Είναι ασφαλές να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά με μια μπαταρία αυτοκινήτου;

Ερώτηση: Είναι ασφαλές να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά με μια μπαταρία αυτοκινήτου;

Παρακολουθούσα μια παράσταση την άλλη μέρα και χρησιμοποίησαν μια μπαταρία αυτοκινήτου για να ξεκινήσουν μια πυρκαγιά. Φαινόταν σαν ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εάν υπήρχε κάτι άλλο με το αυτοκίνητό σας, αλλά αναρωτιόμουν αν είναι πραγματικά ασφαλές. Συντομεύει μια μπαταρία αυτοκινήτου για να δημιουργήσει σπίθες και να αρχίσει μια πυρκαγιά πραγματικά ασφαλής, ή θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο, ακόμη και σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Απάντηση:

Ξεκινώντας μια πυρκαγιά με το βραχυκύκλωμα μιας μπαταρίας αυτοκινήτου έχει γίνει σε μια σειρά πραγματικών δείχνει, και ενώ λειτουργεί, αν έχετε την κατάλληλη διαθέσιμη tinder, υπάρχει μια σειρά από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε. Δεδομένου ότι οι μπαταρίες αυτοκινήτων μπορούν να εκραγούν κάτω από τις σωστές συνθήκες, είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η δημιουργία αυτών των περιστάσεων. Υπάρχουν επίσης λίγοι τρόποι για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά χρησιμοποιώντας τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας που δεν περιλαμβάνει άμεση σύντομη και πολλούς άλλους τρόπους για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά σε μια κατάσταση επιβίωσης που δεν περιλαμβάνει τη μπαταρία σας καθόλου.

Μπαταρίες αυτοκινήτων, αέριο υδρογόνου, σπινθήρες και σοβαρή σωματική βλάβη

Για όσους δεν γνωρίζουν ήδη, ο λόγος που οι μπαταρίες αυτοκινήτων μπορούν - και κάνουν - να εκραγούν είναι ότι απελευθερώνουν αέριο υδρογόνο κατά την ηλεκτρόλυση . Αυτό σημαίνει ότι κάθε μπαταρία που έχει φορτιστεί πρόσφατα, ειδικά εκείνη που πήγε πρώτα νεκρή, μπορεί να έχει αέριο υδρογόνο που κρύβεται μέσα στα κελιά της . Σημαίνει επίσης ότι μπορεί να υπάρχει αέριο υδρογόνο κοντά στην μπαταρία ή να διαρρέει έξω από τα κύτταρα.

Δεδομένου ότι το αέριο υδρογόνο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, το μόνο που χρειάζεται για να ανατινάξει μια κάπως καλοήθη μπαταρία αυτοκινήτου είναι να εισαγάγει μια σπίθα σε αυτό ακριβώς το είδος εκρηκτικής κατάστασης. Αυτός είναι ο λόγος για τον ασφαλέστερο τρόπο να συνδέσετε καλώδια jumper είναι να συνδέσετε το αρνητικό καλώδιο σε μια καλή, συμπαγή γη που δεν βρίσκεται κοντά στην ίδια την μπαταρία. Αν δημιουργηθούν σπινθήρες όταν συνδέετε καλώδια βραχυκυκλωτήρα, θέλετε να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την μπαταρία.

Εκκίνηση πυρκαγιάς με σπινθήρες από μπαταρία αυτοκινήτου

Η βασική ιδέα να κρατάτε σπινθήρες όσο το δυνατόν μακριά από την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ισχύει αν έχετε απολύτως ανάγκη να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά μέσω αυτής της μεθόδου. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να συνδέσετε πρώτα τα καλώδια μέχρι την μπαταρία και προσέξτε να μην δημιουργήσετε σπινθήρες με τις άλλες άκρες μέχρι και αν δεν είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από το αυτοκίνητο.

