Εφαρμογές μηνυμάτων: Η άγρια ​​δυτική μάρκα μάρκετινγκ

Οι εφαρμογές μηνυμάτων προσφέρουν ευκαιρίες, αλλά εξακολουθούν να δημιουργούνται οι κανόνες

Οι εφαρμογές μηνυμάτων φτάνουν πλέον σε μεγαλύτερο κοινό από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Η τάση έρχεται στο φως το φθινόπωρο του 2015. Η Business Insider, η επιχειρηματική και τεχνολογική ιστοσελίδα ειδήσεων, κυκλοφόρησε ένα γράφημα που συγκρίνει την κυκλοφορία με τις τέσσερις μεγάλες κοινωνικές ιστοσελίδες - Twitter, Facebook, LinkedIn και Instagram - με τις τέσσερις μεγάλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, μια κατηγορία που περιλαμβάνει WeChat, Viber, WhatsApp και Facebook Messenger. Το αποτέλεσμα ήταν το spin spin: το 2015 θα θυμόταν το έτος κατά το οποίο η κυκλοφορία στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ξεπέρασε εκείνη των κοινωνικών δικτύων. Και, εξακολουθεί να αυξάνεται.

Υπάρχουν εκτιμώμενα τρία δισεκατομμύρια και μετράνε μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Και μόνο όταν φαίνεται ότι τα σήματα έχουν αρχίσει να κυριαρχεί και να αποκομίζουν αξία από τα κοινωνικά δίκτυα, η προσφυγή των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων ως χώρος απευθείας σύνδεσης με ένα τεράστιο ακροατήριο είναι πολύ ελκυστική για να αγνοηθεί. Στο σημερινό κατακερματισμένο τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου τα εμπορικά σήματα ανταγωνίζονται για την προσοχή των καταναλωτών μαζί με εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσωπικότητες και επιχειρήσεις παντός μεγέθους, η ευκαιρία να προσεγγίσουν ένα μεγάλο, νεανικό κινητό κοινό είναι αυτή που είναι άμεσα ελκυστική. Καλώς ήρθατε στην αυγή του μάρκετινγκ περιεχομένου στην εποχή των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Πώς συνεργάζονται οι μάρκες με τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων;

Οι εφαρμογές όπως Line, Kik, Viber και άλλοι προσφέρουν μια σειρά από δυνατότητες για τα εμπορικά σήματα. Μερικές από τις δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα για να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους σχετικά με τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι:

Εν ολίγοις, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν τώρα μια τέτοια τεράστια κλίμακα και παρέχουν τέτοιους συναρπαστικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με ένα επιθυμητό κοινό, ότι οι μάρκες πρέπει να αγκαλιάσουν αυτές τις νέες πλατφόρμες τόσο πολύ όσο και όχι περισσότερο από ότι έχουν κοινωνικά δίκτυα. Πολλά εμπορικά σήματα μόλις αρχίζουν να κατανοούν τις δυνατότητες μάρκετινγκ που προσφέρουν οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ορισμένες κορυφαίες μάρκες, ωστόσο, είναι ήδη σε λειτουργία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα.

Amazon On Line

Ο γίγαντας των αγορών Amazon δεν χάθηκε καθόλου χρόνος στη δημιουργία του καταστήματος On Line, της εφαρμογής μηνυμάτων με περισσότερους από 200 εκατομμύρια μηνιαίους, ενεργούς χρήστες, οι οποίοι εδρεύουν κυρίως στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν και την Ινδονησία. Η πλατφόρμα, η οποία άνοιξε τις πόρτες της σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών τον Μάρτιο του 2016, ήταν ένας από τους πρώτους που επέτρεψε στους εξωτερικούς προγραμματιστές να δημιουργήσουν chatbots για χρήση μέσα στην εφαρμογή. Τα Chatbots, τα οποία είναι ουσιαστικά κομμάτια λογισμικού που "προσομοιώνουν συνομιλίες", είναι ένας σημαντικός τρόπος που οι μάρκες και οι άλλοι οργανισμοί αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Αφού ακολουθήσετε τον λογαριασμό Amazon on Line, σας παρουσιάζουμε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιέχει περιεχόμενο το οποίο κυμαίνεται από διασκεδαστικά προϊόντα που μπορούν να αγοραστούν από τον ιστότοπο (hello rainbow unicorn mug !!) καθώς και εικόνες που αντικατοπτρίζουν τον «τρόπο ζωής» ενός Amazon Πρωταρχικός χρήστης - όπως ένα pileup από κιβώτια του Amazon που περιμένουν να ανοίξουν. Και κατοικίδια ζώα. Πολλά χαριτωμένα κατοικίδια ζώα που παίζουν με, και μέσα από, Amazon κουτιά. Όταν ακολουθείτε το Amazon, σας καλωσορίζουμε και ένα μήνυμα, το οποίο σας ζητά να επισκεφθείτε το παράθυρο συνομιλίας του Amazon, το οποίο περιλαμβάνει συνδέσμους σε μια εκδήλωση της ημέρας, δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια, Prime Video και Prime Music.

Όλοι οι σύνδεσμοι οδηγούν απευθείας στον ιστότοπο του Amazon για κινητά και επιτρέπουν στον χρήστη να αγοράζει / να πραγματοποιεί συναλλαγές χωρίς προβλήματα. Από τώρα, η Amazon δεν επιτρέπει εισερχόμενα μηνύματα από τους οπαδούς, η συνομιλία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποστολή μηνυμάτων από το Amazon.

Οφέλη για την Amazon :

H & Μ σε Kik

Η Kik, που ιδρύθηκε τον Καναδά το 2009, διαθέτει πάνω από 80 εκατομμύρια μηνιαίους, ενεργούς χρήστες στη Βόρεια Αμερική. Οι περισσότεροι χρήστες της εφαρμογής - άνω του 80% - είναι μεταξύ των ηλικιών 13-24 ετών, καθιστώντας την πλατφόρμα ελκυστικό για τις μάρκες που επιθυμούν να συνδεθούν με το Generation Z. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι ο διεθνής έμπορος μόδας, η H & M. Επισκεφθείτε το "Botshop" στο Kik και θα είστε σε θέση να αρχίσετε μια συνομιλία με το chatbot της μάρκας, η αποστολή του οποίου είναι να προτείνει στυλ και εξαρτήματα με βάση τις ατομικές σας προτιμήσεις. Θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε μερικές βασικές ερωτήσεις σχετικά με το τι αγοράζετε (ανδρικά ή γυναικεία ρούχα), καθώς και να επιλέξετε την προτίμησή σας από τα εξαρτήματα που εμφανίζονται για να αποκτήσετε μια αίσθηση του προσωπικού σας στιλ. Η συζήτηση είναι διασκεδαστική και διαδραστική, με το chatbot να αντιδρά με τρόπους ψυχαγωγίας και να χρησιμοποιεί πολλά emoticons για να ζωντανέψει τη συζήτηση. Μόλις το bot έχει την αίσθηση του στυλ σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα στοιχείο για να δημιουργήσετε μια στολή γύρω - για παράδειγμα, ένα ζευγάρι διαμερισμάτων, μια τσάντα συμπλέκτη ή ένα τζιν μπουφάν.

Από εκεί, θα εμφανιστούν πλήρεις στολές και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε "Αγαπάτε το!" "Δοκιμάστε ξανά" ή πατήστε "Νέα αναζήτηση" για να ξεκινήσετε πάλι. Κάθε μία από τις ενδυμασίες που παρουσιάζονται μπορεί να αγοραστεί πατώντας, η οποία οδηγεί κατευθείαν στον ιστότοπο της κινητής τηλεφωνίας H & M και μπορείτε επίσης να μοιράζεστε το ντύσιμο στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο. Συνολικά, η αλληλεπίδραση με το H & M chatbot στο Kik είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις στυλ.

