Πώς να ρυθμίσετε Time Machine με πολλαπλούς δίσκους

01 από 03

Συμβουλές χρονομηχανής - Πώς να δημιουργήσετε ένα αξιόπιστο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το Mac σας

Με την εισαγωγή του OS X Mountain Lion, η Apple ενημέρωσε το Time Machine για να λειτουργήσει πιο εύκολα με πολλαπλούς δίσκους backup. Alex Slobodkin / Ε + / Getty Images

Με το OS X 10.5 (Leopard), το Time Machine είναι ένα εύχρηστο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας το οποίο πιθανότατα εμπόδισε περισσότερους χρήστες Mac να χάσουν ύπνο για χαμένη εργασία από ό, τι οι περισσότερες επιλογές αντιγράφων ασφαλείας συνδυασμένες.

Με την εισαγωγή του OS X Mountain Lion , η Apple ενημέρωσε το Time Machine για να λειτουργήσει πιο εύκολα με πολλαπλούς δίσκους backup. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Time Machine με πολλαπλές μονάδες εφεδρικών αντιγράφων πριν το Mountain Lion ήρθε, αλλά χρειάστηκε μια μεγάλη παρέμβαση του χρήστη για να κάνει τα πάντα να λειτουργούν. Με το OS X Mountain Lion και αργότερα, το Time Machine διατηρεί την ευκολία χρήσης του, παρέχοντας παράλληλα μια πιο ισχυρή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέποντάς σας να αναθέσετε εύκολα πολλαπλές μονάδες δίσκου ως προορισμούς Backup Time Machine.

Τα πλεονεκτήματα των πολλαπλών δίσκων χρονικού μηχάνημα

Το κύριο όφελος προέρχεται από την απλή έννοια ότι ένα αντίγραφο ασφαλείας δεν είναι ποτέ αρκετό. Τα εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας διασφαλίζουν ότι κάτι θα πάει στραβά με ένα αντίγραφο ασφαλείας, έχετε μια δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη (μπορείτε να πάρετε την ιδέα) backup από την οποία μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Η έννοια της ύπαρξης πολλαπλών αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι νέα. Έχει περάσει αιώνες. Στην επιχείρηση, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δημιουργούν δύο τοπικά αντίγραφα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται σε περιστροφή. Το πρώτο μπορεί να είναι για αμέτρητες ημέρες. το δεύτερο για περιττές ημέρες. Η ιδέα είναι απλή. εάν ένα αντίγραφο ασφαλείας πάει άσχημα για οποιονδήποτε λόγο, το δεύτερο αντίγραφο ασφαλείας είναι μόνο μία ημέρα παλαιότερο. Τα περισσότερα που θα χάνατε είναι η δουλειά μιας ημέρας. Πολλές επιχειρήσεις διατηρούν επίσης ένα αντίγραφο ασφαλείας εκτός τοποθεσίας. σε περίπτωση πυρκαγιάς, η επιχείρηση δεν θα χάσει όλα τα δεδομένα της αν υπάρχει ένα ασφαλές αντίγραφο σε άλλη τοποθεσία. Αυτά είναι πραγματικά, φυσικά αντίγραφα ασφαλείας. η ιδέα των αντιγράφων ασφαλείας εκτός του χώρου ήταν πολύ πριν από το cloud computing.

Τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να εξελιχθούν πολύ καλά και δεν θα τα βγάλουμε σε βάθος εδώ. Αλλά η ικανότητα του Time Machine να συνεργάζεται με πολλαπλές μονάδες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σας δίνει μεγάλη ευελιξία στη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό σύστημα Backup Time Machine

Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας ενός συστήματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τριών μονάδων. Δύο μονάδες δίσκου θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη ενός βασικού επιπέδου εφεδρικής εφεδρείας, ενώ το τρίτο θα χρησιμοποιηθεί για αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης εκτός χώρου.

Έχουμε επιλέξει αυτό το παράδειγμα εγκατάστασης όχι επειδή είναι ιδανικό ή θα ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων. Επιλέξαμε αυτήν τη διαμόρφωση επειδή θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα υποστήριξη του Time Machine για πολλαπλούς δίσκους και την ικανότητά του να εργάζεται άψογα με μονάδες δίσκου που είναι παρούσες μόνο προσωρινά, όπως μονάδες δίσκου backup εκτός χώρου.

Ο, τι χρειάζεσαι

02 του 03

Time Machine με πολλαπλούς δίσκους - το βασικό σχέδιο

Όταν είναι διαθέσιμες πολλαπλές μονάδες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Time Machine χρησιμοποιεί ένα βασικό σχήμα περιστροφής. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ξεκινώντας από το Mountain Lion, το Time Machine περιλαμβάνει άμεση υποστήριξη για πολλαπλές μονάδες backup. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νέα δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα βασικό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων πολλαπλών δίσκων. Για να κατανοήσουμε πώς θα λειτουργήσει το εφεδρικό σύστημα, θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο το Time Machine ασχολείται με πολλαπλούς δίσκους.

Πώς το Time Machine κάνει χρήση πολλαπλών δίσκων αντιγράφων ασφαλείας

Όταν είναι διαθέσιμες πολλαπλές μονάδες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Time Machine χρησιμοποιεί ένα βασικό σχήμα περιστροφής. Κατ 'αρχάς, ελέγχει για τυχόν εφεδρικές μονάδες που είναι συνδεδεμένες και τοποθετημένες στο Mac σας. Στη συνέχεια εξετάζει κάθε μονάδα δίσκου για να διαπιστώσει αν υπάρχει ένα εφεδρικό χρονικό μηχάνημα και, αν ναι, πότε τέθηκε το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας.

Με αυτές τις πληροφορίες, το Time Machine επιλέγει τη μονάδα δίσκου που θα χρησιμοποιηθεί για το επόμενο αντίγραφο ασφαλείας. Εάν υπάρχουν πολλαπλές μονάδες δίσκου αλλά δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας σε κανένα από αυτά, τότε το Time Machine θα επιλέξει την πρώτη μονάδα δίσκου που είχε εκχωρηθεί ως μονάδα δίσκου υποστήριξης Time Machine.

Εάν ένας ή περισσότεροι δίσκοι περιέχουν ένα εφεδρικό χρονικό μηχάνημα, το Time Machine θα επιλέγει πάντα τη μονάδα δίσκου με το παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας.

Εφόσον το Time Machine εκτελεί αντίγραφα ασφαλείας κάθε ώρα, θα υπάρξει διαφορά μιας ώρας μεταξύ κάθε δίσκου. Οι εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα μιας ώρας εμφανίζονται όταν ορίζετε για πρώτη φορά τις νέες μονάδες εφεδρείας του Time Machine ή όταν προσθέτετε μια νέα μονάδα εφεδρικής μηχανής Time Machine στο μείγμα. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αναγκάζοντας το Time Machine να αναστείλει τα αντίγραφα ασφαλείας σε άλλες μονάδες που είναι συνδεδεμένες. Ενώ το Time Machine υποστηρίζει πολλαπλούς δίσκους, μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ένα κάθε φορά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο περιστροφής που ορίζεται παραπάνω.

Εργασία με τους δίσκους που προσαρτώνται προσωρινά στο Time Machine

Αν θέλετε να προσθέσετε μια άλλη μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε μια ασφαλή τοποθεσία, ίσως να αναρωτηθείτε πώς λειτουργεί το Time Machine με δίσκους που δεν υπάρχουν πάντα. Η απάντηση είναι ότι το Time Machine κολλάει με τον ίδιο βασικό κανόνα: ενημερώνει τη μονάδα δίσκου που έχει το παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας.

Εάν συνδέσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου στο Mac που χρησιμοποιείτε μόνο για αντίγραφα ασφαλείας εκτός χώρου, πιθανόν να περιέχει το παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας. Για να ενημερώσετε τη μονάδα δίσκου εκτός του χώρου, απλώς συνδέστε τον με το Mac σας. Όταν εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας Mac σας, επιλέξτε "Back Up Now" από το εικονίδιο Time Machine στη γραμμή μενού. Το Time Machine θα ενημερώσει το παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο πιθανότατα θα είναι το αντίγραφο της μονάδας εκτός χώρου.

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στο παράθυρο προτιμήσεων του Machine Time (κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock και στη συνέχεια στο εικονίδιο Time Machine στο τμήμα System). Το παράθυρο προτιμήσεων του Μηχανήματος Χρόνου θα πρέπει είτε να δείχνει το τρέχον αντίγραφο ασφαλείας είτε να αναφέρει την ημερομηνία της τελευταίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η οποία θα πρέπει να γίνει πριν από λίγα λεπτά.

Οι μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες και αποσυνδεδεμένες από το Time Machine δεν χρειάζεται να περάσουν από κάτι ιδιαίτερο για να αναγνωριστούν ως δίσκοι εφεδρείας Time Machine. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας προτού ξεκινήσετε ένα backup του Time Machine. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τη μονάδα δίσκου εκτός του χώρου από το Mac σας, προτού σβήσετε ή αποσυνδέσετε τη συσκευή. Για να αφαιρέσετε μια εξωτερική μονάδα, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μονάδας στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε "Εξαγωγή (όνομα μονάδας δίσκου)" από το αναδυόμενο μενού.

Επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας του Time Machine

Η επαναφορά ενός εφεδρικού μηχανισμού Time Machine όταν υπάρχουν πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας για την επιλογή ακολουθεί έναν απλό κανόνα. Το Time Machine θα εμφανίζει πάντα τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας από τη μονάδα δίσκου με το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε να ανακτήσετε ένα αρχείο από μια μονάδα δίσκου που δεν περιέχει το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μία από τις δύο μεθόδους. Το πιο εύκολο είναι να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης Time Machine. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Time Machine στη γραμμή μενού και επιλέξτε την επιλογή Browse Other Backup Disks από το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να περιηγηθείτε. στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα δημιουργίας αντιγράφων αυτού του δίσκου στο πρόγραμμα περιήγησης του Time Machine.

Η δεύτερη μέθοδος απαιτεί την αποσυναρμολόγηση όλων των αντιγράφων δίσκων Time Machine, εκτός από αυτόν που θέλετε να περιηγηθείτε. Αυτή η μέθοδος αναφέρεται ως μια προσωρινή λύση για ένα σφάλμα στο Mountain Lion που, τουλάχιστον στις αρχικές εκδόσεις, εμποδίζει τη λειτουργία του Browse Other Backup Disks. Για να αποσυνδέσετε έναν δίσκο, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε "Εξαγωγή" από το αναδυόμενο μενού.

03 του 03

Time Machine με πολλαπλές μονάδες δίσκου - Προσθήκη περισσότερων μονάδων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την τρέχουσα δισκέτα backup με αυτήν που μόλις επιλέξατε. Κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση και των δύο. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτή την ενότητα του οδηγού μας για τη χρήση του Time Machine με πολλαπλούς δίσκους, πρόκειται τελικά να βρεθούμε κάτω από το νιτρινο-gritty της προσθήκης πολλαπλών δίσκων. Εάν δεν έχετε διαβάσει τις δύο πρώτες σελίδες αυτού του οδηγού, ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε για ποιο λόγο θα δημιουργήσουμε ένα εφεδρικό σύστημα Time Machine με πολλαπλούς δίσκους.

Η διαδικασία που περιγράψαμε εδώ θα λειτουργήσει αν δεν έχετε ρυθμίσει το Time Machine πριν ή εάν έχετε ήδη λειτουργήσει το Time Machine με ένα μόνο δίσκο συνδεδεμένο. Δεν χρειάζεται να καταργήσετε τυχόν υπάρχουσες μονάδες του Time Machine, οπότε ας πάμε.

Προσθήκη μονάδων δίσκου σε Time Machine

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι μονάδες δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το Time Machine έχουν τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας του Mac και έχουν μορφοποιηθεί ως μονάδες Mac OS Extended (Journaled). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility (Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου), όπως περιγράφεται στη φόρμα " Μορφοποίηση του σκληρού σας δίσκου χρησιμοποιώντας τον οδηγό βοηθητικού προγράμματος δίσκου" , για να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου είναι έτοιμη για χρήση
  2. Όταν οι εφεδρικές σας μονάδες είναι έτοιμες, ξεκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας το από το μενού της Apple.
  3. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Χρονόμετρο, που βρίσκεται στην περιοχή Σύστημα του παραθύρου Προτιμήσεις συστήματος.
  4. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Time Machine, ίσως θελήσετε να αναθεωρήσετε το Time Machine - Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολος οδηγός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό για να ρυθμίσετε την πρώτη μονάδα αντιγράφων ασφαλείας του Time Machine.
  5. Για να προσθέσετε μια δεύτερη μονάδα δίσκου στο Time Machine, στο παράθυρο προτιμήσεων του Machine Time, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή δίσκου.
  6. Από τη λίστα των διαθέσιμων μονάδων δίσκου, επιλέξτε τη δεύτερη μονάδα δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αντίγραφα ασφαλείας και κάντε κλικ στην επιλογή Χρήση δίσκου.
  7. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την τρέχουσα δισκέτα backup με αυτήν που μόλις επιλέξατε. Κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση και των δύο. Αυτό θα σας φέρει πίσω στο κορυφαίο επίπεδο του παραθύρου προτιμήσεων του μηχανισμού ώρας.
  8. Για να προσθέσετε τρεις ή περισσότερους δίσκους, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη ή κατάργηση δίσκου αντιγράφων ασφαλείας. Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε στη λίστα των μονάδων εφεδρείας που έχουν αντιστοιχιστεί στο Time Machine για να δείτε το κουμπί.
  9. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να προσθέσετε και κάντε κλικ στην επιλογή Χρήση δίσκου.
  10. Επαναλάβετε τα δύο τελευταία βήματα για κάθε επιπλέον μονάδα δίσκου που θέλετε να προσθέσετε στο Time Machine.
  11. Αφού ολοκληρώσετε την εκχώρηση δίσκων στο Time Machine, θα πρέπει να ξεκινήσετε την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ενώ βρίσκεστε στο παράθυρο προτιμήσεων του Μηχανή Χρόνου, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Εμφάνιση μηχανήματος ώρας στη γραμμή μενού. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων.
  12. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Time Machine στη γραμμή μενού και επιλέξτε "Back Up Now" από το αναπτυσσόμενο μενού.

Το Time Machine θα ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, οπότε κάτσε πίσω και απολαύστε το νέο σας πιο ισχυρό σύστημα Backup Time Machine. Ή, φέρτε ένα από τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Αναφέρω ότι αυτό θα διαρκέσει λίγο;