Οργανώστε τον υπολογιστή σας με φακέλους των Windows

01 του 06

Δημιουργήστε τον πρώτο φάκελο

Για να δημιουργήσετε το πιο πάνω φάκελο στη δομή, κάντε κλικ στο "Νέος φάκελος". (Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα για μια μεγαλύτερη έκδοση.).

Τα λειτουργικά συστήματα (OS) των Windows έχουν όλα τα προεπιλεγμένα σημεία με τα οποία μπαίνουν τα πράγματα. Αυτό λειτουργεί καλά αν έχετε μερικά, ή μερικές δεκάδες έγγραφα. Τι γίνεται όμως αν έχετε εκατοντάδες ή περισσότερα; Η κατάσταση μπορεί να γίνει γρήγορα ανεξέλεγκτη. πώς βρίσκετε εκείνη την παρουσίαση του PowerPoint που χρειάζεστε μέχρι τις 2 μ.μ., ή τη συνταγή για την Τουρκία Tetrazzini μεταξύ των χιλιάδων στο σκληρό σας δίσκο; Γι 'αυτό πρέπει να μάθετε πώς να αναπτύξετε μια δομή λογικού φακέλου. Θα σας εξοικονομήσει χρόνο και να βελτιώσετε τη ζωή του υπολογιστή σας.

Για αυτό το βήμα-προς-βήμα φροντιστήριο, θα δημιουργήσουμε μια δομή δείγματος φάκελο για τις φωτογραφίες μας. Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στο κουμπί "Έναρξη", έπειτα στην επιλογή "Υπολογιστής", στη συνέχεια βρείτε τη μονάδα δίσκου C: Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτός είναι ο πρωταρχικός σκληρός δίσκος του υπολογιστή τους και ο τόπος που θα δημιουργήσετε τους φακέλους. Κάντε διπλό κλικ στο C: για να ανοίξετε τη μονάδα δίσκου. Στο επάνω μέρος του παραθύρου, θα δείτε τη λέξη "Νέος φάκελος". Πατήστε αριστερό κλικ για να δημιουργήσετε τον νέο φάκελο.Για τα δύο OS, μια συντόμευση είναι να κάνετε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της μονάδας C: Κάντε κύλιση προς το "New" στο αναδυόμενο μενού και κάντε αριστερό κλικ στο "Folder" ένα νέο φάκελο.

Στα Windows XP, μεταβείτε στην ενότητα Έναρξη / Ο υπολογιστής μου / Τοπικός δίσκος (C :). Στη συνέχεια, στην ενότητα "Εργασίες αρχείων και φακέλων" στα αριστερά, κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία νέου φακέλου".

Στα Windows 10 ο γρηγορότερος τρόπος δημιουργίας ενός νέου φακέλου είναι με τη συντόμευση CTRL + Shift + N.

02 του 06

Ονομάστε το φάκελο

Ο πρώτος φάκελος ονομάζεται "Φωτογραφίες". Δεν είναι πρωτότυπο, αλλά δεν θα αναρωτιέστε τι είναι μέσα του.

Δώστε στον κορυφαίο φάκελο στη νέα δομή ένα εύκολο να αναγνωριστεί όνομα. δεν είναι καλή ιδέα να φανταστούμε. Το προεπιλεγμένο όνομα των Windows το δίνει είναι "Νέος φάκελος". Δεν είναι πολύ περιγραφικό και πιθανό να μην είναι καθόλου βοήθεια όταν ψάχνετε κάτι. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο όνομα του φακέλου και να επιλέξετε "Rename" από το αναδυόμενο μενού και να του δώσετε ένα καλύτερο όνομα. μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου για να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, έχω μετονομάσει το φάκελο "Φωτογραφίες".

Τώρα λοιπόν έχουμε ένα νέο φάκελο στη μονάδα δίσκου C: την ονομασία Φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε έναν υποφάκελο.

03 του 06

Πιο συγκεκριμένα

Αυτός ο φάκελος ονομάζεται "Διακοπές" και θα περιέχει ακόμη ένα άλλο φάκελο.

