Πώς να τροποποιήσετε το μέγεθος κειμένου στο Safari Browser

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο MacOS Sierra και Mac OS X.

Το μέγεθος του κειμένου που εμφανίζεται στις ιστοσελίδες του προγράμματος περιήγησης Safari μπορεί να είναι πολύ μικρό για να διαβάσετε σαφώς. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ μεγάλο για το γούστο σας. Το Safari σάς δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε ή να μειώσετε εύκολα το μέγεθος γραμματοσειράς όλων των κειμένων μέσα σε μια σελίδα.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Κάντε κλικ στο Προβολή στο μενού Safari, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με την ένδειξη Zoom In για να εμφανιστεί όλο το περιεχόμενο στην τρέχουσα ιστοσελίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου για να ολοκληρώσετε αυτήν την ενέργεια: Command and Plus (+) . Για να αυξήσετε ξανά το μέγεθος, απλά επαναλάβετε αυτό το βήμα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το περιεχόμενο που παρέχεται μέσα στο Safari μικρότερο, επιλέγοντας την επιλογή Zoom Out ή πληκτρολογώντας την ακόλουθη συντόμευση: Command and Minus (-) .

Οι παραπάνω επιλογές, από προεπιλογή, μεγεθύνουν την εμφάνιση ή την έξοδο για όλο το περιεχόμενο που εμφανίζεται στη σελίδα. Για να κάνετε μεγαλύτερο ή μικρότερο κείμενο και να αφήσετε άλλα αντικείμενα, όπως εικόνες, στο αρχικό τους μέγεθος, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή Ζουμ κειμένου Μόνο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά. Αυτό θα προκαλέσει ότι όλα τα ζουμ επηρεάζουν μόνο το κείμενο και όχι το υπόλοιπο περιεχόμενο.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari περιέχει δύο κουμπιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση ή τη μείωση του μεγέθους του κειμένου. Αυτά τα κουμπιά μπορούν να τοποθετηθούν στην κύρια γραμμή εργαλείων, αλλά δεν εμφανίζονται από προεπιλογή. Πρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας, για να κάνετε αυτά τα κουμπιά διαθέσιμα.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Προβολή στο μενού Safari, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με τίτλο Προσαρμογή γραμμής εργαλείων . Ένα παράθυρο pop-out θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται με διάφορα κουμπιά δράσης που μπορούν να προστεθούν στη γραμμή εργαλείων του Safari. Επιλέξτε το ζευγάρι κουμπιών με το στοιχείο Ζουμ και μεταφέρετέ τα στην κύρια γραμμή εργαλείων του Safari. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .

Θα δείτε τώρα δύο νέα κουμπιά που εμφανίζονται στη γραμμή εργαλείων του Safari, ένα με ένα μικρό "A" και ένα άλλο με μεγαλύτερο "A". Το μικρό κουμπί "Α", όταν πατηθεί, θα μειώσει το μέγεθος του κειμένου ενώ το άλλο κουμπί θα το αυξήσει. Κατά τη χρήση αυτών, η ίδια συμπεριφορά θα συμβεί όπως όταν χρησιμοποιείτε τις επιλογές που περιγράφονται λεπτομερώς παραπάνω.