Εισαγωγή στο υλικό και την τεχνολογία VPN

Το λογισμικό VPN, το υλικό VPN και τα πρωτόκολλα

Το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο - VPN - έχει προσελκύσει την προσοχή πολλών οργανισμών που επιθυμούν να διευρύνουν τις δυνατότητές τους δικτύωσης και να μειώσουν το κόστος τους.

Το VPN μπορεί να βρεθεί σε χώρους εργασίας και σπίτια, όπου επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνδέονται με ασφάλεια σε δίκτυα εταιρειών. Οι τηλεμεταφορείς και όσοι ταξιδεύουν συχνά βρίσκουν ένα VPN έναν πιο βολικό τρόπο για να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο εταιρικό intranet . Ανεξάρτητα από την τρέχουσα συμμετοχή σας στα VPN, αυτή είναι μια καλή τεχνολογία για να γνωρίζετε κάτι. Αυτό το σεμινάριο VPN περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές του σχεδιασμού πρωτοκόλλου δικτύου, ασφάλειας στο Διαδίκτυο, outsourcing υπηρεσιών δικτύου και πρότυπα τεχνολογίας.

Τι ακριβώς είναι ένα VPN;

Ένα VPN παρέχει συνδεσιμότητα δικτύου σε μια πιθανώς μακρά φυσική απόσταση. Από την άποψη αυτή, ένα VPN είναι μια μορφή Δίκτυο Ευρείας Περιοχής (WAN) .

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός VPN, ωστόσο, είναι η ικανότητά του να χρησιμοποιεί δημόσια δίκτυα όπως το Διαδίκτυο και όχι να βασίζεται σε ιδιωτικές μισθωμένες γραμμές. Οι τεχνολογίες VPN υλοποιούν δίκτυα περιορισμένης πρόσβασης που χρησιμοποιούν την ίδια καλωδίωση και δρομολογητές ως δημόσιο δίκτυο και το κάνουν χωρίς να θυσιάζουν χαρακτηριστικά ή βασική ασφάλεια.

Ένα VPN υποστηρίζει τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους χρήσης:

Διαβάστε περισσότερα - Σχετικά με εφαρμογές VPN

VPN πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως πολλές εμπορικές τεχνολογίες δικτύων, ένα σημαντικό ποσό πωλήσεων και διαφημιστικών διαφημίσεων περιβάλλει το VPN. Στην πραγματικότητα, τα VPN παρέχουν μερικά συγκεκριμένα πιθανά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πιο παραδοσιακές μορφές δικτύωσης ευρείας περιοχής. Αυτά τα πλεονεκτήματα μπορεί να είναι σημαντικά, αλλά δεν έρχονται δωρεάν.

Τα πιθανά προβλήματα με το VPN ξεπερνούν τα πλεονεκτήματα και είναι γενικά πιο δύσκολα κατανοητά. Ωστόσο, τα μειονεκτήματα δεν αντισταθμίζουν αναγκαστικά τα πλεονεκτήματα. Από τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τις επιδόσεις για την αντιμετώπιση μεγάλου φάσματος προϊόντων μερικές φορές ασυμβίβαστα με τους πωλητές, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ένα VPN ή όχι δεν μπορεί να γίνει χωρίς σημαντικό προγραμματισμό και προετοιμασία.

Διαβάστε περισσότερα - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των VPN

Τεχνολογία Πίσω από VPN

Αρκετά πρωτόκολλα δικτύου έχουν γίνει δημοφιλή ως αποτέλεσμα των εξελίξεων VPN:

Αυτά τα πρωτόκολλα τονίζουν την αυθεντικοποίηση και την κρυπτογράφηση σε VPN. Ο έλεγχος ταυτότητας επιτρέπει στους πελάτες και τους διακομιστές VPN να καθορίζουν σωστά την ταυτότητα των ατόμων στο δίκτυο. Η κρυπτογράφηση επιτρέπει να αποκρύπτονται δυνητικά ευαίσθητα δεδομένα από το ευρύ κοινό.

Πολλοί προμηθευτές έχουν αναπτύξει υλικό VPN και / ή προϊόντα λογισμικού. Δυστυχώς, τα ανώριμα πρότυπα VPN σημαίνουν ότι ορισμένα από αυτά τα προϊόντα παραμένουν ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα - Τεχνολογίες VPN

Το μέλλον του VPN

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα ως επιχειρήσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα σε απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο για τους υπαλλήλους. Πολλές εταιρείες υιοθέτησαν επίσης VPN ως λύση ασφαλείας για ιδιωτικά ασύρματα δίκτυα Wi-Fi . Αναμείνετε τη συνεχιζόμενη σταδιακή επέκταση της χρήσης της τεχνολογίας VPN για να συνεχίσετε τα επόμενα χρόνια.