Θα μπορούσατε φυσικά να πετάξετε όλες τις φωτογραφίες σας εδώ. Αλλά αυτό δεν θα σας βοηθούσε περισσότερο από την αποδοχή των προεπιλογών, έτσι; Θα είχατε ακόμα ένα εκατομμύριο φωτογραφίες σε ένα φάκελο, καθιστώντας δύσκολο να βρούμε ένα μόνο. Γι 'αυτό και θα δουλέψουμε και θα δημιουργήσουμε περισσότερους φακέλους προτού αποθηκεύσουμε τις φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως και πριν, θα δημιουργήσουμε έναν άλλο φάκελο, "Διακοπές". Αυτός ο φάκελος υπάρχει μέσα στο φάκελο "Φωτογραφίες".

04 του 06

Πάρτε ακόμα πιο συγκεκριμένες

Αυτό είναι το τελευταίο επίπεδο του φακέλου. Σε αυτούς τους φακέλους πηγαίνετε τις φωτογραφίες από κάθε μία από τις διακοπές.

Δεδομένου ότι είμαστε μια οικογένεια που θέλει να κάνει διακοπές, θα πάμε ακόμα πιο βαθιά στη δομή του φακέλου μας. Έχω προσθέσει έναν αριθμό φακέλων για τα διάφορα σημεία διακοπών μας. το τελευταίο που δημιουργώ είναι για τις διακοπές μας στο Disney World. Παρατηρήστε στην κορυφή του παραθύρου, την οποία έχω επισημάνει με κίτρινο χρώμα, πως είμαστε στο τρίτο επίπεδο κάτω από τον κύριο (C :) σκληρό δίσκο. Πηγαίνει C: / Φωτογραφίες / Διακοπές, και στη συνέχεια τα τέσσερα σημεία διακοπών εδώ. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να βρείτε τις φωτογραφίες σας.

05 του 06

Πρόσθεσε φωτογραφίες

Μετά την προσθήκη των φωτογραφιών για τις συγκεκριμένες διακοπές, είναι καλή ιδέα να μετονομάσετε τις φωτογραφίες.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τις φωτογραφίες σε αυτή την ενότητα. Έχω πετάξει τις φωτογραφίες από τις διακοπές του Disney World σε αυτόν τον φάκελο. Έχω επίσης μετονομάσει μία από τις εικόνες στο "Space Mountain". Είναι το ίδιο κύρος με τη μετονομασία των φακέλων. είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε μια εικόνα όταν της δίνετε ένα πραγματικό όνομα και όχι τον αριθμό που έχει εκχωρηθεί από την κάμερα.

06 του 06

Ξεπλύνετε, Επαναλάβετε

Οι φωτογραφίες σας είναι πλέον έξυπνα οργανωμένες και εύκολες στην εύρεση. Δεν αναρωτιέστε πού βάζετε τις φωτογραφίες γάμου του θείου Fred από το προηγούμενο έτος !.

Παρατηρήστε σε αυτό το στιγμιότυπο πώς τοποθετήθηκε η φωτογραφία του SpaceMountain στο κάτω μέρος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα Windows τοποθετούν αυτόματα τις εικόνες σε αλφαβητική σειρά. Επίσης, παρατηρήστε ξανά στο επάνω μέρος της οθόνης (που υποδεικνύεται με κόκκινο χρώμα) ότι έχετε τώρα μια εύχρηστη δομή φακέλων: C: / Photos / Vacations / DisneyWorld. Αυτό θα κάνει πολύ, πολύ πιο εύκολο να βρείτε τις φωτογραφίες, τα έγγραφα, τα υπολογιστικά φύλλα κ.λπ. διάσπαρτα σε όλο το σκληρό σας δίσκο.

Σας ενθαρρύνω να προβείτε σε ορισμένες δοκιμαστικές (ή πραγματικές) δομές φακέλων. Είναι μια δεξιότητα που είναι εύκολο να ξεχάσετε αν δεν το δοκιμάσετε μερικές φορές. Μόλις το έχετε κάνει, ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι θα οργανώσετε ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο με αυτόν τον τρόπο.