Πότε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο SECTION SECTION

Και πότε να χρησιμοποιείτε τα ΑΡΘΡΑ, το ASIDE και το DIV

Το νέο στοιχείο SECTION SECTION μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένο. Αν έχετε δημιουργήσει έγγραφα HTML πριν από την HTML5, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε ήδη το στοιχείο για να δημιουργήσετε διαρθρωτικές διαιρέσεις στις σελίδες σας και στη συνέχεια να σχεδιάσετε τις σελίδες μαζί τους. Επομένως, ίσως φαίνεται φυσικό να αντικαταστήσετε απλά τα υπάρχοντα στοιχεία DIV με στοιχεία SECTION. Αλλά αυτό είναι τεχνικά λανθασμένο. Επομένως, αν δεν αντικαταστήσετε μόνο τα στοιχεία DIV με στοιχεία SECTION, πώς τα χρησιμοποιείτε σωστά;

Το στοιχείο SECTION είναι Σημασιολογικό Στοιχείο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το στοιχείο SECTION είναι ένα σημασιολογικό στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι δίνει νόημα τόσο στους πράκτορες των χρηστών όσο και στους ανθρώπους σχετικά με το περιεχόμενο του περιεχομένου - συγκεκριμένα ένα τμήμα του εγγράφου.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ γενική σημασιολογική περιγραφή, και αυτό συμβαίνει γιατί είναι. Υπάρχουν άλλα στοιχεία HTML5 που παρέχουν περισσότερες σημασιολογικές διακρίσεις στο περιεχόμενό σας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρώτα προτού χρησιμοποιήσετε το στοιχείο SECTION:

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο SECTION

Χρησιμοποιήστε το στοιχείο ΑΡΘΡΟ όταν το περιεχόμενο είναι ένα ανεξάρτητο μέρος του ιστότοπου που μπορεί να παραμείνει μόνο του και να κοινοποιηθεί σαν άρθρο ή δημοσίευση ιστολογίου. Χρησιμοποιήστε το στοιχείο ASIDE όταν το περιεχόμενο σχετίζεται εφαπτομενικά με το περιεχόμενο της σελίδας ή με τον ίδιο τον ιστότοπο, όπως πλευρικές γραμμές, σχολιασμοί, υποσημειώσεις ή σχετικές πληροφορίες ιστοτόπου. Χρησιμοποιήστε το στοιχείο NAV για περιεχόμενο που είναι πλοήγηση.

Το στοιχείο SECTION είναι ένα γενικό σημασιολογικό στοιχείο. Το χρησιμοποιείτε όταν κανένα από τα άλλα σημασιολογικά στοιχεία περιέκτη δεν είναι κατάλληλο. Το χρησιμοποιείτε για να συνδυάσετε τμήματα του εγγράφου σας σε ξεχωριστές μονάδες που μπορείτε να περιγράψετε ως σχετικές με κάποιο τρόπο. Εάν δεν μπορείτε να περιγράψετε τα στοιχεία της ενότητας σε μία ή δύο προτάσεις, τότε πιθανόν να μην χρησιμοποιήσετε το στοιχείο.

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο DIV. Το στοιχείο DIV στο HTML5 είναι ένα μη σημασιολογικό στοιχείο δοχείου. Εάν το περιεχόμενο που προσπαθείτε να συνδυάσετε δεν έχει σημασιολογικό νόημα, αλλά θα πρέπει να το συνδυάσετε για στυλ, τότε το στοιχείο DIV είναι το κατάλληλο στοιχείο για χρήση.

Πώς λειτουργεί το στοιχείο SECTION

Ένα τμήμα του εγγράφου σας μπορεί να εμφανιστεί ως το εξωτερικό δοχείο για αντικείμενα και στοιχεία ASIDE. Μπορεί επίσης να περιέχει περιεχόμενο που δεν ανήκει σε ΑΡΘΡΟ ή ASIDE. Ένα στοιχείο SECTION μπορεί επίσης να βρεθεί μέσα σε ένα ΑΡΘΡΟ, NAV ή ASIDE. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και τμήματα για να υποδείξετε ότι μια ομάδα περιεχομένου είναι μια ενότητα μιας άλλης ομάδας περιεχομένου που είναι μια ενότητα ενός άρθρου ή της σελίδας στο σύνολό της.

Το στοιχείο SECTION δημιουργεί στοιχεία μέσα σε ένα περίγραμμα του εγγράφου. Ως εκ τούτου, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα στοιχείο κεφαλίδας (H1 έως H6) ως μέρος της ενότητας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν τίτλο για την ενότητα, τότε ξανά το στοιχείο DIV είναι πιο κατάλληλο. Θυμηθείτε, αν δεν θέλετε ο τίτλος του τμήματος να εμφανίζεται στη σελίδα, μπορείτε πάντα να το αποκρύψετε με το CSS.

Όταν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο SECTION

Πέρα από τις παραπάνω συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε πρώτα τα πιο συγκεκριμένα σημασιολογικά στοιχεία, υπάρχει μια ορισμένη περιοχή που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο SECTION: μόνο για στυλ.

Με άλλα λόγια, εάν ο μόνος λόγος που τοποθετείτε ένα στοιχείο σε αυτό το μέρος είναι να επισυνάψετε ιδιότητες στυλ CSS, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στοιχείο SECTION. Βρείτε ένα σημασιολογικό στοιχείο ή χρησιμοποιήστε το στοιχείο DIV.

Τελικά μπορεί να μην έχει σημασία

Μια δυσκολία στη γραφή της σημασιολογικής HTML είναι ότι αυτό που είναι σημασιολογικό για μένα μπορεί να είναι απόλυτη ανοησία σε σας. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να δικαιολογήσετε τη χρήση του στοιχείου SECTION στα έγγραφά σας, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Οι περισσότεροι πράκτορες χρήστη δεν ενδιαφέρονται και θα προβάλουν τη σελίδα όπως θα περίμενε κανείς αν στυλίσατε ένα DIV ή ένα ΤΜΗΜΑ.

Για τους σχεδιαστές που τους αρέσει να είναι σωστά σωστός, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το στοιχείο SECTION με σημασιολογικά έγκυρο τρόπο. Για τους σχεδιαστές που θέλουν απλά να λειτουργούν οι σελίδες τους, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Πιστεύω ότι η γραφή ενός σημασιολογικά έγκυρου κώδικα HTML είναι καλή πρακτική και διατηρεί τις σελίδες πιο αδιάβροχες. Αλλά τελικά εξαρτάται από εσάς.