Λειτουργίες Excel AND και OR

Ελέγξτε πολλαπλές συνθήκες με τις λειτουργίες του Excel και OR

Οι λειτουργίες AND και OR είναι δύο από τις πιο γνωστές λογικές λειτουργίες του Excel και αυτό που κάνουν αυτές οι δύο λειτουργίες είναι να ελέγξετε αν η έξοδος από δύο ή περισσότερα κύτταρα - στόχους πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζετε.

TRUE ή FALSE ONLY

Ένα χαρακτηριστικό αυτών των λειτουργιών είναι ότι θα επιστρέψουν ή θα εμφανίσουν μόνο ένα από τα δύο αποτελέσματα ή τις τιμές Boolean στο κελί όπου βρίσκονται: TRUE ή FALSE.

Συνδυασμός με άλλες λειτουργίες

Αυτές οι απαντήσεις TRUE ή FALSE μπορούν να εμφανιστούν όπως είναι στα κελιά όπου βρίσκονται οι λειτουργίες. Οι λειτουργίες μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλες λειτουργίες του Excel - όπως η λειτουργία IF - σε τέσσερις και πέντε σειρές παραπάνω για να δώσουν μια ποικιλία αποτελεσμάτων ή να εκτελέσουν έναν αριθμό υπολογισμού.

Πώς λειτουργούν οι λειτουργίες

Στην παραπάνω εικόνα, τα κελιά B2 και B3 περιέχουν μια λειτουργία AND και OR αντίστοιχα. Και οι δύο χρησιμοποιούν έναν αριθμό χειριστών σύγκρισης για να ελέγξουν μια ποικιλία συνθηκών για τα δεδομένα στα κελιά A2, A3 και A4 του φύλλου εργασίας .

Οι δύο λειτουργίες είναι:

= ΚΑΙ (Α2 <50, Α3 <75, Α4> = 100)
= OR (Α2 <50, Α3 <> 75, Α4> = 100)

Και οι συνθήκες που δοκιμάζουν είναι:

ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ

Για τη λειτουργία AND στο κελί B3, τα δεδομένα σε κελιά (A2 έως A4) πρέπει να ταιριάζουν και στις τρεις παραπάνω συνθήκες, ώστε η λειτουργία να επιστρέψει μια ΑΛΗΘΙΝΗ απόκριση.

Όπως συμβαίνει, πληρούνται οι δύο πρώτες προϋποθέσεις, αλλά επειδή η τιμή στο κελί Α4 δεν είναι μεγαλύτερη ή ίση με 100, η ​​έξοδος για τη συνάρτηση AND είναι FALSE.

Στην περίπτωση της συνάρτησης OR στο στοιχείο Β2, μόνο μία από τις παραπάνω συνθήκες πρέπει να ικανοποιηθεί από τα δεδομένα στα κελιά A2, A3 ή A4 για να επιστρέψει μια συνάρτηση TRUE.

Σε αυτό το παράδειγμα, τα δεδομένα στα κελιά A2 και A3 ικανοποιούν αμφότερες την απαιτούμενη συνθήκη έτσι ώστε η έξοδος για τη συνάρτηση OR είναι TRUE.

AND / OR Λειτουργίες "Σύνταξη και επιχειρήματα

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία OR είναι:

= OR (Logical1, Logical2, ... Logical255)

Η σύνταξη για τη λειτουργία AND είναι:

= AND (Logical1, Logical2, ... Logical255)

Logical1 - (απαιτείται) αναφέρεται στην κατάσταση που δοκιμάζεται. Η μορφή της κατάστασης είναι κανονικά η αναφορά κυττάρων των δεδομένων που ελέγχονται ακολουθούμενα από την ίδια την κατάσταση, όπως το Α2 <50.

Logical2, Logical3, ... Logical255 - (προαιρετικές) πρόσθετες συνθήκες που μπορούν να δοκιμαστούν μέχρι το πολύ 255.

Εισαγωγή της λειτουργίας OR

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο εισαγωγής της λειτουργίας OR που βρίσκεται στο κελί B2 στην παραπάνω εικόνα. Τα ίδια βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή της λειτουργίας AND που βρίσκεται στο κελί B3.

Παρόλο που είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε ολόκληρο τον τύπο, όπως

= OR (Α2 <50, Α3 <> 75, Α4> = 100)

χειροκίνητα σε ένα φύλλο εργασίας, μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο διαλόγου της λειτουργίας - όπως περιγράφεται στα παρακάτω βήματα - για να εισαγάγετε τη συνάρτηση και τα επιχειρήματά της σε ένα κελί όπως το B2.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση του πλαισίου διαλόγου είναι ότι το Excel φροντίζει για το διαχωρισμό κάθε όρου με κόμμα και περικλείει όλα τα επιχειρήματα σε παρένθεση.

Ανοίγοντας το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία ή

  1. Κάντε κλικ στο κελί B2 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ βρίσκεται η λειτουργία AND.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες της κορδέλας .
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογική για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ή από τη λίστα για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

Τα δεδομένα που θα εισαχθούν στις κενές σειρές στο παράθυρο διαλόγου θα αποτελέσουν τα επιχειρήματα της λειτουργίας.

Εισάγοντας τα επιχειρήματα της Λειτουργίας Ή

  1. Κάντε κλικ στη γραμμή Λογική1 του παραθύρου διαλόγου.
  2. Κάντε κλικ στο κελί A2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κελί.
  3. Πληκτρολογήστε <50 μετά την αναφορά κελί.
  4. Κάντε κλικ στη γραμμή Logical2 του παραθύρου διαλόγου.
  5. Κάντε κλικ στο κελί A3 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε τη δεύτερη αναφορά κελί.
  6. Πληκτρολογήστε < > 75 μετά την αναφορά κυψέλης.
  7. Κάντε κλικ στη γραμμή Logical3 του παραθύρου διαλόγου.
  8. Κάντε κλικ στο κελί A4 στο υπολογιστικό φύλλο για να εισαγάγετε την τρίτη αναφορά κελί.
  9. Τύπος > = 100 μετά την αναφορά κυψέλης.
  10. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  11. Η τιμή TRUE θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί B2 επειδή τα δεδομένα στο κελί A3 δεν πληρούν την προϋπόθεση ότι δεν είναι ίσο με 75.
  12. Όταν κάνετε κλικ στο κελί B2, η πλήρης λειτουργία = OR (A2 <50, A3 <> 75, A4> = 100) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

ΚΑΙ αντί του OR

Όπως αναφέρθηκε, τα παραπάνω βήματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή της λειτουργίας AND που βρίσκεται στο κελί B3 στην παραπάνω εικόνα φύλλου εργασίας.

Η συμπληρωμένη λειτουργία AND θα είναι: = AND (A2 <50, A3 <> 75, A4> = 100) .

Μια τιμή FALSE θα πρέπει να υπάρχει στο κελί B3 καθώς μόνο μία από τις συνθήκες που δοκιμάζονται πρέπει να είναι ψευδής για να επιστρέψει μια λειτουργία FALSE μια τιμή FALSE και σε αυτό το παράδειγμα δύο από τις συνθήκες είναι ψευδείς: