Τι είναι το Trackback του Blog;

Χρησιμοποιώντας Trackbacks στην αγορά Blog σας και την αύξηση της κυκλοφορίας στο ιστολόγιό σας

Ένα trackback ιστολογίου είναι βασικά μια βρύση στον ώμο σε ένα άλλο blogger. Εξετάστε αυτό το σενάριο για να εξηγήσετε περαιτέρω τις αποδόσεις:

Φανταστείτε ότι διαβάζετε το blog του φίλου σας Bob σχετικά με τους New York Knicks. Ο Μπομπ δημοσίευσε μια μεγάλη δημοσίευση για ένα πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ του Knicks και του Orlando Magic που ονομάζεται The Knicks Rule .

Τώρα, φανταστείτε ότι γράφετε ένα blog σχετικά με το Orlando Magic και αποφασίζετε να γράψετε μια θέση που μιλά για τη θέση του Bob του The Knicks Rule . Ως ευγένεια, θα μπορούσατε να στείλετε στο Bob ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να του ενημερώσετε ότι γράψατε για την ανάρτησή του στο ιστολόγιό σας ή θα μπορούσατε να τον καλέσετε. Ευτυχώς, η μπλογκόσφαιρα καθιστά αυτή την ευγένεια πολύ πιο εύκολη και σας δίνει την ευκαιρία για κάποια αυτοπροβολή.

Για να μπορέσετε να ενημερώσετε τον Bob ότι έγραψε για την ανάρτησή του στο ιστολόγιό σας, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας με την ανάρτηση του κανόνα The Knicks από τη δική σας ανάρτηση και να ακολουθήσετε τα βήματα στο λογισμικό blogging για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο trackback στην ανάρτηση του Bob.

Ένα trackback δημιουργεί ένα σχόλιο για την ανάρτηση του Bob με έναν σύνδεσμο απευθείας πίσω στη νέα σας ανάρτηση! Όχι μόνο έχετε ολοκληρώσει την κλήση ευγένειας με το trackback σας, αλλά έχετε βάλει επίσης το σύνδεσμό σας μπροστά σε όλους τους αναγνώστες blog του Bob που απλά θα μπορούσαν να κάνουν κλικ σε αυτό για να δουν τι έχετε να πείτε για το θέμα. Είναι απλό και αποτελεσματικό!

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα Trackback;

Εάν το ιστολόγιό σας και το blog που θέλετε να συνδέσετε χρησιμοποιώντας ένα trackback και οι δύο φιλοξενούνται μέσω του Wordpress, μπορείτε απλά να συμπεριλάβετε το σύνδεσμό σας όπως θα κάνατε συνήθως στην ανάρτησή σας και ένα trackback θα σταλεί αυτόματα στο άλλο blog. Εάν εσείς και ο άλλος blogger χρησιμοποιείτε διαφορετικές πλατφόρμες blogging, θα χρειαστεί να λάβετε τη διεύθυνση URL trackback (ή permalink) από την άλλη θέση blog. Συνήθως, αυτό μπορεί να βρεθεί στο τέλος της ανάρτησης (πιθανώς μέσω ενός συνδέσμου που ονομάζεται 'Trackback URL' ή 'Permalink'). Λάβετε υπόψη ότι δεν επιτρέπονται όλα τα blogs trackbacks, οπότε είναι πιθανό να μην μπορείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο trackback σε ορισμένες αναρτήσεις ιστολογίου.

Αφού έχετε τη διεύθυνση URL trackback από την ανάρτηση ιστολογίου που θέλετε να στείλετε ένα link trackback, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL στην ενότητα 'Trackbacks' της αρχικής ανάρτησης ιστολογίου σας. Όταν δημοσιεύετε την ανάρτηση ιστολογίου, ο σύνδεσμος trackback θα αποσταλεί αυτόματα στο άλλο ιστολόγιο.

Ορισμένοι bloggers κρατούν όλα τα σχόλια (συμπεριλαμβανομένων των trackbacks) για μέτρηση, επομένως είναι πιθανό ο σύνδεσμός σας trackback να μην εμφανίζεται αμέσως στην ανάρτηση του άλλου blogger.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Trackbacks παρέχουν μια ευγενική βρύση στον ώμο και την αυτοπροβολή όλα έλασης σε ένα.