Πώς να συνδέσετε το Android Smartphone / Tablet σας στην τηλεόρασή σας

Θέλετε να μεταδώσετε την οθόνη Android σας στη μεγάλη οθόνη σας; Όταν εξετάζουμε πόσο μπορεί να κάνει το smartphone ή το tablet μας, δεν έχει νόημα να βασιζόμαστε σε μια "έξυπνη" τηλεόραση ή σε ένα κανάλι streaming όπως το Roku ή το Amazon Fire Stick . Έχουμε ήδη την ίδια πρόσβαση στην Netflix, Hulu και άλλους μεγάλους παρόχους στην τσέπη μας. Λοιπόν, πώς παίρνετε αυτή την οθόνη από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόρασή σας;

Είναι μια απλή και περίπλοκη ερώτηση. Λύσεις όπως το Chromecast καθιστούν σχετικά εύκολο το 'cast' στην οθόνη σας και ανάλογα με το συγκεκριμένο smartphone ή το tablet σας, μπορεί να έχετε μερικές ενσύρματες επιλογές για να εξερευνήσετε επίσης.

Σημείωση: Οι παρακάτω πληροφορίες πρέπει να ισχύουν για τα περισσότερα τηλέφωνα Android, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο κατασκευαστής, όπως: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.

Συνδέστε το Android με την τηλεόρασή σας HDTV με καλώδιο Micro HDMI to HDMI

Ο φθηνότερος, ευκολότερος και ίσως ο καλύτερος τρόπος να συνδέσετε τη συσκευή σας Android με την τηλεόρασή σας HDTV είναι με ένα καλώδιο HDMI. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο δημοφιλές για τον κατασκευαστή να συμπεριλάβει ένα μικρό θύρα HDMI στη δουλειά τους όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια. Αλλά αν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε ένα, καθιστά πολύ ευκολότερη την όλη επιμονή. Τα καλώδια Micro HDMI to HDMI έχουν περίπου το ίδιο κόστος με ένα συνηθισμένο καλώδιο HDMI, οπότε μπορείτε να πάρετε ένα για φθηνότερα από $ 20 ή λιγότερα. Μπορείτε να τα βρείτε σε τοπικά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών όπως Best Buy, Frys κ.λπ.

Αφού συνδέσετε τη συσκευή σας σε μία από τις εισόδους HDMI της τηλεόρασής σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε την πηγή της τηλεόρασης (συνήθως μέσω ενός κουμπιού πηγής στο τηλεχειριστήριο) στη θύρα HDMI και να είστε καλά. Ωστόσο, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή Android βρίσκεται σε λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού. Ενώ η Apple έχει κολλήσει με το λόγο 4: 3 με το iPad - κάτι το οποίο είναι ιδανικό για την περιήγηση στο Web, το Facebook και την "πλευρά υπολογιστών των δισκίων - τα περισσότερα tablet Android καταναλώνουν αναλογία 16: 9 που φαίνεται εξαιρετική σε αυτές τις μεγάλες οθόνες HDTV .

Το μεγάλο μειονέκτημα για τη μετάβαση σε μια «ενσύρματη» λύση είναι η δυσκολία στη χρήση της συσκευής ενώ έχετε συνδέσει την τηλεόραση. Εάν παρακολουθείτε μια ταινία, αυτό δεν είναι μια μεγάλη υπόθεση, αλλά αν θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι ή να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube, δεν είναι ιδανικό.

