Κάθε παιχνίδι Apple της χρονιάς, ποτέ

Είναι Βασικά τα Όσκαρ για Κινητά Παιχνίδια

Με κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες παιχνίδια διαθέσιμα για το iPhone και το iPad, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβεις τι αξίζει τον κόπο σου. Τυχερά για εσάς, κάθε Δεκέμβριο η Apple προσπαθεί να στρογγυλοποιήσει τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει εκείνο το έτος, επιλέγοντας έναν κορυφαίο νικητή τόσο στις κατηγορίες παιχνιδιών iPhone όσο και iPad. Το παιχνίδι της Apple της Χρονιάς είναι μια αριστοκρατική τιμή, και είναι ένας που οι προγραμματιστές δεν το παίρνουν τόσο ελαφρώς.

Έχουμε καταγράψει κάθε νικητή από το 2010 έως το 2015 παρακάτω. Γιατί τίποτα πριν από το 2010; Την εποχή εκείνη, η Apple επικεντρώθηκε πραγματικά στο χαρακτηριστικό "Apple Rewind" που γιόρτασε το καλύτερο της χρονιάς που ήταν, αλλά δεν επέλεξε κανένα ξεκάθαρο νικητή - και ποια διασκέδαση είναι αυτή;

Ζούμε στο Thunderdome, λαοί. Δύο εφαρμογές εισέρχονται σε ένα φύλλο εφαρμογής. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι όλοι οι πρωταθλητές που έχουν περπατήσει τις αποκριμένες αίθουσες του κινητού μεγαλείου του παιχνιδιού μέχρι στιγμής:

2015: Η Lara Croft GO (iPhone)

Πλατεία Enix

Λαμβάνοντας την ουσία ενός παιχνιδιού και την αναπαραγωγή του σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος είναι ένα ουσιαστικά ανυπέρβλητο έργο. Αν δεν είστε η ομάδα υπεύθυνη για τον Mario Kart ή κάτι παράξενο όπως το The Typing of the Dead, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει ποτέ να δικαστεί.

Αλλά οι προγραμματιστές στην πλατεία Enix του Μόντρεαλ ήξεραν πώς να κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα Tomb Raider σε διαφορετικό είδος - εστιάζοντας στην ένταση και τους κινδύνους που το έκαναν υπέροχο στην πρώτη θέση. Το Lara Croft GO είναι ένα παιχνίδι γρίφων που βασίζεται σε σειρά που προκαλεί τους παίκτες να επιβιώσουν σε 101 μοναδικά παζλ καθώς προσπαθούν να ξεδιπλώσουν το μυστήριο της Βασίλισσας του Venom.

2015: Κοπή (iPad)

Joel McDonald

Τα δέντρα μπονσάι έχουν σκοπό να είναι μια ειρηνική, διαλογιστική εμπειρία - και η Prune σίγουρα πέφτει καλά μέσα σε αυτήν την περιγραφή. Αλλά είναι επίσης προκλητική και βαθιά ικανοποιητική όταν το παίρνετε ακριβώς σωστό. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, οι παίκτες θα κλαδεύουν τα κλαδιά ενός ταχέως αναπτυσσόμενου δέντρου με τρόπο που τους βοηθά να φτάσουν στο φως του ήλιου για να μπορέσουν να ανθίσουν. Αλλά επειδή πρόκειται για ένα βιντεοπαιχνίδι, υπάρχουν περισσότερα από μερικά ενοχλητικά εμπόδια που παρεμποδίζουν.

Περιελάβαμε Prune στη λίστα των 10 καλύτερων παιχνιδιών παζλ για iOS και με καλό λόγο. Είναι τόσο όμορφο όσο είναι διασκεδαστικό και παρέχει άφθονο "a-ha!" στιγμές, όπως θα έπρεπε κάθε καλό παιχνίδι παζλ.

2014: Threes! (iPhone)

Sirvo LLC

Αν γνωρίζετε μόνο αυτό το παιχνίδι ως 2048, κάνετε κάτι τρομερά λάθος. Η αρχική έκδοση του δημοφιλούς συρόμενου παιχνιδιού παζλ, Threes! είναι ένα παιχνίδι που ήταν όμορφο με την απλότητα του και τιμωρούσε με την υψηλή βαθμολογία του. Οι παίκτες κινούνται ως αριθμοί μαζί για να δημιουργήσουν μεγαλύτερους αριθμούς, αλλά αν αφήσουν το ταμπλό να γεμίσει, είναι πάνω από το παιχνίδι.

Κερδίζοντας τα αποτελέσματα των φίλων σας δεν αρκεί. κάθε παιχνίδι των Threes! είναι μια πρόκληση να ξεπεράσετε το δικό σας προσωπικό όφελος. Ένα πιασάρικο soundtrack, γοητευτικό visuals και αυθεντικό gameplay έκαναν αυτό το ένα εύκολο pick για την Apple το 2014.

