Τι είναι το Homebrew για λογισμικό τυχερού παιχνιδιού;

Όλοι για τον υπόγειο προγραμματισμό για το PSP

Το "Homebrew" αναφέρεται σε προγράμματα, όπως τα παιχνίδια και το λογισμικό κοινής ωφέλειας, που γίνονται στο σπίτι από μεμονωμένους ανθρώπους (σε αντίθεση με αναπτυξιακές εταιρείες).

Τα προγράμματα Homebrew έχουν γίνει για πολλά συστήματα, όπως το PC (πολλά shareware και freeware πέφτουν σε αυτή την κατηγορία), iPod , Gameboy Advance, Xbox, κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα. Το PSP homebrew έχει μια αναπτυσσόμενη και ακμάζουσα κοινότητα που παράγει κάθε είδους ενδιαφέρουσες εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν σε ένα PlayStation Portable.

Πώς είναι δυνατό το Homebrew;

Τα πρώτα ιαπωνικά PSP πωλήθηκαν με έκδοση 1.00 του firmware , η οποία θα μπορούσε να τρέξει κώδικα χωρίς υπογραφή (δηλαδή κώδικας προγραμματισμού που δεν ήταν "υπογεγραμμένος" ή εγκεκριμένος από τη Sony ή εξουσιοδοτημένο από την Sony προγραμματιστή). Οι άνθρωποι σύντομα ανακάλυψαν αυτό το γεγονός και γεννήθηκε το PSP homebrew.

Όταν το υλικολογισμικό ενημερώθηκε στην έκδοση 1.50 (η έκδοση με την οποία κυκλοφόρησαν οι πρώτες μηχανές της Βόρειας Αμερικής), το homebrew ήταν λίγο πιο δύσκολο, αλλά χάρη σε μια εκμετάλλευση είναι επίσης δυνατό να τρέξουμε κώδικα που δεν έχει υπογραφεί σε PSP με αυτήν την έκδοση. Στην πραγματικότητα, η έκδοση 1.50 θεωρείται ότι είναι το καλύτερο λογισμικό για την εκτέλεση του homebrew, καθώς μπορεί να τρέξει όλα τα homebrews χωρίς σημαντικά προβλήματα. (Δυστυχώς, πολλά νεότερα παιχνίδια απαιτούν το τελευταίο λογισμικό που θα τρέξει, αλλά έχουν βρεθεί εκμεταλλεύσεις για τις περισσότερες εκδόσεις του firmware εκτός από τις πιο πρόσφατες.)

Homebrew Countermeasures

Οι περισσότερες νέες ενημερώσεις υλικολογισμικού περιλαμβάνουν μέτρα για να καταστεί η homebrew μη λειτουργική, αλλά νέα ανακαλύψεις homebrew ανακαλύπτονται όλη την ώρα, συχνά την ίδια ημέρα κυκλοφορεί το επίσημο firmware.

Γιατί να ασχοληθούμε με το Homebrew;

Πολλοί χρήστες του PSP θα είναι ευχαριστημένοι με τη χρήση του φορητού υπολογιστή τους για να παίξουν παιχνίδια και ταινίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θέλουν περισσότερα. Έχουν υπάρξει μερικά ενδιαφέροντα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν από τους προγραμματιστές homebrew, καθώς και χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα όπως μια αριθμομηχανή και ένα πρόγραμμα instant messenger. Περισσότερο από αυτό, το homebrew μπορεί να είναι διασκεδαστικό και αποτελεί την τελική πρόκληση για έναν ερασιτέχνη προγραμματιστή.

Περισσότερα για το υλικολογισμικό

Ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο μπορεί να τρέξει το homebrew σε ένα PSP εξαρτάται από την έκδοση υλικολογισμικού που είναι εγκατεστημένη στο μηχάνημα. Εάν πρόκειται να δοκιμάσετε homebrew, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξέρετε είναι ποια έκδοση του firmware το PSP σας έχει.

Για να μάθετε ποια έκδοση του υλικολογισμικού έχετε, ανατρέξτε στον οδηγό αυτό για να μάθετε ποια έκδοση υλικολογισμικού έχει το PSP σας .