Πηγαίνετε ασύρματα με ένα Chromecast Google

Το Chromecast της Google είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κρατήσουν το tablet ή το smartphone στο χέρι τους ενώ προβάλλουν την οθόνη στην τηλεόρασή τους . Συμβαίνει επίσης να είναι η φθηνότερη επιλογή για όσους δεν διαθέτουν θύρα Micro HDMI στη συσκευή τους. Αλλά μην το κάνετε λάθος για παρόμοιες συσκευές streaming όπως Roku, Apple TV ή Amazon Fire TV. Το dongle Chromecast δεν κάνει τίποτα από μόνο του. Βασίζεται στη συσκευή σας Android για να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τη λειτουργία, ενώ παίρνει απλά την οθόνη Android και "το ρίχνει" στην τηλεόρασή σας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Chromecast είναι η τιμή, η οποία έρχεται κάτω από $ 40. Ένα άλλο πολύ δροσερό χαρακτηριστικό είναι η συμβατότητα με τις συσκευές Android και iOS. Παρόλο που μπορείτε να πραγματοποιήσετε πραγματική απεικόνιση προβολής με ένα smartphone ή tablet Android, μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε βίντεο από Netflix, Hulu ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή συμβατή με το Chromecast από το iPhone ή το iPad σας. Αυτό είναι εξαιρετικό για τα νοικοκυριά που έχουν και τις δύο μεγάλες κινητές πλατφόρμες.

Και η ρύθμιση Chromecast είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε. Αφού συνδέσετε το dongle στην τηλεόρασή σας και συνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, απλά κατεβάστε και ξεκινήστε την εφαρμογή Google Home. Αυτή η εφαρμογή θα ανιχνεύσει το Chromecast και θα δημιουργήσει μια σύνδεση για να βοηθήσει στην οργάνωση του. Μπορεί ακόμη και να μεταφερθεί αυτόματα στη συσκευή πληροφοριών Wi-Fi σε ορισμένες συσκευές. Το Google Home είναι επίσης η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη σας, αν και με πολλές δημοφιλείς εφαρμογές όπως το YouTube, απλά πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο "cast", το οποίο μοιάζει με κουτί ή τηλεόραση με το σύμβολο Wi-Fi στη γωνία.

Σύνδεση με την τηλεόρασή σας Χρησιμοποιώντας το MHL

Όλα δεν χάνονται αν δεν έχετε μια θύρα Micro HDMI στη συσκευή σας. Το MHL, το οποίο αντιπροσωπεύει το Κινητό Υψηλή Ευκρίνεια Σύνδεσης, είναι βασικά ένας φανταχτερός τρόπος να λέτε τον προσαρμογέα Micro-USB σε HDMI. Πολλές από τις κορυφαίες μάρκες υποστηρίζουν τη MHL για τα smartphones και τα tablet Android, αν και ίσως χρειαστεί να ελέγξετε διπλά τη δική σας συσκευή. Ακολουθεί μια λίστα με όλες τις κινητές συσκευές που υποστηρίζουν τη MHL.

Αυτή η σύνδεση σας δίνει τα ίδια πλεονεκτήματα με τη σύνδεση μέσω μιας θύρας Micro HDMI, αλλά είναι λίγο πιο ακριβή λόγω της ανάγκης για τον προσαρμογέα MHL, ο οποίος μπορεί να κοστίσει μεταξύ $ 15 και $ 40. Όταν συνδυάζετε αυτό με το κόστος ενός καλωδίου HDMI, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι πιο ακριβή από το Chromecast.

Όπως και η λύση Micro HDMI to HDMI, αυτό λειτουργεί ακριβώς. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο παρά να βεβαιωθείτε ότι το smartphone ή το tablet σας βρίσκεται σε οριζόντια λειτουργία για να έχετε την καλύτερη εμπειρία προβολής.

Μια προειδοποίηση για τους ιδιοκτήτες της Samsung : Η Samsung έχει εγκαταλείψει την υποστήριξη για MHL και όλα τα άλλα πρωτόκολλα για την αποστολή βίντεο και ήχου μέσω USB, οπότε αν διαθέτετε ένα νεότερο smartphone Samsung όπως το Galaxy S6 ή το Galaxy S6 Edge, θα χρειαστεί να πάτε με μια ασύρματη λύση όπως το Chromecast. Δυστυχώς, τα tablet της Samsung δεν υποστηρίζουν το Chromecast αυτή τη στιγμή.