Θεωρητικά, όταν αγγίζετε σύντομα ή βουρτσίζετε τα καλώδια jumper μαζί για να δημιουργήσετε σπινθήρες, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να αναφλέξουν το κατάλληλο υλικό, θα πρέπει να είστε ασφαλείς εάν κρατήσετε το όλο θέμα μακριά από την μπαταρία. Ωστόσο, η βραχυκύκλωμα μιας μπαταρίας μπορεί να φέρει τον πρόσθετο κίνδυνο έκθεσης ενός εσωτερικού σφάλματος και να προκαλέσει έκρηξη ούτως ή άλλως.

Μπαταρίες αυτοκινήτων και εσωτερικές σπινθήρες

Όταν μια μπαταρία αυτοκινήτου είναι καλά συντηρημένη και σε καλή κατάσταση, οι εσωτερικές πλάκες μολύβδου θα καλυφθούν σε έναν ηλεκτρολύτη και θα υπάρχει μικρό ή καθόλου αέριο υδρογόνο. Εάν η μπαταρία σας ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή, τότε υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να ανατινάξει. Ωστόσο, οι περισσότερες μπαταρίες υπολείπονται αυτής της ιδέας, γι 'αυτό και ο βραχυκύκλωμα μιας μπαταρίας αυτοκινήτου για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ακόμη και αν κρατάτε τους σπινθήρες μακριά από το όχημά σας.

Το ζήτημα είναι ότι εάν ένα ή περισσότερα από τα ανοίγματα σε μια μπαταρία αυτοκινήτου αποτύχουν, μπορείτε να καταλήξετε με μια συσσώρευση αερίου υδρογόνου, ακόμη και αν η μπαταρία δεν έχει φορτιστεί πρόσφατα. Και μπορείτε επίσης να καταλήξετε με ένα εσωτερικό σύντομο ή βλάβη μέσω ενός φαινομένου που ονομάζεται "δένδρωση". Όταν κάνετε σύντομη εξάντληση της μπαταρίας για να δημιουργήσετε σπινθήρες για πυρκαγιά και η μπαταρία υποφέρει από αυτά ή παρόμοια προβλήματα, μπορεί να εκραγεί.

Εάν είστε μακριά από την μπαταρία όταν εκρήγνυται, είναι απίθανο να τραυματιστείτε. Ωστόσο, η έκρηξη εξακολουθεί να είναι πιθανό να ψεκάζει οξύ σε όλο το διαμέρισμα του κινητήρα σας, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα μεγαλύτερης πυρκαγιάς που αρχίζει στη διαδικασία.

Άλλοι τρόποι για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά με μια μπαταρία αυτοκινήτου

Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά με μια μπαταρία αυτοκινήτου είναι να χρησιμοποιήσετε τον αναπτήρα τσιγάρων. Στην πραγματικότητα, αν το σκεφτείτε, αυτό είναι ακριβώς που έχουν σχεδιαστεί να κάνουν οι αναπτήρες τσιγάρων αυτοκινήτων , αν και σε μια κάπως διαφορετική κλίμακα. Έτσι, αν το αυτοκίνητό σας έχει αναπτήρα τσιγάρων, χρησιμοποιώντας το κόκκινο καυτό πηνίο για να φωτίσετε το κουτάβι σας θα είναι τόσο πιο εύκολο και ασφαλέστερο από το να χρησιμοποιείτε σπινθήρες από καλώδια jumper.

Το πρόβλημα με τη χρήση αναπτήρα για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά είναι ότι μερικά αυτοκίνητα μεταφέρονται χωρίς το ελαφρύτερο τμήμα και οι μη καπνιστές συχνά τους αφαιρούν ούτως ή άλλως, επειδή χρησιμοποιούν τους αναπτήρες τσιγάρων τους μόνο ως 12v υποδοχές αξεσουάρ ούτως ή άλλως.

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν διαθέτει αναπτήρα, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ξεκινώντας μια πυρκαγιά με μια μπαταρία αυτοκινήτου και ένα μολύβι

Αντί να δημιουργείτε σπινθήρες και άμεσο βραχυκύκλωμα αγγίζοντας τα καλώδια jumper μαζί, είναι επίσης πιθανό να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά συνδέοντας καλώδια jumper με ένα μολύβι. Αυτό γίνεται με την έκθεση του καλωδίου στα δύο άκρα του μολυβιού και τη σύνδεση των καλωδίων διασύνδεσης στα αντίθετα άκρα. Το μολύβι θερμαίνεται και τελικά αναφλέγει το ξύλο, αρχίζοντας πραγματικά μια πυρκαγιά.

Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι ασφαλέστερο ή όχι από το να ξεκινήσει απλά μια πυρκαγιά με σπινθήρες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο. Η πυρκαγιά θα ξεκινήσει συνήθως ξαφνικά, οπότε πρέπει να είστε έτοιμοι να αποσυνδέσετε τα καλώδια βραχυκυκλωτήρα σας για να αποφευχθεί η καύση του εαυτού σας. Είναι επίσης πολύ πιθανό τα καλώδια βραχυκυκλωτήρα να καταστραφούν ή να καταστραφούν.

Ξεκινώντας μια πυρκαγιά με χαλύβδινο μαλλί και μια μπαταρία αυτοκινήτου

Ένας άλλος τρόπος για να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά με μια μπαταρία αυτοκινήτου είναι να συνδέσετε καλώδια βραχυκυκλωτήρα στη μπαταρία και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τις άκρες ενός συσσωματώματος από χαλύβδινο μαλλί. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συσφίξετε ένα καλώδιο στο χαλύβδινο μαλλί και, στη συνέχεια, αγγίξτε τον άλλο σφιγκτήρα στην άλλη πλευρά. Το χαλύβδινο μαλλί συνήθως αναφλέγεται πολύ γρήγορα, μετά από το οποίο μπορείτε να αποσυνδέσετε τα καλώδια και να χρησιμοποιήσετε τον καυστήρα ατσαλιού για να αναφλέξετε κάποιο άλλο είδος δεξαμενής που έχετε έτοιμο να χρησιμοποιήσετε.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι ενώ αυτό λειτουργεί, είναι επίσης πιθανό να ορίσετε φωτιά χάλυβα χωρίς τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε μια μπαταρία 9 volt στο αυτοκίνητό σας, αυτό είναι ένας πολύ πιο ασφαλής και εξίσου εύκολος τρόπος να βγάλετε το μαλλί από χάλυβα.

Διακοπή ασφαλούς εκκίνησης πυρκαγιών μπαταριών αυτοκινήτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Ενώ ξεκινάτε μια πυρκαγιά με σπινθήρες από καλώδια σύνδεσης που συνδέονται με την μπαταρία του αυτοκινήτου σας μπορεί να είναι επικίνδυνη, υπάρχουν σίγουρα καταστάσεις επιβίωσης όπου οι κίνδυνοι θα αντισταθμίσουν τους κινδύνους. Εάν είστε κολλημένοι σε μια χιονοθύελλα, και πρέπει να ξεκινήσετε μια φωτιά για να παραμείνετε ζεστές, τότε αυτή είναι μια εκτίμηση κινδύνου που θα πρέπει να κάνετε. Η λειτουργία του θερμαντήρα αυτοκινήτου σας θα διαρκέσει μόνο μέχρι να εξαντληθεί το αέριο, ενώ η εκκίνηση μιας πυρκαγιάς θα διαρκέσει όσο μπορείτε να κρατήσετε τη φωτιά να πηγαίνει με ο, τιδήποτε ξύλο ή άλλο καύσιμο μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια στην περιοχή.

Η καλύτερη επιλογή είναι να προγραμματίσετε μπροστά και να έχετε ένα βύσμα τσιγάρου στο ντουλαπάκι αν δεν καπνίζετε ή αφήνετε μια καθημερινή τσάντα επιβίωσης ή επείγουσας ανάγκης στο αυτοκίνητό σας που περιέχει είδη όπως το τέντερ και ένα πυροτέχνημα, . Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς κανένα από αυτά, τότε με όλα τα μέσα, τα καλώδια jumper είναι μια επιλογή, απλά φροντίστε να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγετε σοβαρά τραυματιστείτε στη διαδικασία.