Οι καλύτεροι δίσκοι δοκιμής αξιολόγησης επιδόσεων βίντεο

Έχετε ξεφορτωθεί τα μεγάλα δολάρια για τη νέα HDTV, αλλά πώς ξέρετε αν έχετε πραγματικά την καλύτερη απόδοση από την αγορά σας. Επίσης, είναι ότι η αναβάθμιση του DVD player ή του Blu-ray Disc player πραγματικά φτάνει στον καπνό; Η προσθήκη αυτού του ακριβού κλιμακωτή / επεξεργαστή βίντεο κάνει πραγματικά τη διαφορά; Με ένα καλό δοκιμαστικό δίσκο DVD ή δίσκο δοκιμών Blu-ray, ακόμα και ο μέσος καταναλωτής μπορεί να ανακαλύψει εάν η HDTV, η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray / DVD ή ο επεξεργαστής / κλιπ βίντεο παράγουν την απόδοση που ισχυρίζεται ότι παραδίδει.

01 από 07

Δίσκος Benchmark Spears & Munsil HD 2ης Έκδοσης

Kelvin Murray / Getty Images

Η 2η έκδοση του δίσκου Spears και του Munsil High Definition Benchmark προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία τόσο για τον επαγγελματία εγκαταστάτη όσο και για τον μέσο καταναλωτή για τη ρύθμιση και τη δοκιμή της απόδοσης ήχου και εικόνας των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας, των συσκευών Blu-ray Disc ή των εξωτερικών επεξεργαστών / κλιμάκων βίντεο.

Ο δίσκος διαθέτει μια ποικιλία δοκιμών και βίντεο που ελέγχουν την αποσυμπίεση, την κλιμάκωση, τη μείωση του θορύβου και την ακρίβεια των χρωμάτων, καθώς και την απόκριση κίνησης των τηλεοράσεων που ενσωματώνουν ρυθμούς ανανέωσης οθόνης 120Hz και / ή 240Hz .

Περιλαμβάνονται επίσης μια σειρά δοκιμών που μπορούν να αξιολογήσουν την απόδοση 3D, συμπεριλαμβανομένων των συντελεστών φωτεινότητας και ακουστικής. Οι συμπεριλαμβανόμενες δοκιμές βαθμονόμησης ήχου ελέγχουν τη φάση των ηχείων, την απόκριση συχνότητας και το συγχρονισμό A / V.

Το πακέτο δίσκων περιλαμβάνει και δίσκο Blu-ray που περιέχει την έκδοση υψηλής ανάλυσης των δοκιμών βίντεο 2D και 3D, καθώς και ένα DVD που παρέχει δοκιμές μόνο για 2D, οι οποίες μπορούν να ελέγξουν τις δυνατότητες αναβάθμισης βίντεο DVD players, HDTVs και video projectors.

Εικόνες οθόνης των συμπεριλαμβανόμενων δοκιμών - Οδηγός χρήσης - Συγκρίνετε τιμές .

02 του 07

Spears και Munsil High Definition Benchmark Test Disc (Blu-ray Edition)

Με το δίσκο Benchmark Spears και Munsil υψηλής ανάλυσης, ο μέσος καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια σειρά δοκιμών για να διαπιστώσει εάν η HDTV, η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc ή ένας εξωτερικός επεξεργαστής / κλιμάκωση βίντεο προσφέρει καλές επιδόσεις.

Ο δίσκος ξεκινάει με σκηνές που περιέχουν περίπλοκα σχήματα που ελέγχουν τους περιορισμούς του εξοπλισμού σας. Ο δίσκος παίρνει επίσης τον χρήστη μέσω μιας σειράς τεχνικών δοκιμών: Color Bars, Gary Scale display, Black Level, Image Geometry, Jagged Edge Tests, ταινίες και βίντεο, επικαλύψεις τίτλου βίντεο και ακόμη και δείγματα Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio και κωδικοποιητές ήχου PCM. Για λεπτομερή εμφάνιση και εξήγηση των δοκιμών, ανατρέξτε στη συλλογή φωτογραφιών μου και στον Οδηγό χρήστη Spears και Munsil .

Σημείωση: Αυτός ο δίσκος δοκιμής είναι πλέον εκτός εκτύπωσης από την έκδοση της δεύτερης έκδοσης που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά ενδέχεται να είναι ακόμα διαθέσιμος από πηγές τρίτων.
Ιστοσελίδα του εκδότη - Συγκρίνετε Τιμές

03 του 07

QDEO από δοκιμαστικό δίσκο αξιολόγησης HD Marvell HD (Blu-ray)

Ο δίσκος δοκιμών QDEO HD παρέχει ολοκληρωμένες δοκιμές επεξεργασίας βίντεο σε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, δέκτη AV, HDTV ή Video Scaler, όπως η μείωση του θορύβου, η μετατροπή μορφής και η βελτίωση της εικόνας. Τα πρότυπα δοκιμής μείωσης θορύβου ελέγχουν τη δυνατότητα μείωσης του αναλογικού και του ψηφιακού θορύβου. Τα μοτίβα δοκιμής μετατροπής μορφής παρέχουν μια ολοκληρωμένη δοκιμή αποσυμπληρώσεως. Τα μοτίβα βελτίωσης ελέγχουν την παρουσία και την απόδοση μιας ποικιλίας προηγμένων τύπων βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των λεπτομερειών, της προσαρμοστικής ενίσχυσης αντίθεσης, της ευφυούς επαναφόρτισης χρωμάτων και της επέκτασης bit-resolution. Ο δίσκος περιλαμβάνει επίσης ένα σύνολο δοκιμαστικών μοτίβων για βαθμονόμηση ρυθμίσεων βίντεο, καθώς και μια ενότητα επίδειξης και μοντάζ βίντεο.
Ιστοσελίδα του εκδότη