Συνδεθείτε με την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας το SlimPort

Το SlimPort είναι μια νέα τεχνολογία σχεδιασμένη για όλα τα είδη συσκευών, από smartphones έως tablet με κάμερες. Χρησιμοποιεί την ίδια βασική τεχνολογία με το DisplayPort για τη μετάδοση ήχου και βίντεο σε τηλεόραση ή οθόνη. Έχει αυξανόμενη υποστήριξη που περιλαμβάνει συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα LG V20, Acer Chromebook R13, HTC 10, LG G Pad II και Amazon Fire HD. Μπορείτε να ελέγξετε αυτήν τη λίστα αν θέλετε να δείτε εάν η συσκευή σας διαθέτει ένα SlimPort .

Το SlimPort λειτουργεί πολύ το ίδιο με το MHL. Θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα SlimPort που κοστίζει μεταξύ $ 15 και $ 40 και θα χρειαστείτε ένα καλώδιο HDMI. Αφού έχετε τον προσαρμογέα και το καλώδιο, η ρύθμιση είναι αρκετά εύκολη.

Συνδέστε τη συσκευή σας Android με Roku ή άλλες ασύρματες λύσεις

Το Chromecast δεν είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη όταν πρόκειται για ασύρματο, αν και μπορεί να είναι η φθηνότερη και ευκολότερη λύση. Το Roku 2 και τα νεότερα κουτιά του Roku υποστηρίζουν τη χύτευση. Μπορείτε να βρείτε την επιλογή κατοπτρισμού οθόνης στις ρυθμίσεις του Roku. Στη συσκευή Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις Android , μεταβείτε στην επιλογή Προβολή και επιλέξτε Μετατροπή για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές για τη μετάδοση της οθόνης. Και οι δύο συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Ορισμένες μάρκες τρίτων όπως ο προσαρμογέας βίντεο Belkin Miracast και το ScreenBeam Mini2 υποστηρίζουν επίσης τη μετάδοση της οθόνης κινητής τηλεόρασης στην τηλεόρασή σας. Ωστόσο, με ετικέτες τιμών που υπερβαίνουν εύκολα το Chromecast, είναι δύσκολο να προτείνετε αυτές τις λύσεις. Το Roku μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα Roku ή παρόμοια συσκευή streaming χωρίς να χρειάζεται πάντα να συνδέετε το smartphone ή το tablet σας, αλλά με την επιλογή να το κάνετε.

Συνδέστε το Smartphone / Tablet της Samsung με τη Samsung HDTV σας

Παρόλο που είναι απίθανο κάποιος να είναι πρόθυμος να αγοράσει μια νέα τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει την απεικόνιση της οθόνης του Android, αν έχετε ένα smartphone ή ένα τραπέζι της Samsung και αγοράσατε τηλεόραση της Samsung τα τελευταία χρόνια, ίσως θέλετε να ελέγξετε αν υποστηρίζει χύσιμο. Δυστυχώς, αυτό λειτουργεί μόνο για Samsung-to-Samsung.

Μπορείτε να ελέγξετε αν η τηλεόρασή σας υποστηρίζει τη λειτουργία μεταβαίνοντας στο Μενού, επιλέγοντας Δίκτυο και αναζητώντας την Οθόνη. Στο smartphone ή στο tablet σας, μπορείτε να τραβήξετε κάτω τις εκτεταμένες ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα για να σύρετε από την πολύ πάνω πλευρά της οθόνης προς τα κάτω. Θα δείτε την επιλογή "Οθόνη" ή "Έξυπνη προβολή", αν τη υποστηρίζει η συσκευή σας.

Ταραγμένος? Πηγαίνετε με το Chromecast

Είναι εύκολο να συγχέεται όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που εξαρτώνται από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της συσκευής σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι για ποιες θύρες βρίσκονται στο smartphone ή στο tablet σας, η εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Google Chromecast. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή είναι και η λιγότερο δαπανηρή επιλογή.

Το Chromecast θα σας επιτρέψει να κάνετε και το βίντεο "cast" από τις περισσότερες από τις αγαπημένες σας εφαρμογές συνεχούς ροής και να αντικατοπτρίσετε πλήρως την εμφάνισή σας για εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν χύτευση. Είναι επίσης σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί και επειδή λειτουργεί ασύρματα, μπορείτε να έχετε τη συσκευή σας στα χέρια σας στον καναπέ ενώ μεταφέρετε την οθόνη στην τηλεόρασή σας.