Τι είναι το Snapchat; Μια εισαγωγή στην δημοφιλή εφήμερη εφαρμογή

Εξερευνώντας τη μοντέρνα κοινωνική εφαρμογή που σας επιτρέπει να συνομιλείτε με φωτογραφίες και βίντεο

Το Snapchat είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κοινωνικές εφαρμογές σήμερα, αλλά πώς; Τι ακριβώς είναι τόσο ξεχωριστό γι 'αυτό, και γιατί έχει γρήγορα σαρώσει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων γρηγορότερα από οτιδήποτε άλλο;

Για να κάνει μια μακρά ιστορία κάπως σύντομη, Snapchat είναι μια εφαρμογή που άλλαξε πραγματικά πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τους φίλους σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter. Δεν το παίρνουν όλοι - ειδικά οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας - αλλά το Snapchat είναι σίγουρα η οργή μεταξύ των νεότερων χρηστών smartphone, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων και των νέων ενηλίκων.

Snapchat: Τι είναι και πώς είναι διαφορετικό

Το Snapchat είναι και πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικό δίκτυο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κανονική εμάς και υπάρχει μόνο ως εφαρμογή για κινητά που μπορείτε να κατεβάσετε στο iPhone ή το Android smartphone σας.

Οι χρήστες μπορούν να "συνομιλήσουν" με τους φίλους τους στέλνοντας φωτογραφίες, σύντομα βίντεο μέχρι και 10 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι είναι σαν να στέλνετε μηνύματα με φωτογραφίες ή βίντεο. Οι συνομιλίες κειμένου και οι κλήσεις βίντεο είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν πιο πρόσφατα στην εφαρμογή.

Ένα από τα πιο μοναδικά πράγματα για το Snapchat είναι οι εφήμερες συνιστώσες του συνόλου του περιεχομένου που μοιράζεται σε αυτό. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο ουσιαστικά εξαφανίζονται λίγα δευτερόλεπτα μετά την προβολή τους από τους παραλήπτες τους.

Σε αντίθεση με άλλα κοινωνικά δίκτυα που διατηρούν το περιεχόμενό σας για πάντα, εκτός και αν αποφασίσετε να τα διαγράψετε, το εξαφανιστικό περιεχόμενο του Snapchat καθιστά τη διαδικτυακή αλληλεπίδραση να αισθάνεται πιο ανθρώπινη και λίγο πιο γειωμένη στη δεδομένη στιγμή. Δεν υπάρχει τόση ανησυχία για την απόσπαση της τέλειας φωτογραφίας, αναρωτιέμαι για το πόσα συμπαθήματα ή σχόλια μπορεί να λάβει επειδή εξαφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και η μόνη αλληλεπίδραση που μπορείτε να λάβετε είναι μια απάντηση φωτογραφίας, βίντεο ή συνομιλίας.

Ιστορίες Snapchat

Βασιζόμενοι στην τεράστια επιτυχία του, το Snapchat έδωσε τελικά στους χρήστες τη δική τους δυνατότητα ροής ειδήσεων, όπου θα μπορούσαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσαν να προβληθούν από τους φίλους τους ως clip clip και όχι ως ιδιωτικό ή ομαδικό μήνυμα. Αυτά τα κλιπ - που ονομάζονται ιστορίες - δημοσιεύονται για 24 ώρες μόνο πριν εξαφανιστούν.

Teen Snapchat Χρήστες & amp; Sexting

Οι βαρύτεροι χρήστες Snapchat είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες που βυθίζονται σε κοινωνικά μέσα και είναι αρκετά εθισμένοι στα smartphones τους. Επειδή οι φωτογραφίες Snapchat αυτοκαταστρέφονται αυτόματα, έχει προκύψει μια μεγάλη τάση: sexting μέσω Snapchat.

Τα παιδιά βασικά παίρνουν προκλητικές φωτογραφίες του εαυτού τους και στέλνουν στους φίλους / φίλους / φίλες τους χρησιμοποιώντας το Snapchat και αισθάνονται πιο φιλελεύθεροι για να το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι αυτές οι φωτογραφίες διαγράφονται μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Αποθήκευση στιγμιότυπων Snapchat

Η αποστολή μηνυμάτων Snapchat σίγουρα φαίνεται σαν να είναι ιδιωτική όταν στέλνετε μηνύματα μόνο σε έναν άλλο φίλο και το φαινόμενο εξαφάνισης κάνει τους χρήστες να νιώθουν λίγο πιο τολμηροί. Δυστυχώς, οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες και τα βίντεο τους μπορούν να καταλήξουν κάπου στο διαδίκτυο χωρίς την άδειά τους.

