Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένα μοτίβα και να τα αποθηκεύσετε ως σύνολο στο Photoshop

Το Photoshop 6 και αργότερα (η τρέχουσα έκδοση είναι το Photoshop CC) συνοδεύεται από διάφορα σύνολα μοτίβων που λειτουργούν με το εργαλείο πλήρωσης και τα στυλ στρώσεων. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας μοτίβα και να τα αποθηκεύσετε ως προσαρμοσμένο σετ;

Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένα μοτίβα και να τα αποθηκεύσετε ως σύνολο στο Photoshop

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε μοτίβα από τις δικές σας εικόνες και να τα αποθηκεύσετε ως σύνολο. Τα βήματα 10-15 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε προσαρμοσμένα σύνολα βούρτσας, κλίσης, στυλ, σχήματα κ.λπ.

  1. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε μόνο με τα φορτία προεπιλογής που έχουν φορτωθεί. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο εργαλείο κουβά (G).
  2. Ορίστε τη γραμμή επιλογών για να γεμίσετε με ένα πρότυπο, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην προεπισκόπηση προτύπου, κάντε κλικ στο βέλος στην παλέτα μοτίβων και επιλέξτε Επαναφορά μοτίβων από το μενού.
  3. Η παλέτα μοτίβων θα έχει τα 14 προεπιλεγμένα μοτίβα σε αυτήν. εάν θέλετε να δείτε περισσότερα μοτίβα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στον πίνακα και θα εμφανιστεί μια λίστα με τα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Για να προσθέσετε τη δική σας, ανοίξτε το μοτίβο που θέλετε να προσθέσετε και επιλέξτε όλα (Ctrl-A) ή κάντε μια επιλογή από μια εικόνα με το εργαλείο ορθογώνιου περιθωρίου.
  5. Επιλέξτε Επεξεργασία> Ορισμός μοτίβου
  6. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο πρότυπο στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται και κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  7. Τώρα ελέγξτε την παλέτα μοτίβου και θα δείτε το προσαρμοσμένο πρότυπο στο τέλος της λίστας.
  8. Επαναλάβετε τα βήματα 4-6 για όλα τα μοτίβα που θέλετε να προσθέσετε.
  9. Για να διατηρήσετε τα προσαρμοσμένα πρότυπα για μελλοντική χρήση, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε ως σύνολο. Εάν δεν το κάνετε, θα τα χάσετε την επόμενη φορά που θα φορτώσετε διαφορετικό πρότυπο ή θα επαναφέρετε τις προτιμήσεις σας.
  1. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Διαχειριστής προεπιλογών
  2. Τραβήξτε το μενού προς τα κάτω σε μοτίβα και αλλάξτε το μέγεθος του παραθύρου προρυθμισμένου διαχειριστή, αν θέλετε.
  3. Επιλέξτε τα μοτίβα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο σετ με Shift-κλικ πάνω τους (μια παχιά γραμμή θα περιβάλλει τα επιλεγμένα μοτίβα).
  4. Όταν έχετε όλα όσα θέλετε, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση ορισμού" και δώστε το όνομα που θα θυμάστε. Θα πρέπει να αποθηκευτεί στο φάκελο Photoshop \ Presets \ Patterns.
  5. Αν αποθηκευτεί στον κατάλληλο φάκελο, το νέο σας πρότυπο θα είναι διαθέσιμο από το μενού παλετών μοτίβου.
  6. Εάν δεν εμφανίζεται στο μενού, μπορείτε να το φορτώσετε χρησιμοποιώντας την εντολή φόρτωσης, προσάρτησης ή αντικατάστασης στο μενού παλετών μοτίβου. (Ορισμένα OS περιορίζουν τον αριθμό των καταχωρίσεων που μπορείτε να έχετε στο μενού.)

