Πώς να εργαστείτε με τους αριθμούς σελίδων του Microsoft Word

Μάθετε πώς να δημιουργείτε αριθμούς σελίδων στο Microsoft Word

Εάν το έγγραφό σας στο Microsoft Word είναι μακρύ (ή μήκος βιβλίου), ίσως θέλετε να προσθέσετε αριθμούς σελίδων για να βοηθήσετε τους αναγνώστες να βρουν το δρόμο τους. Μπορείτε να προσθέσετε τους αριθμούς σελίδων είτε στην κεφαλίδα είτε στο υποσέλιδο. Οι επικεφαλίδες είναι περιοχές που εκτείνονται στο πάνω μέρος του εγγράφου. Τα υποσέλιδα τρέχουν στο κάτω μέρος. Όταν εκτυπώνετε ένα έγγραφο, οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα μπορούν επίσης να εκτυπωθούν.

Είναι δυνατό να τοποθετήσετε αριθμούς σελίδων σε ένα έγγραφο του Microsoft Word, ανεξάρτητα από την έκδοση που χρησιμοποιείτε. Οι αριθμοί σελίδων και οι συναφείς εργασίες όπως η προσαρμογή των κεφαλίδων και των υποσέλιδων είναι διαθέσιμα στα Word 2003, Word 2007, Word 2010, Word 2013, Word 2016 και Word Online, μέρος του Office 365 . Όλα αυτά καλύπτονται εδώ.

Τρόπος προσθήκης αριθμών σελίδων στο Word 2003

Word 2003. Joli Ballew

Μπορείτε να προσθέσετε αριθμούς σελίδων της Microsoft στο Word 2003 από το μενού Προβολή. Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε τον κέρσορα στην πρώτη σελίδα του εγγράφου σας ή, από όπου θέλετε να ξεκινούν οι αριθμοί σελίδων. Επειτα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και κάντε κλικ στην επιλογή Κεφαλίδα και υποσέλιδο .
  2. Στο έγγραφό σας εμφανίζεται μια κεφαλίδα και ένα υποσέλιδο. τοποθετήστε το δρομέα σας σε εκείνο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε αριθμούς σελίδων.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για Εισαγωγή αριθμού σελίδας στη γραμμή εργαλείων επικεφαλίδας και υποσέλιδου που εμφανίζεται.
  4. Για να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση αριθμών σελίδας .
  5. Πραγματοποιήστε τις επιθυμητές αλλαγές και κάντε κλικ στο OK .
  6. Κλείστε την ενότητα κεφαλίδας κάνοντας κλικ στο κουμπί Κλείσιμο στη γραμμή εργαλείων κεφαλίδας και υποσέλιδου.

Πώς να προσθέσετε αριθμούς σελίδων σε Word 2007 και Word 2010

Word 2010. Joli Ballew

Μπορείτε να προσθέσετε αριθμούς σελίδων στο Microsoft Word 2007 και Word 2010 από την καρτέλα Εισαγωγή. Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε τον κέρσορα στην πρώτη σελίδα του εγγράφου σας ή από όπου θέλετε να ξεκινούν οι αριθμοί σελίδων. Επειτα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή και κάντε κλικ στην επιλογή Αριθμός σελίδας .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή " Αρχή σελίδας", "Κάτω μέρος σελίδας" ή " Περιθώρια σελίδας" για να ορίσετε πού να τοποθετήσετε τους αριθμούς.
  3. Επιλέξτε ένα σχέδιο αριθμοδότησης σελίδων .
  4. Κάντε διπλό κλικ οπουδήποτε στο έγγραφο για να αποκρύψετε τις περιοχές κεφαλίδας και υποσέλιδου.

Πώς να προσθέσετε αριθμούς σελίδων σε Microsoft Word 2013, Word 2016 και Word Online

Word 2016. Joli Ballew

Εισάγετε αριθμούς σελίδων σε έγγραφα στο Microsoft Word 2013 από την καρτέλα Εισαγωγή. Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε τον κέρσορα στην πρώτη σελίδα του εγγράφου σας ή όπου θέλετε να ξεκινούν οι αριθμοί σελίδων. Επειτα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αριθμός σελίδας .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αρχή σελίδας", "Κάτω μέρος σελίδας" ή "Περιθώρια σελίδας" για να ορίσετε πού να τοποθετήσετε τους αριθμούς.
  4. Επιλέξτε ένα σχέδιο αριθμοδότησης σελίδων .
  5. Κάντε διπλό κλικ οπουδήποτε στο έγγραφο για να αποκρύψετε τις περιοχές κεφαλίδας και υποσέλιδου.

Προσαρμόστε τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα

Επιλογές υποσέλιδου στο Word 2016. Joli Ballew

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα σε όλες τις εκδόσεις του Microsoft Word. Το κάνετε αυτό από την ίδια περιοχή όπου προσθέσατε τους αριθμούς σελίδων.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Κεφαλίδα ή Υποσέλιδο για να δείτε τις επιλογές σας. Σε πιο πρόσφατες εκδόσεις του Word, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσθετες μορφές κεφαλίδας και υποσέλιδου online από το Office.com.