Το σύστημα Sound Bar της Vizio S4251w-B4 5.1 Channel Reviewed

Ζώνη ήχου για τα στεροειδή

Η επιλογή soundbar για την καλύτερη ποιότητα ήχου για προβολή τηλεόρασης έχει απογειωθεί σαν gangbusters τα τελευταία δύο χρόνια και νέα μοντέλα εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων σε τακτική βάση. Μια είσοδος από το Vizio, το S4251w-B4, προσθέτει μια μικρή συστροφή. Παρόλο που η ηχητική λυχνία είναι το κύριο πλεονέκτημα, το S4251w-B4 περιλαμβάνει επίσης ένα ασύρματο υπογούφερ και δύο ηχεία surround, καθιστώντας έτσι ένα πλήρες ήχο surround 5.1 καναλιών το οποίο είναι εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Για να βρείτε αυτό που σκεφτήκαμε για το σύστημα, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι παίρνετε στο πακέτο Vizio S4251w-B4

Χαρακτηριστικά Sound Bar

Χαρακτηριστικά Surround Speakers

Χαρακτηριστικά ασύρματου υπογούφερ

Ρύθμιση και εγκατάσταση του S4251w-B4

Η φυσική ρύθμιση του S4251w-B4 είναι εύκολη. Ο παρών Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης είναι καλά εικονογραφημένος και εύκολος στην ανάγνωση. Όλα έρχονται έξω από το κιβώτιο έτοιμο να πάει. Η μονάδα Sound Bar διαθέτει και τα δύο ελαστικά πόδια και το υλικό τοποθέτησης τοίχου για την προτίμηση εγκατάστασης. Επιπλέον, παρέχονται καλώδια ήχου για τη βέλτιστη σύνδεση των ηχείων surround στο ασύρματο υπογούφερ.

Μόλις αποσυνδέσετε τα πάντα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την μπάρα ήχου πάνω ή κάτω από την τηλεόρασή σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ηχεία surround σε κάθε πλευρά της κύριας θέσης ακρόασής σας, λίγο πίσω από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η θέση σας.

Τώρα έρχεται η πρόσθετη ευκολία. Τα περιφερειακά ηχεία συνδέονται απευθείας στο υπογούφερ. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα υπογούφερ, αντί να τοποθετείται σε μια από τις εμπρόσθιες γωνίες ή κατά μήκος ενός πλευρικού τοιχώματος, το υπογούφερ πρέπει να τοποθετηθεί κάπου στην πλευρά ή πίσω από την κύρια θέση ακρόασης (η Vizio προτείνει γωνιακή τοποθέτηση). είναι αρκετά κοντά στα ηχεία surround ώστε τα παρεχόμενα καλώδια των ηχείων να μπορούν να φτάσουν από τα ηχεία περιβάλλοντος χώρου στις συνδέσεις τους στο υπογούφερ.

Το υπογούφερ διαθέτει τους ενισχυτές για τα ηχεία surround. Το υπογούφερ, με τη σειρά του, λαμβάνει τα απαραίτητα ηχητικά σήματα μπάσων και surround μέσω ασύρματης μετάδοσης από τη γραμμή ήχου.

Αφού ρυθμίσετε το σύστημα, ενεργοποιήστε το υπογούφερ και την μπάρα ήχου και ακολουθήστε τις οδηγίες για συγχρονισμό των δύο μαζί (στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα πρέπει να είναι αυτόματη - στην περίπτωσή μου, μόλις γύρισα το υπογούφερ και την μπάρα ήχου και όλα λειτουργούσαν) . Φυσικά, πριν γυρίσετε οτιδήποτε, συνδέστε τις πηγές σας.

Έχετε δύο επιλογές για τη σύνδεση πηγών ήχου στο S4251w-B4:

Επιλογή 1: Συνδέστε όλες τις πηγές σας στην τηλεόρασή σας τόσο για βίντεο όσο και για ήχο και, στη συνέχεια, συνδέστε είτε την αναλογική ή ψηφιακή οπτική έξοδο ήχου από την τηλεόρασή σας στη γραμμή ήχου.