2014: Monument Valley (iPad)

ustwo

Με το gameplay του με το MC Escher, τα σπλάχνα και τα άγρια ​​λόγια, το Monument Valley έγινε ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα του App Store το 2014. Ήταν τόσο επιτυχημένο ότι στην πραγματικότητα έγινε το βασικό σημείο αναφοράς για την τρίτη σεζόν του Netflix's House των Καρτών.

Ένα άλλο παιχνίδι γρίφων (η Apple φαίνεται να τους αρέσει), το Monument Valley είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης μέσα από αδύνατα τοπία. Οι παίκτες μπαίνουν, προωθούν και γυρίζουν το περιβάλλον για να αποκαλύψουν νέες οδούς για την πριγκίπισσα ηρωίδας. Και λαμβάνοντας υπόψη τον σκληρό ανταγωνισμό το 2014 (χτύπησε το Hearthstone!), Θα πρέπει να πιστέψετε ότι αυτό αξίζει τον κόπο σας.

2013: Υπέροχη Ψάρεμα (iPhone)

Vlambeer

Υπάρχουν δύο αθλήματα που κάθε εξωγήινος απολαμβάνει: κυνήγι και ψάρεμα. Το Ridiculous Fishing είναι το σπάνιο βιντεοπαιχνίδι που γιορτάζει και τα δύο. Οι παίκτες ρίχνουν ένα δόλωμα στο νερό όσο πιο χαμηλά μπορούν, αποφεύγοντας κάθε ψάρι στην πορεία. Αφού έχουν γαντζώσει ένα μεγάλο, ο κύλινδρος τραβάει πίσω, με τους παίκτες να προσπαθούν αποσπασματικά να δολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ψάρια μέχρι να φτάσουν στην επιφάνεια.

Αυτό συμβαίνει όταν τα πράγματα γίνονται παράξενα.

Τα ψάρια φτάνουν στον αέρα, μόνο για να πυροβολήσουν στον ουρανό σαν skeet, με βαθμούς για κάθε σκοτωμένο ψάρι. Παράξενος? Απολύτως. Εθιστική; Εντελώς.

2013: BADLAND (iPad)

Frogmind

Με μια ματιά, η BADLAND θα μπορούσε να είχε κοιτάξει το μέσο καταναλωτή του App Store σαν έναν ακόμα ατελείωτο δρομέα. Ένα πανέμορφο, σίγουρο, αλλά με μικρή πρωτοτυπία. Μια γρήγορη λήψη, ωστόσο, θα αποδείξει ότι οι εντυπωσιακές εντυπώσεις είναι άσχημα.

Πρώτα απ 'όλα, το παιχνίδι δεν είναι ατελείωτο. Το BADLAND διαθέτει σχολαστικά διαμορφωμένα επίπεδα. Και το gameplay δεν είναι ούτε ένα ποντίκι για ένα τέχνασμα. Σίγουρα, το μόνο που θα κάνετε είναι να αγγίξετε την οθόνη για να πετάξετε τον ήρωά σας, αλλά με μια άγρια ​​ποικιλία παιχνιδιών που αλλάζουν την εμπειρία, το BADLAND γίνεται γρήγορα μια διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα με διαβολικά απλά χειριστήρια.

Το έτος από την αρχική απελευθέρωση του παιχνιδιού, το BADLAND έχει δει πολλές ενημερώσεις. Οι καλύτεροι από αυτούς εισήγαγαν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας επιπέδου, επιτρέποντάς σας να σχεδιάσετε και να μοιραστείτε τα δικά σας στάδια της BADLAND.

2012: Εκτέλεση της ζούγκλας Rayman (iPhone)

Ubisoft

Οι περισσότερες πλατφόρμες στο iPhone έχουν βασιστεί σε εικονικά d-pad και κουμπιά στην οθόνη για να αναπαράγουν την εμπειρία της κατοχής ενός ελεγκτή. Το Rayman Jungle Run απέφυγε τέτοιες παραδόσεις, αλλά επέλεξε την απλότητα με ένα πάτημα. Το πέτυχαν αυτό κάνοντας μια απλή συστροφή: ο Rayman θα τρέξει αυτόματα σε κάθε στάδιο. Το μόνο που μπορούσε να ελέγξει ο παίκτης ήταν τα άλματα του.

Καλά ... αρχικά. Όπως συνεχίσατε όμως, οι έλεγχοι "ενός κουμπιού" θα άλλαζαν. Σε μερικά στάδια θα πρέπει να γροθιάσετε. Σε άλλους, θα έπρεπε να τρέξετε τοίχο ή να πετάξετε. Η Ubisoft έδειξε στον κόσμο πόσο gaming θα μπορούσατε να πετύχετε με τη βρύση της οθόνης αφής. Και το 2012, έριξε το μυαλό μας.

