέρωση υλικολογισμικού στο εγγύς μέλλον.

Παιχνίδια Neo Geo / PC Engine

Αυτά τα παιχνίδια είναι λιμάνια κλασικών παιχνιδιών Neo Geo και PC Engine, παρόμοια με τη γραμμή PSOne Classics. Υποστηρίζονται από το τρέχον firmware PS Vita και θα πρέπει να λειτουργούν καλά.

Ιαπωνία Εισαγωγές

Η σειρά Ιαπωνικών Εισαγωγών διαθέτει παιχνίδια ακριβώς όπως κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία και μπορεί να έχει ή να μην έχει αγγλικό κείμενο. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να αναμένεται να τρέξουν σε ένα PS Vita, αλλά αν είναι απλά ιαπωνικά παιχνίδια PSP ή PS Vita, θα τρέξουν. Αν είναι κλασικά παιχνίδια που δημοσιεύθηκαν αρχικά στο PlayStation ή το PS2, τότε μπορεί να μην λειτουργούν.

PS2 Classics

Η σειρά PS2 Classics αποτελεί συνέχεια της δημοφιλούς PSOne Classics και παρουσιάζει παιχνίδια PS2 ελάχιστα ανανεωμένα για να τρέξουν σε ένα PS3. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με το αν θα τρέξουν ή όχι με PS Vita, αλλά υποψιάζομαι ότι αν δεν ξεκινήσουν, σύντομα θα λάβουν μια ενημέρωση υλικολογισμικού.

Αρχική παιχνίδια

Τα παιχνίδια Homebrew είναι μικρά παιχνίδια από ανεξάρτητους προγραμματιστές και χάκερ και συνεπώς δεν είναι διαθέσιμα από το PlayStation Store. Ενώ το homebrew για το PS Vita είναι μια μελλοντική δυνατότητα, μην αγοράζετε ένα PS Vita που αναμένεται να το απομακρύνει από το κουτί. Ακόμα και το PSP, συχνά hacked και εξοπλισμένο με προσαρμοσμένο firmware homebrew , ποτέ δεν είχε μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη των αρχικών παιχνιδιών homebrew.