Επεξήγηση των μηνυμάτων SMS και των περιορισμών της

Το SMS στέλνει την υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων και χρησιμοποιείται παντού σε όλο τον κόσμο. Το 2010, αποστέλλονται περισσότερα από 6 τρισεκατομμύρια SMS , τα οποία ισοδυναμούν με περίπου 193.000 μηνύματα SMS κάθε δευτερόλεπτο. (Ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε από το 2007, ο οποίος είδε μόλις 1,8 τρισεκατομμύρια.) Μέχρι το 2017, μόνο χιλιάδες έστελναν και έλαβαν σχεδόν 4,000 κείμενα κάθε μήνα.

Η υπηρεσία επιτρέπει την αποστολή σύντομων μηνυμάτων κειμένου από ένα κινητό τηλέφωνο σε άλλο ή από το διαδίκτυο σε ένα κινητό τηλέφωνο. Ορισμένοι φορείς κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν ακόμη και την αποστολή μηνυμάτων SMS σε σταθερά τηλέφωνα , αλλά χρησιμοποιεί άλλη υπηρεσία μεταξύ των δύο έτσι ώστε το κείμενο να μπορεί να μετατραπεί σε φωνή για να μιλήσει μέσω του τηλεφώνου.

Το SMS άρχισε με υποστήριξη μόνο για τηλέφωνα GSM πριν υποστηρίξει αργότερα άλλες κινητές τεχνολογίες όπως το CDMA και το ψηφιακό AMPS.

Τα μηνύματα κειμένου είναι πολύ φθηνά σε περισσότερες περιοχές του κόσμου. Στην πραγματικότητα, το 2015, το κόστος αποστολής ενός SMS στην Αυστραλία υπολογίστηκε να είναι μόλις $ 0,00016. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος ενός λογαριασμού κινητού τηλεφώνου είναι συνήθως τα λεπτά φωνής ή η χρήση δεδομένων, τα μηνύματα κειμένου είτε περιλαμβάνονται στο φωνητικό πλάνο είτε προστίθενται ως επιπλέον κόστος.

Ωστόσο, ενώ το SMS είναι αρκετά φθηνό στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, έχει τα μειονεκτήματά του, γι 'αυτό οι εφαρμογές μηνυμάτων κειμένου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Σημείωση: Το SMS αναφέρεται συχνά ως αποστολή γραπτών μηνυμάτων, αποστολή μηνυμάτων κειμένου ή μηνυμάτων κειμένου. Είναι προφέρεται ως ess-em-ess .

Ποια είναι τα όρια των μηνυμάτων SMS;

Για αρχάριους, τα μηνύματα SMS απαιτούν μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, η οποία μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική όταν δεν την έχετε. Ακόμα κι αν έχετε μια πλήρη σύνδεση Wi-Fi στο σπίτι, στο σχολείο ή στην εργασία, αλλά δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορείτε να στείλετε ένα κανονικό μήνυμα κειμένου.

Το SMS είναι συνήθως χαμηλότερο στη λίστα προτεραιότητας από ό, τι άλλη κίνηση όπως η φωνή. Έχει αποδειχθεί ότι περίπου το 1-5 τοις εκατό όλων των μηνυμάτων SMS χάνονται, ακόμη και όταν δεν υπάρχει τίποτα λάθος. Αυτό αμφισβητεί την αξιοπιστία της υπηρεσίας στο σύνολό της.

Επίσης, για να προσθέσετε αυτή την αβεβαιότητα, μερικές υλοποιήσεις μηνυμάτων SMS δεν αναφέρουν εάν το κείμενο διαβάστηκε ή ακόμα και όταν παραδόθηκε.

Υπάρχει επίσης ένας περιορισμός χαρακτήρων (μεταξύ 70 και 160) που εξαρτάται από τη γλώσσα του SMS. Αυτό οφείλεται σε έναν περιορισμό 1,120-bit στο πρότυπο SMS. Γλώσσες όπως η αγγλική, η γαλλική και η ισπανική χρησιμοποιούν κωδικοποίηση GSM (7 bits / character) και κατά συνέπεια φτάνουν το μέγιστο όριο χαρακτήρων στα 160. Άλλοι που χρησιμοποιούν κωδικοποιήσεις UTF όπως οι Κινέζοι ή οι Ιάπωνες περιορίζονται σε 70 χαρακτήρες (χρησιμοποιεί 16 bits / character)

Εάν ένα κείμενο SMS έχει περισσότερους από τους μέγιστους επιτρεπόμενους χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένων των διαστημάτων), είναι χωρισμένο σε πολλαπλά μηνύματα όταν φθάνει στον παραλήπτη. Τα κωδικοποιημένα μηνύματα GSM χωρίζονται σε κομμάτια 153 χαρακτήρων (οι υπόλοιποι επτά χαρακτήρες χρησιμοποιούνται για τμηματοποίηση και συνενώσεις πληροφοριών). Τα μακρά μηνύματα UTF χωρίζονται σε 67 χαρακτήρες (με τρεις μόνο χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται για την κατάτμηση).