Οφέλη για την H & M

Starbucks στο Viber

Το Viber είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι δημοφιλής στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η εφαρμογή εξυπηρετεί περισσότερους από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα και ανήκει στον όμιλο Rakuten που το αγόρασε για $ 900 εκατομμύρια το 2014. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα εμπορικά σήματα μπορούν να συνεργαστούν με τη Viber. Για παράδειγμα, μπορούν να υποστηρίξουν ή να πουλήσουν αυτοκόλλητα - εικονογραφήσεις που οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν στα μηνύματά τους - οι οποίες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα (δημιουργώντας έσοδα άνω των 75 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα μόνο έτος για τη γραμμή μηνυμάτων ανταλλαγής μηνυμάτων). Τα εμπορικά σήματα μπορούν επίσης να υποστηρίξουν τις "δημόσιες συνομιλίες", οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την προβολή ενός εμπορικού σήματος και να του δώσουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με νέους δυνητικούς πελάτες, καθώς και να στείλει μηνύματα σε στοχευόμενα ακροατήρια σε όλο τον κόσμο. Η Starbucks έχει ξεπεράσει τη διαδρομή αυτοκόλλητων ετικετών, επιλέγοντας να διασκεδάσει μια σειρά από διαθέσιμες εικονογραφήσεις που αντιπροσωπεύουν το σήμα της Frappuccino®. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ένα χαριτωμένο αυτοκόλλητο "Starbucks Date", το οποίο χρησιμοποιεί μια διασκεδαστική γραμματοσειρά και θα λειτουργούσε τέλεια για να προσκαλέσει κάποιον να συναντηθεί στο Starbucks και ένα ρομπότ με μια φούσκα σκέψης πάνω στο κεφάλι του γεμάτη με εικόνες ενός νόστιμου ποτού Starbucks καρδιές.

Οφέλη για το Starbucks :

Τι έπεται?

Ενώ οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων προσφέρουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν νέους, κινητούς κοινού σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν επίσης προκλήσεις. Δεδομένου ότι το καθένα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, οι μάρκες πρέπει όχι μόνο να επιλέξουν προσεκτικά τις πλατφόρμες επιλογής τους, αλλά και να προσαρμόσουν τις εμπειρίες τους για το καθένα. Αυτό απαιτεί πόρους, προσπάθεια και πειραματισμό. Και ενώ οι άμεσες πωλήσεις από μια εφαρμογή είναι σχετικά εύκολο να μετρηθούν, άλλα οφέλη είναι πιο δύσκολο να μετρηθούν - όπως η ευαισθητοποίηση της μάρκας, ο αντίκτυπος της κοινωνικής συμμετοχής και η μακροπρόθεσμη αξία του μάρκετινγκ περιεχομένου. Από την οπτική γωνία των πλατφορμών, δεν θα ενδιαφέρονται λιγότερο για την προώθηση των απευθείας πωλήσεων παρά για τη δημιουργία εσόδων μέσω χορηγιών, πληρωμών για τοποθέτηση και ψηφιακών προϊόντων όπως αυτοκόλλητα και παιχνίδια. Ο επικεφαλής των προϊόντων μηνυμάτων του Facebook, David Marcus, εξήγησε το σκεπτικό: «Τα περιθώρια στις πληρωμές δεν είναι τόσο υψηλά και θέλουμε την ευρύτερη εμβέλεια. Οι επιχειρήσεις θα θέλουν να πληρώσουν για να εμφανιστούν ή να προωθηθούν - κάτι που αποτελεί μια μεγαλύτερη ευκαιρία για εμάς. "

Ακριβώς όπως η εμφάνιση του Διαδικτύου και τα κοινωνικά δίκτυα που ακολούθησαν, η αύξηση της δημοτικότητας των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων φέρνει τόσο ευκαιρίες όσο και εμπόδια για τα εμπορικά σήματα. Ένα τεράστιο τοπίο που είναι ώριμο για εξερεύνηση, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μπορεί να επιτρέψει άμεσες σχέσεις με τους πελάτες μέσω νέων μορφών αλληλεπιδράσεων. Ενώ η αξία που μπορούν να αντλήσουν οι μάρκες από τις προσπάθειές τους δεν είναι ακόμη γνωστή, οι καταναλωτές θα ωφεληθούν σίγουρα, καθώς έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τα αγαπημένα μας εμπορικά σήματα με μοναδικούς τρόπους. Yippee ki yay!