04 του 07

Βασικά στοιχεία ψηφιακού βίντεο Essentials HD Βασική έκδοση Blu-ray

Ο Joe Kane είναι θρυλικός ειδικός στον τομέα της ηλεκτρονικής απεικόνισης και των τεχνολογιών προβολής βίντεο. Ως αποτέλεσμα, ο ίδιος και η ομάδα του έχουν αναπτύξει έναν εκτεταμένο δίσκο δοκιμών βίντεο υψηλής ευκρίνειας που θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συσκευή προβολής βίντεο καθώς και την παροχή ηχητικών σημάτων για την ακριβή ρύθμιση του συστήματος ήχου οικιακού κινηματογράφου. Οι δοκιμές βίντεο περιλαμβάνουν τη βασική βαθμονόμηση βίντεο, όπως η φωτεινότητα, η αντίθεση, το χρώμα, η ανάλυση και η γεωμετρία, η κλίμακα του γκρι και η overscan, καθώς και περισσότερες δοκιμές προώθησης και στιγμιότυπα επίδειξης σχεδιασμένα για να αξιοποιήσουν στο έπακρο είτε μια οθόνη 720p είτε μια οθόνη 1080p. Το Digital Video Essentials είναι ένας πολύ εκτεταμένος δίσκος αναφοράς που θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σπίτι σας. Συνιστάται ιδιαίτερα.
Ιστοσελίδα του εκδότη - Συγκρίνετε Τιμές

05 του 07

Δίσκοι DVD και Blu-ray Disney WOW (World of Wonder)

Οι δίσκοι WOW της Disney παρέχουν στους καταναλωτές έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου τους. Υπάρχει μια ενότητα "ανακάλυψης" που εξηγεί τα βασικά του Home Theatre τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, καθώς και πλήθος εργαλείων βαθμονόμησης ήχου και βίντεο για να βοηθήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Υπάρχουν επίσης δοκιμές κλιμάκωσης, οπτικής γωνίας και κλίμακας του γκρι για να διαπιστώσετε εάν το DVD, Blu-ray Player, τηλεόραση ή προβολέας σας είναι τόσο καλό όσο οι προδιαγραφές λένε ότι είναι.

Το DVD και το Bu-ray έρχονται επίσης με δείγματα κινηματογραφικών ταινιών Disney και κλιπ ταινιών φύσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναδείξουν το σύστημά σας.

Για μια προεπισκόπηση, ελέγξτε τους ιστοτόπους Disney WOW Blu-ray και DVD.

Συγκρίνετε Τιμές

06 του 07

Δίσκος δοκιμής δίσκου Benchmark δοκιμής πυριτίου Optix (IDT) HQV

Το HQV DVD λαμβάνει τον χρήστη μέσω μιας σειράς δοκιμών επιδόσεων βίντεο. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν Color Bar / Κάθετες λεπτομέρειες, Δοκιμές ακανόνιστου άκρου, Δοκιμές κινήσεων, Συνολική εικόνα, Μείωση θορύβου βίντεο, Απόδοση προοδευτικής σάρωσης και πολλά άλλα. Το DVD ξεκινά δίνοντας στο χρήστη μια επισκόπηση των δοκιμών και τον τρόπο βαθμολόγησης τους, παρουσιάζοντας προσομοιωμένα παραδείγματα για το τι πρέπει να αναζητήσουν. Μια κάρτα βαθμολογίας παρέχεται επίσης με το HQV DVD που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ποσοτικοποιήσετε εύκολα τα αποτελέσματα των δοκιμών για τα βίντεό σας. Το DVD Benchmark HQV είναι ένα πολύ χρήσιμο, εύκολα κατανοητό και προσιτό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να αξιολογήσει την απόδοση βίντεο του οικιακού κινηματογράφου χωρίς να χρειάζεται τεχνικός υψηλού κόστους.
Ιστοσελίδα του εκδότη.

07 του 07

Δίσκος δοκιμής αναφοράς BenQmark HD (Blu-ray Edition) για το Silicon Optix (IDT)

Δημιουργώντας τη βάση και τη δημοτικότητα του αρχικού DVD Benchmark του HQV, το HD (Blu-ray Edition) επικεντρώνεται σε πρόσθετες δοκιμές που μετρούν την απόδοση βίντεο των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας, των βιντεοπροβολέων HD και των συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray. Οι δοκιμές που περιλαμβάνονται στο δείκτη HD HQV Benchmark HD είναι οι έγχρωμες μπάρες HD, η μείωση του θορύβου HD, οι δοκιμές απώλειας ανάλυσης βίντεο και ταινιών καθώς και η δοκιμή για "jaggies".

Ιστοσελίδα του εκδότη