Το MMS , το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για την αποστολή φωτογραφιών, εκτείνεται με SMS και επιτρέπει μεγαλύτερα μήκη περιεχομένου.

Εναλλακτικές λύσεις SMS και η κατάργηση μηνυμάτων SMS

Για να καταπολεμήσουμε αυτούς τους περιορισμούς και να προσφέρουμε στους χρήστες περισσότερες λειτουργίες, πολλές εφαρμογές μηνυμάτων κειμένου έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των ετών. Αντί να πληρώνετε για ένα SMS και να αντιμετωπίζετε όλα τα μειονεκτήματά του, μπορείτε να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να στείλετε κείμενο, βίντεο, εικόνες, αρχεία και να κάνετε κλήσεις ήχου ή βίντεο, ακόμη και αν έχετε μηδενικές υπηρεσίες και χρησιμοποιείτε μόνο Wi- Fi.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το WhatsApp, το Facebook Messenger και το Snapchat . Όλες αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο υποστηρίζουν την ανάγνωση και την παράδοση αποδείξεων, αλλά και κλήσεις μέσω διαδικτύου, μηνύματα που δεν έχουν κατανεμηθεί σε κομμάτια, εικόνες και βίντεο.

Αυτές οι εφαρμογές είναι όλο και πιο δημοφιλείς τώρα που Wi-Fi είναι διαθέσιμο σε βασικά οποιοδήποτε κτίριο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι επειδή μπορείτε ακόμα να γράψετε τα περισσότερα άτομα με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις SMS, εφ 'όσον χρησιμοποιούν την εφαρμογή επίσης.

Ορισμένα τηλέφωνα έχουν ενσωματωμένες εναλλακτικές λύσεις SMS όπως η υπηρεσία iMessage της Apple που στέλνει κείμενα μέσω του Διαδικτύου. Λειτουργεί ακόμη και σε iPads και iPod touch που δεν έχουν ένα σχέδιο για κινητά μηνύματα καθόλου.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι εφαρμογές όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω στέλνουν μηνύματα μέσω του διαδικτύου και η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας δεν είναι ελεύθερη, εκτός αν φυσικά έχετε ένα απεριόριστο σχέδιο.

Μπορεί να φαίνεται ότι το SMS είναι χρήσιμο μόνο για απλό γραπτό κείμενο μπροστά και πίσω με έναν φίλο, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες σημαντικές περιοχές όπου εμφανίζονται τα SMS.

Εμπορία

Το κινητό μάρκετινγκ χρησιμοποιεί επίσης SMS, όπως και για την προώθηση νέων προϊόντων, προσφορών ή προσφορών από μια εταιρεία. Η επιτυχία της μπορεί να συμβάλει στο πόσο εύκολο είναι να λαμβάνετε και να διαβάζετε μηνύματα κειμένου, γι 'αυτό και ο κλάδος κινητής μάρκετινγκ αναμένεται να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014.

Διαχείριση χρημάτων

Μερικές φορές, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μηνύματα SMS για να στείλετε χρήματα στους ανθρώπους. Είναι παρόμοιο με τη χρήση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το PayPal, αλλά αντ 'αυτού, προσδιορίζει τον χρήστη με τον αριθμό τηλεφώνου τους. Ένα παράδειγμα είναι το Square Cash .

Ασφάλεια μηνυμάτων SMS

Το SMS χρησιμοποιείται επίσης από ορισμένες υπηρεσίες για τη λήψη κωδικών επαλήθευσης δύο συντελεστών . Αυτοί είναι οι κωδικοί που αποστέλλονται στο τηλέφωνο του χρήστη όταν ζητούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους χρήστη (όπως στον ιστότοπο της τράπεζάς τους), για να επαληθεύσουν ότι ο χρήστης είναι αυτός που λένε ότι είναι.

Ένα SMS περιέχει έναν τυχαίο κωδικό που ο χρήστης πρέπει να εισάγει στη σελίδα σύνδεσης με τον κωδικό πρόσβασης πριν μπορέσει να συνδεθεί.