Τρόπος περιτύλιξης κειμένου και τύπων σε πολλές γραμμές στο Excel

01 του 01

Τρόπος περιτύλιξης κειμένου και τύπων στο Excel

Κάλυψη κειμένου και τύπων στο Excel. © Ted French

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα τυλίγματος του Excel είναι μια εύχρηστη δυνατότητα μορφοποίησης που σας επιτρέπει να ελέγχετε την εμφάνιση ετικετών και επικεφαλίδων σε ένα φύλλο εργασίας.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση στη διεύρυνση των φύλλων φύλλου εργασίας για να είναι ορατές οι μακριές επικεφαλίδες, το κείμενο περιτύλιξης σάς επιτρέπει να τοποθετείτε κείμενο σε πολλές γραμμές μέσα σε ένα μόνο κελί.

Μια δεύτερη χρήση για το κείμενο περιτύλιξης είναι να σπάσει μακριές συντριπτικές φόρμουλες σε πολλές γραμμές στο κελί όπου βρίσκεται ο τύπος ή στη γραμμή τύπων με στόχο να διευκολύνουν την ανάγνωση και την επεξεργασία τους.

Μέθοδοι που καλύπτονται

Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα της Microsoft, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι επίτευξης μιας εργασίας. Αυτές οι οδηγίες καλύπτουν δύο τρόπους για να τυλίξετε το κείμενο σε ένα κελί:

Χρησιμοποιώντας πλήκτρα συντόμευσης για την περιτύλιξη κειμένου

Ο συνδυασμός πλήκτρων συντόμευσης για την περιτύλιξη κειμένου στο Excel είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή γραμμικών διακοπών (μερικές φορές αποκαλούμενες μαλακές επιστροφές ) στο Microsoft Word:

Alt + Enter

Παράδειγμα: Περιτύλιγμα κειμένου όπως πληκτρολογείτε

  1. Κάντε κλικ στο κελί όπου θέλετε να βρίσκεται το κείμενο
  2. Πληκτρολογήστε την πρώτη γραμμή κειμένου
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιο
  4. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο χωρίς να απελευθερώσετε το πλήκτρο Alt
  5. Απελευθερώστε το πλήκτρο Alt
  6. Το σημείο εισαγωγής πρέπει να μετακινηθεί στη γραμμή κάτω από το κείμενο που μόλις καταχωρίσατε
  7. Πληκτρολογήστε τη δεύτερη γραμμή κειμένου
  8. Εάν θέλετε να εισαγάγετε περισσότερες από δύο γραμμές κειμένου, συνεχίστε να πατάτε Alt + Enter στο τέλος κάθε γραμμής
  9. Όταν έχει εισαχθεί όλο το κείμενο, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο ή κάντε κλικ με το ποντίκι για να μετακινηθείτε σε άλλο κελί

Παράδειγμα: Περιτύλιγμα κειμένου που έχει ήδη πληκτρολογηθεί

  1. Κάντε κλικ στο κελί που περιέχει το κείμενο που θα τυλιχτεί σε πολλές γραμμές
  2. Πατήστε το πλήκτρο F2 στο πληκτρολόγιο ή κάντε διπλό κλικ στο κελί για να τοποθετήσετε το Excel στη λειτουργία επεξεργασίας .
  3. Κάντε κλικ με το δείκτη του ποντικιού ή χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο για να μετακινήσετε το δρομέα στη θέση όπου πρόκειται να σπάσει η γραμμή
  4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιο
  5. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο χωρίς να απελευθερώσετε το πλήκτρο Alt
  6. Απελευθερώστε το πλήκτρο Alt
  7. Η γραμμή κειμένου πρέπει να χωριστεί σε δύο γραμμές στο κελί
  8. Για να σπάσετε την ίδια γραμμή γραμμής για δεύτερη φορά, μεταβείτε στη νέα θέση και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα 4 έως 6
  9. Όταν τελειώσετε, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο ή κάντε κλικ σε ένα άλλο κελί για έξοδο από τη λειτουργία επεξεργασίας.

Χρησιμοποιώντας πλήκτρα συντόμευσης για τύπους περιτύλιξης

Ο συνδυασμός πλήκτρων συντομεύσεων Alt + Enter μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να περιτυλίξει ή να σπάσει τους μεγάλους τύπους σε πολλές γραμμές στη γραμμή τύπων.

Τα βήματα που ακολουθούν είναι τα ίδια με αυτά που παρουσιάστηκαν παραπάνω - ανάλογα με το αν ο τύπος υπάρχει ήδη σε μια κελιά φύλλου εργασίας ή σπάει σε πολλές γραμμές κατά την είσοδό της.

Η σπάσιμο των υφιστάμενων τύπων σε πολλές γραμμές μπορεί να γίνει στο τρέχον κελί ή στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Εάν χρησιμοποιείται η γραμμή τύπων, μπορεί να επεκταθεί για να εμφανίζονται όλες οι γραμμές στον τύπο όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Χρησιμοποιώντας την επιλογή κορδέλας για την περιτύλιξη κειμένου

  1. Κάντε κλικ στο κελί ή τα κελιά που περιέχουν το κείμενο που θα τυλιχτεί σε πολλές γραμμές
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί περιτύλιξης κειμένου στην κορδέλα.
  4. Οι ετικέτες στο κελί πρέπει να είναι πλήρως ορατές και με το κείμενο να διαχωρίζεται σε δύο γραμμές ή γραμμές χωρίς διαρροή σε παρακείμενα κελιά.