Ο ορισμός και η θέση του "Deck" στη διάταξη σελίδας

Ένα κατάστρωμα βρίσκεται μεταξύ ενός τίτλου και ενός κειμένου άρθρου

Το κατάστρωμα είναι ένας όρος εφημερίδας για μια σύντομη περίληψη άρθρου που συνοδεύει την επικεφαλίδα ενός άρθρου.

Παραδοσιακά καταστρώματα

Συχνά εμφανίζεται σε ενημερωτικά δελτία και περιοδικά, το κατάστρωμα είναι μία ή περισσότερες γραμμές γραμμής που βρίσκονται ανάμεσα στον τίτλο και το σώμα του άρθρου. Το κατάστρωμα επεξεργάζεται ή επεκτείνει τον τίτλο και το θέμα του συνοδευτικού κειμένου. Τα καταστρώματα ορίζονται σε μια γραμματοσειρά που έχει μέγεθος κάπου μεταξύ του κεφαλαίου και του κορμού για να παρέχει αντίθεση.

Γράφοντας ένα κατάστρωμα είναι μια δεξιότητα από μόνη της. Η πρόθεση είναι να παράσχει αρκετές πληροφορίες ώστε να διασκεδάσει τον αναγνώστη για να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο, χωρίς να διανείμει πάρα πολλές πληροφορίες. Είναι μια επεξεργασία για τον τίτλο και εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με τον τίτλο - για να πείσει τον αναγνώστη να διαβάσει το άρθρο.

Μια βασική πτυχή του σχεδίου εκτύπωσης είναι η παροχή οπτικών πινακίδων ή οπτικών σημείων που επιτρέπουν στους αναγνώστες να γνωρίζουν πού είναι και πού πηγαίνουν. Η σηματοδότηση σπάζει το κείμενο και τις εικόνες σε αναγνώσιμα, εύχρηστα μπλοκ ή πίνακες πληροφοριών. Μια τράπουλα είναι μια μορφή οπτικής πινακίδας που βοηθά έναν αναγνώστη να αξιολογήσει ένα άρθρο προτού δεσμευτεί να διαβάσει ολόκληρο το πράγμα.

Το κατάστρωμα σε απευθείας σύνδεση

Τα καταστρώματα δεν υποβιβάζονται μόνο στον κόσμο των εκδόσεων. Online, εμφανίζονται συχνά - κάτω από τον τίτλο - για να δώσουν στους αναγνώστες ένα περιεχόμενο του περιεχομένου, ακόμη και αν δεν κάνουν κλικ για να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο.

Στο διαδίκτυο, ένα κατάστρωμα εξακολουθεί να συνοψίζει το άρθρο, αλλά μπορεί επίσης να ενσωματώσει το SEO και να αναφέρει αν το άρθρο είναι ανασκόπηση, Q & A, ανάλυση ή άλλα είδη άρθρων. Είναι συνοπτικό, χρησιμοποιεί ενεργή γλώσσα και πολύχρωμα ρήματα και προειδοποιεί το κείμενο χωρίς να αποκαλύπτει κρίσιμες λεπτομέρειες.

Το κατάστρωμα είναι επίσης γνωστό ως "αντίγραφο κατάστρωμα", "τράπεζα" ή "dek."