Πώς οι εφαρμογές Facebook και Messenger αποστράγγουν την μπαταρία του τηλεφώνου

Και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό

Είναι γνωστό ότι οι εφαρμογές Facebook και Facebook Messenger για iOS και συσκευές Android καταναλώνουν μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η εφαρμογή Facebook Messenger βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στη σκιά της WhatsApp, αλλά έχει πάρει το προβάδισμα καθώς η εφαρμογή εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους χρήστες. Εκτός από τις πολυάριθμες καταγγελίες από ανθρώπους παγκοσμίως, οι αρχές και οι αναλυτές διεξήγαγαν δοκιμές και επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι και η εφαρμογή Facebook και το Messenger είναι γουρουνάκια μπαταρίας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η AVG κατατάσσει αυτές τις δύο εφαρμογές μεταξύ των κορυφαίων δέκα καταστημάτων αποχέτευσης μπαταριών και διατροφολόγων επιδόσεων σε smartphones.

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε μια προφύλαξη οθόνης και μια εφαρμογή βελτίωσης της απόδοσης για την επίλυση αυτού του προβλήματος, ενδέχεται να μην λειτουργήσει και πιθανότατα να μην λειτουργήσει. Το Greenify είναι ένα από αυτά τα αξιόπιστα και σχετικά αποδοτικά διαθέσιμα εργαλεία που εντοπίζουν και αδρανοποιούν ή σκοτώνουν εφαρμογές που είναι πιθανές κοπτήρες χυμού μπαταρίας. Ωστόσο, η εφαρμογή Facebook και Messenger συνεχίζει να καταναλώνει ακόμα και όταν «έχει κοιμηθεί» από τη Greenify. Τι συμβαίνει με αυτά; Και τι μπορείτε να κάνετε;

Πώς το Facebook App αποστραγγίζει τη μπαταρία σας

Η μη φυσιολογική αποστράγγιση της μπαταρίας και η ποινή απόδοσης δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές, όπως όταν μοιράζεστε ή πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω του Διαδικτύου αλλά όταν είναι αδρανείς και υποτίθεται ότι είναι αδρανείς.

Το Facebook έχει επίσημα αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα αυτό έχει ήδη επιδιορθωθεί εν μέρει, εκτός από το ότι η «λύση» δεν φαίνεται να λειτουργεί πραγματικά στην ικανοποίηση. Στην πραγματικότητα, ο Ari Grant της FB δίνει δύο λόγους για το πρόβλημα: περιστροφή της CPU και κακή διαχείριση των ηχητικών συνόδων.

Η περιστροφή της CPU είναι ένας σχετικά περίπλοκος μηχανισμός που πρέπει να γίνει κατανοητός από τους συνηθισμένους facebookers, οπότε εδώ είναι ένας απλός τρόπος να το κατανοήσετε. Η CPU είναι ο μικροεπεξεργαστής του smartphone σας και εξυπηρετεί (τρέχει) θέματα που είναι εργασίες που πρέπει να εκτελούνται με την εκτέλεση προγραμμάτων ή εφαρμογών. Η CPU πρέπει να εξυπηρετεί πολλές εφαρμογές ή θέματα με τρόπο που φαίνεται να είναι ταυτόχρονος με τον χρήστη (που στην πραγματικότητα είναι η βασική αρχή πίσω από συσκευές πολλαπλών εντολών - εκείνες που μπορούν να τρέξουν πολλαπλά προγράμματα ταυτόχρονα), αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση ενός app ή νήμα σε μια στιγμή για μια μικρή χρονική περίοδο που παίρνει στροφές με τα νήματα.

