Τι είναι το App Telegram;

Η μικρή εφαρμογή μηνυμάτων που αναλαμβάνει τη Γραμμή και το WhatsApp

Το τηλεγράφημα είναι μια δημοφιλής υπηρεσία μηνυμάτων παρόμοια με την WhatsApp, Line και WeChat . Οι εφαρμογές του συνδέονται με τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ενός χρήστη για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και οι επαφές εισάγονται αυτόματα από το βιβλίο διευθύνσεων του smartphone.

Το τηλεγράφημα δημιουργήθηκε από τον Pavel και Nikolai Durov τον Αύγουστο του 2013 και έχει επίσημες εφαρμογές σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες smartphone και υπολογιστών. Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τηλεγράφημα παγκοσμίως.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για το τηλεγράφημα;

Το τηλεγράφημα είναι κυρίως μια ιδιωτική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται για την αποστολή άμεσων μηνυμάτων μεταξύ ατόμων. Οι επίσημες εφαρμογές τηλεγράφων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για συνομιλίες μικρού ή μεγάλου ομίλου με έως και 100.000 χρήστες που επιτρέπονται σε μια ομάδα ανά πάσα στιγμή. Εκτός από τα μηνύματα κειμένου, οι χρήστες τηλεγράφων μπορούν επίσης να στείλουν φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, αρχεία zip, έγγραφα του Microsoft Word και άλλα αρχεία που έχουν μέγεθος μικρότερο από 1,5 GB.

Οι χρήστες τηλεγράφων μπορούν να δημιουργήσουν κανάλια τηλεγράφων που λειτουργούν ως λογαριασμοί κοινωνικών μέσων που μπορεί να ακολουθήσει οποιοσδήποτε. Ο δημιουργός ενός τηλεοπτικού καναλιού μπορεί να δημοσιεύσει οτιδήποτε σε αυτό, ενώ εκείνοι που επιλέγουν να το ακολουθήσουν θα λαμβάνουν κάθε ενημέρωση ως νέο μήνυμα στην εφαρμογή τηλεγράφων τους.

Οι φωνητικές κλήσεις είναι επίσης διαθέσιμες στο Τηλεγράφημα.

Ποιος χρησιμοποιεί τηλεγράφημα;

Το τηλεγράφημα έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες και κατά μέσο όρο εκατοντάδες χιλιάδες νέες εγγραφές κάθε μέρα. Η υπηρεσία Telegram είναι διαθέσιμη στις περισσότερες μεγάλες περιοχές σε όλο τον κόσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 13 γλώσσες.

Ενώ το τηλεγράφημα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μεγάλα smartphones και υπολογιστές, η πλειοψηφία των χρηστών (85%) φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα smartphone ή tablet Android .

Γιατί το τηλεγράφημα είναι δημοφιλές;

Μία από τις κύριες εκκλήσεις του Telegram είναι η ανεξαρτησία του από τις μεγάλες εταιρείες. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται ύποπτες για μεγάλες εταιρείες που συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και κατασκοπεύουν τις συνομιλίες τους, ώστε το Telegram, το οποίο εξακολουθεί να διευθύνεται από τους αρχικούς δημιουργούς του και δεν κάνει καθόλου χρήματα, φαίνεται ασφαλέστερη εναλλακτική λύση.

Όταν το Facebook αγόρασε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp το 2014, η εφαρμογή Telegram κατελήφθη πάνω από 8 εκατομμύρια φορές κατά τις ημέρες που ακολούθησαν.

Πού μπορώ να κατεβάσω την εφαρμογή τηλεγράφων;

Οι επίσημες τηλεγραφικές εφαρμογές είναι διαθέσιμες για λήψη για iPhone και iPad, smartphones και tablet Android, τηλέφωνα Windows, υπολογιστές με Windows 10, υπολογιστές Mac και υπολογιστές με Linux.

Πώς να κάνετε ένα κανάλι τηλεγραφήματος

Τα κανάλια τηλεγράφων είναι ένα μέρος για δημοσίευση μηνυμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης δημοσίως. Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί σε ένα κανάλι και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των συνδρομητών που μπορεί να έχει ένα κανάλι. Είναι σαν ένα news feed ή ένα blog που στέλνει νέες θέσεις απευθείας στον συνδρομητή.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο κανάλι τηλεγραφήματος σε μια εφαρμογή τηλεγράφων.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλεγράφημα και πατήστε το κουμπί + ή Νέα κουβέντα .
  2. Μια λίστα με τις επαφές σας θα εμφανιστεί στις επιλογές, Νέα ομάδα, Νέα μυστική συνομιλία και Νέο κανάλι. Πατήστε το νέο κανάλι .
  3. Θα πρέπει να μεταφερθείτε σε μια νέα οθόνη, όπου μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα προφίλ, ένα όνομα και μια περιγραφή για το νέο σας τηλεοπτικό κανάλι. Κάντε κλικ στον κενό κύκλο για να επιλέξετε μια εικόνα για την εικόνα προφίλ του καναλιού σας και συμπληρώστε τα πεδία ονόματος και περιγραφής. Η περιγραφή είναι προαιρετική, αλλά συνιστάται, καθώς θα βοηθήσει άλλους χρήστες του Τηλεγραφήματος να βρουν το κανάλι σας στην αναζήτηση. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους για να προχωρήσετε.
  4. Η επόμενη οθόνη θα σας δώσει τη δυνατότητα να την ορίσετε ως δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι. Τα δημόσια κανάλια μπορούν να βρεθούν από οποιονδήποτε ψάχνει σε μια εφαρμογή τηλεγράφων, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια δεν περιλαμβάνονται στη λίστα και μπορούν να προσπελαστούν μόνο μέσω ενός μοναδικού ιστότοπου που μπορεί να μοιραστεί ο κάτοχος. Τα κανάλια ιδιωτικών τηλεγράφων μπορούν να είναι καλά για τους συλλόγους ή τους οργανισμούς, ενώ τα δημόσια αυτά χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση ειδήσεων και τη δημιουργία ακροατηρίου. Επιλέξτε την προτίμησή σας.
  1. Επίσης σε αυτήν την οθόνη υπάρχει ένα πεδίο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τη διεύθυνση προσαρμοσμένου ιστότοπου για το κανάλι σας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση του καναλιού σας στις υπηρεσίες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το Facebook και το Vero. Μόλις επιλέξετε την προσαρμοσμένη διεύθυνση URL, πατήστε ξανά το πλήκτρο βέλους για να δημιουργήσετε το κανάλι σας.

Υπάρχει κρυπτοαποδοχή τηλεγράφων;

Υπάρχει ένα κρυπτοσυχνότητα τηλεγράφων προγραμματισμένο να ξεκινήσει στα τέλη του 2018, στις αρχές του 2019. Η μονάδα κρυπτοκίνης θα ονομάζεται Gram και θα τροφοδοτείται από το δικό της blockchain του Telegram, το Telegram Open Network (TON).

Το TON θα χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει τη μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ χρηστών εφαρμογών τηλεγράφων και θα επιτρέψει επίσης την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Σε αντίθεση με τον Bitcoin, ο οποίος τροφοδοτείται από την εξόρυξη απόδειξης εργασίας , το μπλοκ αλυσίδων TON θα στηρίζεται στην απόδειξη πλειστηριασμού, μια μέθοδο εξόρυξης που υποστηρίζεται από την κατοχή κρυπτοσυχνότητας (στην περίπτωση αυτή του Gram) σε υπολογιστές αντί να βασίζεται σε ακριβά ορυχεία εξόρυξης.

Το Gram θα είναι εισηγμένο σε όλες τις μεγάλες ανταλλαγές κρυπτοσυχνότητας και αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στην κοινότητα κρυπτογράφησης καθώς η εκτόξευσή της θα μετατρέψει ουσιαστικά τους 100 εκατομμύρια συν τους χρήστες τηλεγράφων σε κατόχους κρυπτογράφησης.

Τι είναι το Telegram X;

Το Telegram X είναι ένα επίσημο πείραμα τηλεγράφων που στοχεύει στην πλήρη ανακατασκευή των εφαρμογών Telegram από το έδαφος με πιο αποτελεσματική και ταχύτερη κωδικοποίηση. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τις εφαρμογές Telegram X σε συσκευές iOS και Android.