Επιλογή 2: Παρόλο που μπορείτε να συνδέσετε όλες τις πηγές σας στην τηλεόραση και στη συνέχεια να συνδέσετε την έξοδο ήχου της τηλεόρασής σας με το S4251w-B4, για καλύτερη εμπειρία ακρόασης surround από πηγές Blu-ray και DVD, προτείνω τη σύνδεση της εξόδου βίντεο κατά προτίμηση HDMI) των πηγών σας απευθείας στην τηλεόραση και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε ξεχωριστή σύνδεση ήχου από το Blu-ray Disc ή το DVD player σας στις ψηφιακές οπτικές ή ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους ήχου στη γραμμή ήχου. Αυτή η επιλογή αξιοποιεί καλύτερα τα ενσωματωμένα αποκωδικοποιητές Dolby και DTS ενσωματωμένα στο S4251w-B4.

Ηχητική απόδοση

Η γραμμή ήχου

Στην εποχή μου χρησιμοποιώντας το Vizio S4251w-B4, βρήκα ότι έδωσε καθαρό ήχο. Ο διάλογος ταινιών κεντρικού καναλιού και τα φωνητικά μουσικής ήταν ξεχωριστά και φυσικά.

Χωρίς εμπλοκή επεξεργασίας ήχου, η στερεοφωνική εικόνα της ράβδου ήχου βρίσκεται κυρίως με το πλάτος 42 ιντσών της μονάδας γραμμής ήχου. Ωστόσο, μόλις ενεργοποιηθούν οι διάφορες επιλογές αποκωδικοποίησης ή επεξεργασίας ήχου, το ηχητικό πεδίο διευρύνεται και αναμιγνύεται με τα ηχεία surround ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης surround ήχου.

Περιφερειακά ηχεία

Για ταινίες και πρόσθετο προγραμματισμό βίντεο, τα ηχεία surround παρείχαν πολύ καλό ήχο για το μέγεθός τους. Ανάλογα με την ενεργοποιημένη λειτουργία επεξεργασίας ήχου ή την αναπαραγωγή μη επεξεργασμένων σημάτων Dolby Digital / DTS, τα ηχεία περιβάλλοντος χώρου προβάλλουν κατευθυντικό ήχο ή ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο, διευρύνοντας έτσι τόσο το εμπρός ηχητικό στάδιο, προσφέροντας μια εμπειρία εμβύθισης ήχου surround, t να επιτευχθεί μόνο από την μπάρα ήχου. Επίσης, ο συνδυασμός ήχου από μπροστά προς τα πίσω ήταν πολύ απλός - δεν υπήρχαν προφανείς ηχητικές βυθίσεις, καθώς ο ήχος μεταφέρθηκε από το μπροστινό μέρος στο πίσω μέρος ή γύρω από το δωμάτιο.

Ωστόσο, μια παρατηρήσιμη "αδυναμία" των surround ηχείων είναι ότι όταν πραγματοποίησα μια δοκιμασία καναλιών γύρω από το δωμάτιο, παρατήρησα ότι τα περιβάλλοντα περιβάλλοντα δεν ήταν τόσο φωτεινά όσο τα αριστερά, τα κεντρικά και τα δεξιά κανάλια προβάλλονταν από την μπάρα ήχου. Η χρήση ενός ηχείου πλήρους εμβέλειας σε κάθε ηχείο surround, αντί για αμφίδρομο tweeter / midrange / woofer θα ήταν η λογική εξήγηση.

Ασύρματο υπογούφερ

Παρά το μικρό μέγεθος, το υπογούφερ είχε επαρκή ισχύ εξόδου για το σύστημα.

Βρήκα το υπογούφερ να είναι μια καλή αντιστοιχία για τα υπόλοιπα ηχεία. Στις ηχητικές λωρίδες με βαθιά εφέ LFE , το subwoofer αποκάλυψε μείωση της έντασης του ήχου και απώλεια ορισμού κάτω από το εύρος των 60Hz, αλλά παρέσχε επαρκή απάντηση μπάσων έως 40Hz για ταινίες soundtracks.

Για τη μουσική, το subwoofer παρείχε αποδεκτά μπάσα, αλλά έχασε τον ορισμό με εξαιρετικά χαμηλά μπάσα. Ένα παράδειγμα είναι οι ηχογραφήσεις που περιείχαν ακουστικά μπάσα, αν και το υπογούφερ αναπαράγει χαμηλές συχνότητες, η υφή του ακουστικού λαμπρού ήταν μπερδεμένη.

Συνολική απόδοση συστήματος

Συνολικά, ο συνδυασμός της ηχητικής μπάρας, των ηχείων surround και του ασύρματου υπογούφερ παρέχει μια πολύ καλή εμπειρία καταχώρησης τόσο για ταινίες όσο και για μουσική.

Με τα ηχογραφήματα ταινιών Dolby και DTS, το σύστημα έκανε μια μεγάλη δουλειά που αναπαράγει τόσο τα κύρια μπροστινά κανάλια και τα εφέ surround, όσο και την παροχή επαρκών μπάσων.

Όταν χρησιμοποίησα τον συνδυασμό της φάσης υπογούφερ και των δοκιμών σάρωσης συχνότητας Digital Video Essentials Test Disc , ήμουν σε θέση να ακούσω μια έξοδο χαμηλής συχνότητας ξεκινώντας από 40Hz αυξάνοντας σε κανονικά επίπεδα ακρόασης μεταξύ 60 έως 70Hz από το subwoofer και έπειτα μεταβαίνοντας στη μπάρα ήχου και τα ηχεία surround μεταξύ 80 και 90Hz, το πέρασμα πέρα ​​από το εύρος ακοής μου σε περίπου 16kHz.

Πλεονεκτήματα συστήματος

Σύστημα Μειονεκτήματα

Η κατώτατη γραμμή

Το σύστημα Home Cinema της Vizio S4251w-B4 5.1 καναλιών έδωσε μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης surround ήχου, με ένα προεξέχον κεντρικό κανάλι και καλή εικόνα αριστερού / δεξιού καναλιού.

Το κεντρικό κανάλι ακούγεται καλύτερα από το αναμενόμενο. Σε πολλά συστήματα αυτού του τύπου, τα φωνητικά του κεντρικού καναλιού μπορούν να συγκλονιστούν από τα υπόλοιπα κανάλια και κανονικά πρέπει να αυξήσω την έξοδο κεντρικού καναλιού κατά ένα ή δύο dB για να αποκτήσω μια πιο ευχάριστη φωνητική παρουσία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με το S4251w-B4.

Τα ηχεία surround έκαναν επίσης τη δουλειά τους καλά, προβάλλοντας τον ήχο μέσα στο δωμάτιο και προσθέτοντας μια καθαρή ακουστική εμπειρία ήχου που ήταν τόσο βυθιζόμενη όσο και κατευθυντική. Ωστόσο, ήταν λίγο βαρετό ήχο σε σύγκριση με το μπαρ ήχου.

Το τροφοδοτημένο υπογούφερ είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τα υπόλοιπα ηχεία, παρέχοντας επαρκή ανταπόκριση των μπάσων, αλλά δεν ήταν τόσο βαθύ ή σφιχτό όσο θα προτιμούσα.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις ολόκληρου του συστήματος, εάν αναζητάτε μια λύση ήχου οικιακού κινηματογράφου για ένα δωμάτιο μικρού ή μεσαίου μεγέθους που προσφέρει πιο ακριβή εμπειρία surround από μια τυπική γραμμή ήχου ή μπάρα ή υπογούφερ αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να εγκατασταθεί, ή έχει την ακαταστασία, ένα σύστημα με μεμονωμένα περιβλήματα ηχείων για κάθε κανάλι, σίγουρα δίνουν το σοβαρό βλέμμα του Vizio S4251w-B4 - είναι μια μεγάλη αξία για την τιμή.

Για μια κοντινή οπτική ματιά στο πακέτο συστήματος Vizio S4251w-B4, συμπεριλαμβανομένων όλων των εξαρτημάτων που περιλαμβάνονται, των ηχείων / υπογούφερ, των επιλογών σύνδεσης και των λειτουργιών ελέγχου, ελέγξτε το συμπληρωματικό μας προφίλ φωτογραφιών .

Αγοράστε από την Amazon.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Vizio ολοκλήρωσε την παραγωγή του S4251w-B4 σχεδόν στα τρία χρόνια στα τέλη του 2015, αλλά από το 2017 εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για το προϊόν και μπορεί να διατίθεται για εκκαθάριση, ανακαίνιση ή χρήση.

Ωστόσο, για περισσότερες τρέχουσες προσφορές, ανατρέξτε στις σελίδες της Official Sound Bar της Vizio, καθώς και επιπλέον προτάσεις για ήχο και σύστημα οικιακού κινηματογράφου all-in-one από τις τρέχουσες λίστες Sound Bars / Digital Sound Projectors και Home Theater-in-a-Box Συστήματα - τα οποία ενημερώνονται περιοδικά.