Χρησιμοποιήστε το Adobe Capture CC για να δημιουργήσετε μοτίβα του Photoshop

Εάν διαθέτετε ένα iOS ή Android smartphone ή tablet, η Adobe διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να δημιουργείτε μοτίβα. Το Adobe Capture CC είναι στην πραγματικότητα πέντε εφαρμογές που περιλαμβάνονται σε μία εφαρμογή. Το χαρακτηριστικό του Capture, το οποίο θα επικεντρωθούμε είναι το χαρακτηριστικό Pattern. Το τακτοποιημένο πράγμα για το Capture είναι το περιεχόμενο που δημιουργείτε, όπως τα μοτίβα, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη Creative Cloud και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε στις εφαρμογές γραφείου της Adobe όπως το Photoshop. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το Adobe Capture CC στη συσκευή σας και, όταν ανοίξει, πατήστε Μοτίβα.
  2. Αγγίξτε το σύμβολο + για να δημιουργήσετε ένα νέο μοτίβο. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνετε. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας για να φωτογραφίσετε κάτι ή να ανοίξετε μια υπάρχουσα φωτογραφία από τη φωτογραφική μηχανή σας.
  3. Όταν ανοίξει η φωτογραφία, θα εμφανιστεί σε ένα πλαίσιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χειρονομία Pinch για μεγέθυνση ή σμίκρυνση της εικόνας.
  4. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχουν πέντε εικονίδια που δημιουργούν διαφορετικές αναζητήσεις χρησιμοποιώντας ένα γεωμετρικό πλέγμα. Και πάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χειρονομία Pinch για να αλλάξετε την εμφάνιση.
  5. Όταν είστε ικανοποιημένοι, πατήστε το μοβ κουμπί λήψης . Αυτό θα ανοίξει την οθόνη Επεξεργασία μοτίβου .
  6. Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να περιστρέψετε το μοτίβο χρησιμοποιώντας τον επιλογέα στα αριστερά, να σφίξετε την εικόνα - όχι το μοτίβο - για να αλλάξετε την εμφάνιση και μπορείτε επίσης να σφίξετε το μοτίβο για να το κάνετε μεγέθυνση και να κάνετε περαιτέρω βελτιώσεις.
  7. Όταν ικανοποιηθεί, πατήστε το κουμπί Επόμενο για να δείτε μια προεπισκόπηση του σχεδίου σας .
  8. Πατήστε το κουμπί Επόμενο . Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη που σας ζητά να ονομάσετε το μοτίβο και πού, στον λογαριασμό Creative Cloud, να αποθηκεύσετε το πρότυπο. Πατήστε το κουμπί Αποθήκευση μοτίβου στο κάτω μέρος της οθόνης για να αποθηκεύσετε το μοτίβο.
  1. Στο Photoshop, ανοίξτε τη βιβλιοθήκη Δημιουργικού Cloud και εντοπίστε το μοτίβο σας.
  2. Σχεδιάστε ένα σχήμα και συμπληρώστε το σχήμα με το μοτίβο.

Συμβουλές:

  1. Αποθηκεύστε όλα τα αγαπημένα σας σχέδια σε ένα ενιαίο σύνολο και θα έχετε τα πιο συνηθισμένα σας γεμίζει όλα σε ένα μέρος.
  2. Alt-κάντε κλικ σε ένα μοτίβο στον προρυθμισμένο διαχειριστή για να το αφαιρέσετε από την παλέτα. Δεν θα αφαιρεθεί από το αποθηκευμένο σύνολο προτύπων εκτός εάν αποθηκεύσετε ξανά τη συσκευή.
  3. Μεγάλα σετ μοτίβων μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για φόρτωση. Ομαδοποιήστε σχέδια σε μικρότερα σύνολα παρόμοιων μοτίβων για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης και να διευκολύνετε την εύρεση όσων χρειάζεστε.
  4. Η διαδικασία είναι η ίδια για την αποθήκευση προσαρμοσμένων συνόλων βούρτσες, δείγματα, κλίσεις, στυλ, περίγραμμα και σχήματα. Αυτά τα προσαρμοσμένα σύνολα μπορούν να μοιραστούν μεταξύ άλλων χρηστών του Photoshop.
  5. Κάντε ένα αντίγραφο ασφαλείας των προσαρμοσμένων προεπιλογών σας σε αφαιρούμενα μέσα, ώστε να μην τα χάσετε ποτέ.
  6. Για να προσθέσετε ένα μοτίβο Capture CC στη συλλογή σας, κάντε δεξί κλικ στο μοτίβο στη Δημιουργική Cloud Library και κάντε κλικ στην επιλογή Create Pattern Preset .