Ο γενικός κανόνας της κοινής χρήσης του Διαδικτύου είναι κάτι τέτοιο: αν το βάλετε στο διαδίκτυο, θα υπάρχει εκεί για πάντα - ακόμα και αν το διαγράψετε αργότερα. Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι το περιεχόμενο Snapchat διαγράφεται αυτόματα σύντομα μετά την προβολή του, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι για να καταγράψετε αυτό το περιεχόμενο και να το αποθηκεύσετε ... για πάντα.

Σύμφωνα με την ενότητα "Συχνές ερωτήσεις" στον ιστότοπο Snapchat, οι χρήστες ενημερώνονται εάν οποιοιδήποτε από τους παραλήπτες τους προσπαθούν να τραβήξουν ένα στιγμιότυπο οθόνης οποιασδήποτε από τις φωτογραφίες τους. Οι εικόνες οθόνης μπορούν πράγματι να ληφθούν αν ο χρήστης το κάνει γρήγορα και ο αποστολέας ενημερώνεται πάντα για αυτό αμέσως.

Παρά τις ειδοποιήσεις οθόνης, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να συλλάβετε στιγμιότυπα χωρίς να γνωρίζουν οι αποστολείς. Έχουν δημοσιευτεί αναρίθμητα σεμινάρια online σχετικά με το θέμα και η Snapchat έχει κάνει το ρόλο της στη συνεχή ενημέρωση της εφαρμογής για να διατηρήσει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στην κορυφή.

Facebook Poke

Στα τέλη του 2012, το Facebook ανακοίνωσε ότι έρχεται με μια εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το Snapchat. Η εφαρμογή Facebook Poke κυκλοφόρησε, η οποία μοιάζει πολύ με τα πάντα για το Snapchat.

Πολλά φρύδια τέθηκαν λίγο μετά την κυκλοφορία του Facebook Poke. Πολλοί επέκριναν τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία ενός πλήρους αντιγράφου μιας τέτοιας επιτυχημένης εφαρμογής και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με πιθανά προβλήματα στον τομέα ανάπτυξης προϊόντων του Facebook. Δύο εβδομάδες μετά το ξεκίνημα του Facebook Poke, δεν έσπασε ποτέ στις κορυφαίες 100 εφαρμογές στο iTunes - ενώ η Snapchat παρέμεινε στο τέταρτο κορυφαίο σημείο.

Το Facebook Poke απέτυχε να ταιριάζει με το Snapchat από την άποψη της σύλληψης μιας ισχυρής βάσης χρηστών. Ίσως ο Zuckerberg να είχε κολλήσει στην λειτουργία του "poke" που είχαμε να διασκεδάσουμε με τα προφίλ μας στο Facebook το 2007.

Ιστορίες Instagram

Το 2016, η Instagram παρουσίασε τη δική της Snapchat-like ιστορία για να ανταγωνιστεί τη δημοφιλή εφαρμογή. Οι χρήστες ήταν έκπληκτοι που είδαν πόσο αμήχανα παρόμοια ήταν με το Snapchat, σχεδόν σαν να κατασκευάστηκε το Snapchat απευθείας στο Instagram.

Μέχρι στιγμής, το νέο Instagram φαίνεται να είναι μια αρκετά μεγάλη επιτυχία. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν, αλλά δεν ήταν αρκετά μεγάλη επιτυχία για να πείσει τους χρήστες να εγκαταλείψουν τις ιστορίες Snapchat μόλις τώρα.

Ξεκινώντας με το Snapchat

Τώρα που ξέρετε τι είναι το Snapchat και τι να προσέξετε από την άποψη της ασφάλειας, δείτε αυτό το σεμινάριο που σας περιγράφει πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε . Πρέπει να κάνετε λήψη της δωρεάν εφαρμογής iOS ή Android από το iTunes ή το Google Play ή βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο ενημερωμένη έκδοση, αν την έχετε ήδη.

Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, πληκτρολογώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν κωδικό πρόσβασης και ένα όνομα χρήστη. Το Snapchat θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να ελέγξετε για να δείτε ποιοι από τους φίλους σας στο κοινωνικό σας δίκτυο χρησιμοποιούν ήδη το Snapchat.

Παρόλο που μας θυμίζει πολύ SMS γραφή, η εφαρμογή συνεργάζεται με το σχέδιό σας δεδομένων ή τη συνδεσιμότητα WiFi κατά την αποστολή και λήψη των Snapchats. Λάβετε υπόψη ότι μόλις λήξει ένα Snapchat, δεν μπορείτε να το δείτε ξανά.

Περισσότερα για το Snapchat

Ως χρήστης του Snapchat, θα θέλετε να μάθετε πού είναι όλα τα καλά πράγματα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Εδώ είναι μερικά επιπλέον άρθρα που αξίζει τον έλεγχο αν είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να φτάσετε στο παιχνίδι Snapchat: