Πώς να αφαιρέσετε τους αριθμούς στο Excel

Αφαίρεση δύο ή περισσότερων αριθμών στο Excel με έναν τύπο

Για να αφαιρέσετε δύο ή περισσότερους αριθμούς στο Excel, πρέπει να δημιουργήσετε έναν τύπο .

Τα σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τους τύπους Excel περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων σε τύπους

Αν και είναι δυνατή η εισαγωγή αριθμών απευθείας σε έναν τύπο (όπως φαίνεται στη γραμμή 2 του παραδείγματος), είναι συνήθως πολύ καλύτερα να εισαγάγετε τα δεδομένα σε κελιά του φύλλου εργασίας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις διευθύνσεις ή τις αναφορές αυτών των κελιών στον τύπο (σειρά 3 του παραδείγματος).

Χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων αντί για τα πραγματικά δεδομένα σε έναν τύπο, αργότερα, αν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα δεδομένα , είναι απλό θέμα αντικατάστασης των δεδομένων στα κελιά αντί να ξαναγράψουμε τον τύπο.

Τα αποτελέσματα του τύπου θα ενημερώνονται αυτόματα μόλις αλλάξουν τα δεδομένα.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε τις αναφορές κυττάρων και τα πραγματικά δεδομένα (σειρά 4 του παραδείγματος).

Προσθέτοντας την παρεμβολή

Το Excel έχει μια σειρά λειτουργιών που ακολουθεί όταν αξιολογεί ποιες μαθηματικές πράξεις πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθούν σε μια φόρμουλα.

Όπως και στην τάξη των μαθηματικών, η σειρά λειτουργίας μπορεί να μεταβληθεί χρησιμοποιώντας παρένθεση όπως τα παραδείγματα που φαίνονται στις σειρές πέντε και έξι παραπάνω.

Παράδειγμα Απαίτησης

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, αυτό το παράδειγμα δημιουργεί έναν τύπο στο κελί D3 που αφαιρεί τα δεδομένα στο κελί A3 από τα δεδομένα στο B3.

Ο τελικός τύπος στο κελί D3 θα είναι:

= Α3 - Β3

Σημείο και κλικ στις αναφορές κυττάρων

Αν και είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε απλώς τον παραπάνω τύπο στο κελί D3 και να εμφανιστεί η σωστή απάντηση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το σημείο και κάντε κλικ για να προσθέσετε τις αναφορές κυττάρων σε τύπους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα σφαλμάτων που δημιουργούνται με την πληκτρολόγηση σε λάθος κελί αναφορά.

Το σημείο και το κλικ περιλαμβάνουν κλικ στα κελιά που περιέχουν τα δεδομένα με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε την αναφορά κυττάρων στον τύπο.

  1. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ίσου σημείου ( = ) στο κελί D3 για να ξεκινήσετε τον τύπο.
  2. Κάντε κλικ στο κελί A3 με το δείκτη του ποντικιού για να προσθέσετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στον τύπο μετά το ίση σημάδι.
  3. Πληκτρολογήστε ένα σύμβολο μείον ( - ) μετά την αναφορά κυψέλης.
  4. Κάντε κλικ στο κελί B3 για να προσθέσετε αυτήν την αναφορά κυττάρων στον τύπο μετά το σύμβολο μείον.
  5. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τη φόρμουλα.
  6. Η απάντηση 10 θα πρέπει να υπάρχει στο κελί E3.
  7. Παρόλο που η απάντηση στον τύπο εμφανίζεται στο κελί E3, κάνοντας κλικ σε αυτό το κελί θα εμφανιστεί ο τύπος στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Αλλαγή των δεδομένων φόρμουλας

Για να ελέγξετε την τιμή της χρήσης των αναφορών κυττάρων σε έναν τύπο, κάντε μια αλλαγή στον αριθμό στο κελί B3 (όπως από το 5 σε 4) και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο. Η απάντηση στο κελί D3 θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή των δεδομένων στο κελί B3.

Δημιουργία πιο σύνθετων τύπων

Για να επεκτείνετε τον τύπο για να συμπεριλάβετε πρόσθετες λειτουργίες (όπως διαίρεση ή προσθήκη) όπως φαίνεται στη σειρά επτά, απλά συνεχίστε να προσθέτετε τον σωστό μαθηματικό χειριστή ακολουθούμενο από την αναφορά κυψελών που περιέχει τα νέα δεδομένα.

Για πρακτική, δοκιμάστε αυτό το βήμα προς βήμα παράδειγμα μιας πιο σύνθετης φόρμουλας .