Συχνά συμβαίνει ότι ένα νήμα πρέπει να περιμένει για να συμβεί κάτι πριν να δικαιούται να επιδιορθωθεί από την CPU, όπως μια είσοδος χρήστη (όπως μια επιστολή που πληκτρολογείται στο πληκτρολόγιο) ή κάποια δεδομένα που εισέρχονται στο σύστημα. Το νήμα του app του Facebook παραμένει εδώ και πολύ καιρό (πιθανότατα περιμένει ένα συμβάν που σχετίζεται με την ειδοποίηση push ), όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες εφαρμογές, αλλά διατηρεί συνεχώς ερωτήματα και ερωτήσεις για το συμβάν αυτό, καθιστώντας κάπως «ενεργό» χωρίς να κάνει τίποτα χρήσιμο. Πρόκειται για περιστροφή της CPU, η οποία καταναλώνει ενέργεια μπαταρίας και άλλους πόρους επηρεάζοντας έτσι την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το δεύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται μετά την αναπαραγωγή πολυμέσων στο Facebook ή την επικοινωνία με ήχο, όπου η κακή διαχείριση του ήχου προκαλεί σπατάλη. Μετά το κλείσιμο του βίντεο ή την κλήση, ο μηχανισμός ήχου παραμένει «ανοιχτός», με αποτέλεσμα η εφαρμογή να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ίδιο ποσό πόρων, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου CPU και του χυμού της μπαταρίας, στο παρασκήνιο. Ωστόσο, δεν εκπέμπει καμία έξοδο ήχου και δεν ακούτε τίποτα, γι 'αυτό κανείς δεν παρατηρεί τίποτα.

Μετά από αυτό, το Facebook ανακοίνωσε ενημερώσεις στις εφαρμογές του με μερικές διορθώσεις σε αυτά τα προβλήματα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να ενημερώσετε τις εφαρμογές σας στο Facebook και Messenger. Αλλά μέχρι σήμερα, οι επιδόσεις και οι μετρήσεις, μαζί με τις εμπειρίες από κοινού χρήστες, δείχνουν ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Υποψιάζομαι ότι υπάρχουν προβλήματα άλλων τύπων που σχετίζονται με την εφαρμογή που τρέχει το φόντο. Όπως και ο ήχος, πολλές άλλες παράμετροι μπορεί να έχουν υποστεί κακή διαχείριση. Το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας, είτε είναι iOS είτε Android, διαθέτει υπηρεσίες (λογισμικό συστήματος παρασκηνίου) που λειτουργούν ως διευκολυντές στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Θα μπορούσε να είναι ότι η αναποτελεσματική διαχείριση της εφαρμογής Facebook προκαλεί αναποτελεσματικότητα και με αυτές τις άλλες εφαρμογές. Με αυτό τον τρόπο, οι μετρήσεις απόδοσης και μπαταρίας δεν θα εμφανίζουν όλη την ανώμαλη κατανάλωση μόνο για το Facebook, αλλά θα το μοιραστούν και με αυτές τις άλλες εφαρμογές. Με απλά λόγια, η εφαρμογή Facebook, ως πηγή του προβλήματος, θα μπορούσε να μεταδώσει την αναποτελεσματικότητα σε άλλες εφαρμογές βοηθητικών συστημάτων, προκαλώντας έτσι συνολική αναποτελεσματικότητα και μη φυσιολογική κατανάλωση μπαταρίας.

Τι μπορείς να κάνεις

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε να ενημερώσετε τις εφαρμογές σας στο Facebook και Messenger με την ελπίδα ότι η μερική λύση που προτείνεται από την FB θα λειτουργήσει για εσάς.

Μια πολύ καλύτερη επιλογή από άποψη επιδόσεων είναι η απλή απεγκατάσταση των εφαρμογών Facebook και Messenger και η χρήση του προγράμματος περιήγησης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook. Θα λειτουργήσει ακριβώς όπως στον υπολογιστή σας. Σίγουρα δεν θα έχει τη φινέτσα που παρέσχε η εφαρμογή, για την οποία δημιουργήθηκε, αλλά τουλάχιστον, είστε σίγουροι ότι θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον το ένα πέμπτο της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη χρήση ενός πιο ευέλικτου προγράμματος περιήγησης για αυτό, ενός που χρησιμοποιεί τους λιγότερους δυνατούς πόρους και θα παραμείνει συνδεδεμένος σε αυτόν. Ένα παράδειγμα, μεταξύ άλλων, είναι η Opera Mini .

Αν πραγματικά πρέπει να κάνετε το πράγμα app-wise, τότε μπορείτε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις όπως το Metal για το Facebook και το Twitter και το Tinfoil για το Facebook.