Τι είναι η τεχνολογία NVIDIA Optimus;

Μια εξήγηση της πλατφόρμας υβριδικών γραφικών της NVIDIA

Όταν ελέγχετε τις προδιαγραφές ενός φορητού υπολογιστή, μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικές κάρτες γραφικών NVIDIA διαθέτουν τεχνολογία Optimus. Αλλά τι ακριβώς είναι το Optimus; Και είναι μια επιλογή που αξίζει να αναζητήσετε σε ένα σημειωματάριο; Μάθετε περισσότερα παρακάτω σε αυτή τη λεπτομερή επεξήγηση της τεχνολογίας Optimus.

Τι είναι το Optimus;

Το Optimus είναι μια τεχνολογία από τη NVIDIA που προσαρμόζει αυτόματα τα γραφικά με βάση τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τη συσκευή για να εξοικονομήσετε ενέργεια από μπαταρίες σε φορητό υπολογιστή. Μερικές φορές αυτό αναφέρεται ως ένα υβριδικό σύστημα γραφικών.

Πώς λειτουργεί το Optimus;

Optimus μεταβάσεις μεταξύ των ενσωματωμένων γραφικών και μια διακριτή GPU αυτόματα με βάση τις εφαρμογές που ένας χρήστης εκκινεί ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραφικά υψηλής απόδοσης κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή όταν παρακολουθείτε ταινία HD. Όταν τελειώσετε ή απλά περιηγείστε στον ιστό, τα συστήματα με δυνατότητα Optimus μπορούν να μεταβούν σε ενσωματωμένα γραφικά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, γεγονός που κερδίζει κέρδος για τους χρήστες.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ενός φορητού υπολογιστή με τεχνολογία Optimus;

Το βασικό όφελος από τη χρήση ενός φορητού υπολογιστή με τεχνολογία Optimus είναι η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς το σύστημα δεν εκτελεί τη διακριτική κάρτα γραφικών που απαιτεί περισσότερη κατανάλωση ενέργειας χωρίς διακοπή. Με την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ ενσωματωμένων γραφικών σε μια ειδική κάρτα γραφικών, θα διαπιστώσετε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας βελτιώνεται σε μικτές καταστάσεις χρήσης υπολογιστών. Δεδομένου ότι το σύστημα γίνεται αυτόματα, βελτιώθηκε επίσης σε προηγούμενα υβριδικά συστήματα γραφικών που απαιτούσαν από τους χρήστες να αλλάζουν χειροκίνητα μεταξύ των δύο συστημάτων γραφικών.

Πώς μπορώ να βρω ένα laptop με τεχνολογία Optimus;

Για να βρείτε έναν φορητό υπολογιστή με το Optimus, το σύστημα πρέπει να διαθέτει συμβατή κάρτα γραφικών NVIDIA και να δηλώνει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζεται η τεχνολογία Optimus. Όχι όλοι οι μοντέρνοι φορητοί υπολογιστές με τις πιο πρόσφατες κάρτες γραφικών NVIDIA έχουν αυτή τη δυνατότητα. Στην πραγματικότητα, δύο παρόμοιες φορητοί υπολογιστές εντός της ίδιας σειράς κατασκευαστών μπορεί να μην το έχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία NVIDIA Optimus, επισκεφτείτε τη διεύθυνση NVIDIA.com.