Τι είναι ένα αρχείο ACV;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACV

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACV είναι ένα αρχείο Adobe Curve που χρησιμοποιεί το Adobe Photoshop για την αποθήκευση προσαρμοσμένων χρωμάτων RBG που έχουν ρυθμιστεί με το εργαλείο Curves .

Το Adobe Photoshop είναι εγκατεστημένο με αρχεία ACV, αποθηκευμένα στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα αρχεία ACV ή να κατεβάσετε αρχεία ACV από το διαδίκτυο και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Curves για να τα εισαγάγετε στο Photoshop.

Το Photoshop χρησιμοποιεί επίσης παρόμοια μορφή αρχείου AMP για την αποθήκευση των ίδιων δεδομένων που υπάρχουν στα αρχεία ACV, αλλά μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας την καμπύλη αντί να προσαρμόσετε τη γραμμή που δίνετε στο εργαλείο Curves .

Εάν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο ACV που έχετε δεν έχει καμία σχέση με το Photoshop, μπορεί να είναι ένα αρχείο OS / 2 Audio Driver.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACV

Τα αρχεία ACV δημιουργούνται και ανοίγονται με το Adobe Photoshop μέσω της επιλογής μενού Image> Adjustments> Curves ...Ctrl + M στα Windows). Επιλέξτε το μικρό κουμπί κοντά στην κορυφή του παραθύρου Curves στο Photoshop για να επιλέξετε είτε Save Preset ... είτε Load Preset ... , για να δημιουργήσετε ή να ανοίξετε ένα αρχείο ACV.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο ACV αποθηκεύοντάς το στον κατάλογο εγκατάστασης του Photoshop. Αυτό θα απαριθμήσει το αρχείο ACV μαζί με τις άλλες προεπιλογές στο εργαλείο Curves . Εάν εισάγετε πολλά αρχεία Adobe Curve ταυτόχρονα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε.

Αυτός είναι ο προεπιλεγμένος φάκελος που χρησιμοποιείται για τα αρχεία Curve του Adobe Photoshop στα Windows: \ Adobe \ Adobe Photoshop <έκδοση> \ Προεπιλογές \ Καμπύλες \ .

Συμβουλή: Αν έχετε ένα αρχείο ACV που είστε θετικό δεν χρησιμοποιείται με το Photoshop, συνιστούμε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου . Κάνοντας αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου . Αν κοιτάξετε μέσα από το κείμενο, μπορείτε να βρείτε ορισμένες λέξεις-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου ACV, το οποίο κανονικά είναι το μόνο που χρειάζεστε για να βρείτε το πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει.

Το OS / 2 είναι το λειτουργικό σύστημα / 2, οπότε ένα αρχείο ACV που είναι ένα αρχείο προγράμματος οδήγησης ήχου OS / 2 είναι ένα πρόγραμμα οδήγησης ήχου που χρησιμοποιείται σε αυτό το λειτουργικό σύστημα . Είναι πολύ απίθανο το αρχείο ACV να έχει αυτή τη μορφή. Ειλικρινά, αν είναι, ίσως το ήξερε ήδη.

Σημείωση: Πάλι, οι πιθανότητες είναι ότι το αρχείο ACV που έχετε συνδέεται με το Adobe Photoshop. Ωστόσο, αν αυτό δεν συμβαίνει, ή εάν κάποιο άλλο πρόγραμμα προσπαθεί να ανοίξει αρχεία ACV από προεπιλογή και θέλετε να αλλάξετε αυτό, είναι πολύ εύκολο να το κάνετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACV

Οι συνήθεις τύποι αρχείων όπως το DOCX και το PDF μετατρέπονται συχνά σε άλλες μορφές χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά τα αρχεία ACV δεν εξυπηρετούν πραγματικά ένα σκοπό εκτός του πλαισίου του Adobe Photoshop, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μετατρέψετε ένα αρχείο ACV σε οποιαδήποτε άλλη μορφή .

Αν διαπιστώσετε ότι το αρχείο σας είναι πραγματικά ένα αρχείο κειμένου, μπορείτε να το μετατρέψετε σε άλλες μορφές που βασίζονται σε κείμενο, όπως το TXT και το HTML , με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Δείτε αυτή τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για τα αγαπημένα μας.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ο πρωταρχικός λόγος που το αρχείο σας δεν ανοίγει σε αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανό επειδή δεν ασχολείσαι πραγματικά με ένα αρχείο ACV. Αρκετοί άλλοι τύποι αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που είναι πολύ παρόμοια με το .ACV, οπότε αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με το εργαλείο Curves του Adobe Photoshop, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης.

Ορισμένοι άλλοι τύποι αρχείων του Photoshop που είναι παρόμοιοι περιλαμβάνουν αρχεία ACB , ACF , ACO και ACT , αλλά κανένα από αυτά δεν ανοίγει με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρχεία ACV. Άλλες παρόμοιες ονομασίες, αλλά μη επεκτάσεις αρχείων Photoshop περιλαμβάνουν τα AC3 , SCV , ASV και CVX .

Αν δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο ACV που προσπαθείτε να ανοίξετε, τότε ερευνήστε την πραγματική επέκταση του αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα αρχείο ACV και δεν ανοίγει σωστά με τους ανοιχτές αρχείων ACV πιο πάνω, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ACV, ποια έκδοση του Photoshop χρησιμοποιείτε και τι έχετε δοκιμάσει ήδη. Τότε θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω!