Οδηγός για την εγκατάσταση μηνυμάτων Beta στο OS X Lion

Τα μηνύματα αντικαθιστούν το iChat

Τα μηνύματα, η αντικατάσταση της Apple για τα παλαιότερα iChat έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο OS X Mountain Lion, αν και υπήρχε μια beta έκδοση διαθέσιμη στο κοινό πριν από την τελική απελευθέρωση του Mountain Lion. Αυτό το άρθρο προοριζόταν αρχικά ως οδηγός για την εγκατάσταση του Messages beta στο παλαιότερο OS X Lion.

Επί του παρόντος, τα μηνύματα είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή που διανέμεται με συσκευές OS X και iOS. Κάπως συγκεχυμένη, υπάρχει επίσης το iMessage, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό των μηνυμάτων. Τα iMessages σάς επιτρέπουν να στέλνετε και να λαμβάνετε δωρεάν μηνύματα με άλλους χρήστες μηνυμάτων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το iMessage στη διεύθυνση: All About iMessage .

Το αρχικό άρθρο σχετικά με την εγκατάσταση της beta έκδοσης των Μηνυμάτων ξεκινά παρακάτω:

Οδηγός για την εγκατάσταση μηνυμάτων Beta στο OS X Lion

Η Apple έχει αποκαλύψει ότι το OS X Mountain Lion , η επόμενη επανάληψη του OS X , θα είναι διαθέσιμο στο κοινό κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2012. Η εικασία μου είναι ότι θα είναι στα τέλη του καλοκαιριού, με μια πλήρη επίδειξη που παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού Mac συνέδριο προγραμματιστών.

Εν τω μεταξύ, η Apple κυκλοφόρησε ένα beta από ένα από τα συστατικά που θα συμπεριληφθούν στο Mountain Lion. Τα μηνύματα αντικαθιστούν το iChat , το οποίο αποτελεί μέρος του OS X από την Jaguar (10.2).

Τα μηνύματα περιέχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά του iChat, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συνεργάζονται με άλλα πρωτόκολλα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιούνται από δημοφιλή συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Yahoo! Messenger, Google Talk, AIM, Jabber και τοπικούς πελάτες Bonjour στο δίκτυό σας.

Αλλά η πραγματική δύναμη των μηνυμάτων είναι στην ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών από iMessages του iOS 5. Με τα Μηνύματα, μπορείτε να στέλνετε απεριόριστα iMessages σε οποιαδήποτε συσκευή Mac ή iOS, καθώς και να στέλνετε φωτογραφίες, βίντεο, συνημμένα, τοποθεσίες, επαφές και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το FaceTime με όλους τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας μηνύματα ή iMessages.

Η Apple λέει ότι η χρήση μηνυμάτων για αποστολή iMessages σε συσκευές iOS δεν θα καταμετρηθεί σε σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο δεδομένων SMS που ενδέχεται να χρησιμοποιείται στη συσκευή iOS. Αυτό μπορεί να ισχύει σήμερα, αλλά μόνο μια προειδοποίηση: οι μεταφορείς κυττάρων είναι ικανοί να κάνουν αλλαγές στις συμβάσεις όταν κάτι γίνει δημοφιλές. Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι πότε τα απεριόριστα σχέδια δεδομένων ήταν απεριόριστα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είμαι τόσο παλιά που πιθανώς κρατούσα δεινοσαύρους ως κατοικίδια ζώα μία φορά, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Αλλά όπως και οι δεινόσαυροι, το iChat πρόκειται να γίνει ένα λείψανο, οπότε γιατί να μην συνηθίσετε με το νέο παιδί στο μπλοκ και να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Messages beta;

Προετοιμασία για μηνύματα Beta

Τα μηνύματα Beta είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Apple, αλλά προτού προχωρήσετε εκεί για να τα κατεβάσετε, ας κάνουμε λίγο καθαρισμό πρώτα.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο Mac σας . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο θέλετε, αλλά το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρόκειται να χρησιμοποιείτε τον κώδικα beta και το beta λέγεται beta επειδή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο σύστημά σας. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την beta έκδοση των μηνυμάτων μέχρι στιγμής, αλλά ποτέ δεν ξέρετε, γι 'αυτό πάρτε μερικές προφυλάξεις.

Αντιγράψτε το iChat σε άλλη τοποθεσία στο Mac σας. Το iChat θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα εγκατάστασης των μηνυμάτων Beta. Λοιπόν, δεν θα αφαιρεθεί, απλά κρυμμένο από την προβολή, έτσι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ενώ είναι εγκατεστημένο το Messages Beta. Αν καταργήσετε την εγκατάσταση του Messages Beta χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα κατάργησης εγκατάστασης που συνοδεύει το iChat, τότε το iChat θα επανεγκατασταθεί μαγικά στο Mac σας. Δεν μου αρέσει όμως να παίρνω περιττούς κινδύνους, γι 'αυτό προτείνω να φτιάξετε ένα αντίγραφο του iChat πριν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε μηνύματα.

Εγκατάσταση μηνυμάτων

Η εγκατάσταση του Messages Beta απαιτεί την επανεκκίνηση του Mac μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, οπότε πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, αποθηκεύστε όλα τα έγγραφα στα οποία εργάζεστε και κλείστε όλες τις εφαρμογές.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης μηνυμάτων Beta στη διεύθυνση:

http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/messages-beta/

Εάν δεν έχετε αλλάξει καμία από τις ρυθμίσεις λήψης του Safari, τα μηνύματα θα βρίσκονται στο φάκελο "Λήψεις" στο Mac σας. Το αρχείο ονομάζεται MessagesBeta.dmg.

  1. Εντοπίστε το αρχείο MessagesBeta.dmg και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να προσαρτήσετε την εικόνα δίσκου στο Mac.
  2. Θα ανοίξει το παράθυρο εικόνας Μηνύματα Beta μηνυμάτων.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο MessagesBeta.pkg που εμφανίζεται στο παράθυρο εικόνας Μηνύματα Beta.
  4. Θα εγκατασταθεί το πρόγραμμα εγκατάστασης του Messages Beta.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  6. Ο εγκαταστάτης θα επισημάνει μερικές δυνατότητες του Messages Beta. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  7. Διαβάστε την άδεια χρήσης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  8. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ζητώντας σας να συμφωνήσετε με τους όρους της άδειας. Κάντε κλικ στην επιλογή Συμφωνώ.
  9. Ο εγκαταστάτης θα ζητήσει έναν προορισμό. Επιλέξτε το δίσκο εκκίνησης του Mac, συνήθως αποκαλούμενο Macintosh HD.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  11. Ο εγκαταστάτης θα σας ενημερώσει για το πόσο χώρο χρειάζεται. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.
  12. Θα σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση λογισμικού
  13. Θα ειδοποιηθείτε ότι το Mac σας πρέπει να επανεκκινηθεί μετά την εγκατάσταση του Messages Beta. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια της εγκατάστασης.
  14. Ο εγκαταστάτης θα προχωρήσει στην εγκατάσταση. αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.
  15. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση στο πρόγραμμα εγκατάστασης.
  1. Το Mac θα ξεκινήσει ξανά.

Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο iChat στο Dock έχει αντικατασταθεί με το εικονίδιο Μηνύματα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τα μηνύματα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή μεταβαίνοντας στο φάκελο Applications και διπλό κλικ στα Messages.