Πολλαπλασιάστε τους Αριθμούς με τη Λειτουργία του Excel του Excel

01 του 01

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία PRODUCT για να πολλαπλασιάσετε αριθμούς, πίνακες ή εύρος τιμών

Πολλαπλασιασμός αριθμών στο Excel με τη λειτουργία PRODUCT. (Ted French)

Εκτός από τη χρήση ενός τύπου για τον πολλαπλασιασμό , το Excel έχει επίσης μια συνάρτηση - τη συνάρτηση PRODUCT - που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον πολλαπλασιασμό αριθμών και άλλων τύπων δεδομένων μαζί.

Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στο παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα, για τα κελιά Α1 έως Α3, οι αριθμοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν μαζί χρησιμοποιώντας έναν τύπο που περιέχει τον μαθηματικό φορέα πολλαπλής ( * ) (σειρά 5) ή η ίδια λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη λειτουργία PRODUCT (σειρά 6).

Ένα προϊόν είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας πολλαπλασιασμού ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται.

Η λειτουργία PRODUCT είναι πιθανώς πιο χρήσιμη όταν πολλαπλασιάζετε τα δεδομένα σε πολλά κελιά. Για παράδειγμα, στη γραμμή 9 της εικόνας, ο τύπος = PRODUCT (A1: A3, B1: B3) είναι ισοδύναμος με τον τύπο = A1 * A2 * A3 * C1 * C2 * C3. Είναι απλώς ευκολότερο και γρηγορότερο να γράφετε.

Σύνταξη και επιχειρήματα

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία PRODUCT είναι:

= ΠΡΟΪΟΝ (Αριθμός1, Αριθμός2, ... Αριθμός255)

Αριθμός1 - (απαιτείται) ο πρώτος αριθμός ή πίνακας που θέλετε να πολλαπλασιάσετε. Αυτό το επιχείρημα μπορεί να είναι ο πραγματικός αριθμός, οι αναφορές κυττάρων ή να κυμαίνονται στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας.

Αριθμός2, Αριθμός3 ... Αριθμός255 - (προαιρετικά) πρόσθετοι αριθμοί, πίνακες ή εύρη έως 255 μέγιστων παραμέτρων.

Τύποι δεδομένων

Οι διαφορετικοί τύποι δεδομένων αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τη συνάρτηση PRODUCT, ανάλογα με το αν εισάγεται απευθείας ως όρισμα στη συνάρτηση ή αν χρησιμοποιείται αντίγραφο κυψέλης στη θέση του στο φύλλο εργασίας .

Για παράδειγμα, οι αριθμοί και οι ημερομηνίες διαβάζονται πάντοτε ως αριθμητικές τιμές από τη συνάρτηση, ανεξάρτητα από το αν παρέχονται απευθείας στη συνάρτηση ή αν περιλαμβάνονται με τη χρήση αναφορών κυττάρων,

Όπως φαίνεται στις σειρές 12 και 13 στην παραπάνω εικόνα, οι τιμές Boolean (TRUE ή FALSE μόνο), από την άλλη πλευρά, διαβάζονται ως αριθμοί μόνο αν εισάγονται απευθείας στη λειτουργία. Αν η αναφορά κυψέλης σε μια τιμή Boolean έχει εισαχθεί ως επιχείρημα, η συνάρτηση PRODUCT την αγνοεί.

Δεδομένα κειμένου και τιμές σφάλματος

Όπως και με τις τιμές Boolean, αν αναφέρεται ως αναφορά ένα στοιχείο δεδομένων κειμένου, η συνάρτηση απλώς αγνοεί τα δεδομένα σε αυτό το κελί και επιστρέφει ένα αποτέλεσμα για άλλες αναφορές ή / και δεδομένα.

Αν τα δεδομένα κειμένου εισάγονται απευθείας στη λειτουργία ως όρισμα, όπως φαίνεται στη γραμμή 11 παραπάνω, η συνάρτηση PRODUCT επιστρέφει το #VALUE! τιμή σφάλματος.

Αυτή η τιμή σφάλματος επιστρέφεται στην πραγματικότητα αν κανένα από τα επιχειρήματα που παρέχονται απευθείας στη συνάρτηση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως αριθμητικές τιμές.

Σημείωση : Εάν εισήχθη το κείμενο λέξεων χωρίς εισαγωγικά - ένα συνηθισμένο λάθος - η λειτουργία θα επιστρέψει το #NAME; σφάλμα αντί για #VALUE!

Όλο το κείμενο που εισάγεται απευθείας σε μια λειτουργία Excel πρέπει να περιβάλλεται από εισαγωγικά.

Πολλαπλασιασμός Αριθμών Παράδειγμα

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο εισαγωγής της λειτουργίας PRODUCT που βρίσκεται στο κελί B7 στην παραπάνω εικόνα.

Εισαγωγή στη λειτουργία PRODUCT

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας και τα επιχειρήματά της περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογώντας την πλήρη λειτουργία: = PRODUCT (A1: A3) στο κελί B7.
  2. Επιλέγοντας τη λειτουργία και τα επιχειρήματά της χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Λειτουργία του PRODUCT .

Παρόλο που είναι δυνατό να εισαχθεί μόνο η χειροκίνητη πλήρης λειτουργία, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο διαλόγου καθώς φροντίζουν να εισάγουν τη σύνταξη της συνάρτησης, όπως αγκύλες και διαχωριστές κόμματος μεταξύ των παραδειγμάτων.

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν την εισαγωγή της λειτουργίας PRODUCT χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

Άνοιγμα του παραθύρου διαλόγου του PRODUCT

  1. Κάντε κλικ στο κελί για να γίνει το ενεργό κελί .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες της κορδέλας.
  3. Κάντε κλικ στο PRODUCT της λίστας για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  4. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή Number1 .
  5. Επισημάνετε τα κελιά A1 έως A3 στο φύλλο εργασίας για να προσθέσετε αυτό το εύρος στο παράθυρο διαλόγου.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.
  7. Η απάντηση 750 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί B7 αφού το 5 * 10 * 15 είναι ίσο με 750.
  8. Όταν κάνετε κλικ στο κελί B7, η πλήρης λειτουργία = PRODUCT (A1: A3) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.