2012: Το δωμάτιο (iPad)

Πυροσβεστικά παιχνίδια

Όχι από τη Myst υπήρξε ένα παιχνίδι περιβαλλοντικών παζλ τόσο περίπλοκο και περίπλοκο. Το δωμάτιο έγινε ένα απόλυτο must-have για τους ιδιοκτήτες του iPad το 2012, προσφέροντας μια σειρά από μοναδικά κουτιά που θα μπορούσαν να ξεκλειδωθούν μόνο από τον εντοπισμό κάθε γωνίας και της κούνιας και του φιδιού έως ότου ξεσπάσει τα μυστικά του.

Το δωμάτιο από τότε ακολουθείται από συνέχειες που έχουν χτίσει το μυστήριο και τη μυστηριώδη και ενώ είναι εξίσου καλοί από την άποψη του gameplay, τίποτα δεν θα ταιριάζει με την πρώτη φορά που θα έχετε τα χέρια σας σε αυτά τα παζλ.

2011: Tiny Tower (iPhone)

Nimblebit

Ένας ουρανοξύστης σε μέγεθος τσέπης, το Tiny Tower προσφέρει μια απλοϊκή (αλλά βαθιά ικανοποιητική) εμπειρία αυτοκρατορίας. Οι παίκτες χτίζουν το πάτωμα μετά το πάτωμα στον πύργο τους, δημιουργώντας καταστήματα και συνδυάζοντας δυνητικούς εργαζόμενους με τις δουλειές των ονείρων τους.

Η ομάδα πίσω από το Tiny Tower έχει συνεχιστεί για να δημιουργήσει μια μεγάλη ποικιλία δροσεών κινητών εμπειριών. Το κεφάλαιο παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, το εμπνευσμένο από φίδι roguelike Nimble Quest, και το μικροσκοπικό πύργο-esque Tiny Death Star έγιναν όλα από τους εκλεκτούς ανθρώπους στο NimbleBit.

2011: Dead Space (iPad)

ΕΑ

Ήταν εκπληκτική η σκέψη ότι ένα παιχνίδι τόσο καλό όσο το Dead Space θα μπορούσε να φανεί αυτό το κούμπωμα στο iPad το 2011. Καθώς γράφω αυτό, βαθιά στο μέλλον, είμαι ακόμα εντυπωσιασμένος.

Μια πρωτότυπη ιστορία που ήταν ανάμεσα στο Dead Space και το Dead Space 2, το Dead Space για το iPad ήταν τόσο τεταμένο, τρομακτικό και πανέμορφο όσο οι αδελφοί κονσόλας. Όσον αφορά τα παιχνίδια τρόμου, αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή σας για το App Store εδώ και χρόνια . Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όμως, δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη. Λυπάμαι τους λαούς - θα χρειαστεί να βρείτε τους φόβους σας κάπου αλλού.

2010: Φυτά εναντίον ζόμπι (iPhone)

ΕΑ

Ήδη ένα τεράστιο χτύπημα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η EA έδειξε στον κόσμο πόσο ισχυρή μικρή συσκευή που ταιριάζει στην τσέπη σας θα μπορούσε να είναι για παιχνίδια. Το 2010 ήταν ακόμα τις πρώτες μέρες του App Store με πολλούς τρόπους, και να πάρει ένα πλήρες λιμάνι PC ήταν ουσιαστικά ανήκουστο.

Τα φυτά εναντίον των ζόμπι είναι ένα φανταστικό παιχνίδι σε οποιοδήποτε σύστημα. Είναι πρωτοποριακό σχεδιασμό που βασίζεται σε λωρίδες και έθεσε ένα νέο γύρισμα στην άμυνα του πύργου που χρειαζόταν τότε. Αλλά να το βάλετε στην τσέπη σας; Άνθρωπος, άνθρωπος, αυτή ήταν καθαρή ευδαιμονία.

2010: Osmos (iPad)

Παιχνίδια Ημισφαίρια

Ένα άλλο εκπληκτικό λιμάνι PC στο iOS, οι παίκτες του iPad το 2010 θα είχαν ορκιστεί ότι ο Osmos χτίστηκε από το έδαφος με τις οθόνες αφής στο μυαλό. Το Serene, πανέμορφο και γεμάτο βαρύτητα σε μια κλίμακα που θα εγκρίνει ο Carl Sagan, ο Osmos ήταν ένα παιχνίδι μάζας και κίνησης ανάμεσα στα αστέρια.

Ήταν ένα άλλο παιχνίδι παζλ; Περίπου. Αλλά και πάλι, ο Όσμος είναι το είδος της εμπειρίας που είναι δύσκολο να επισημάνετε μια ετικέτα. Μπορεί να είναι παλιά από τα πρότυπα για κινητά, αλλά αν δεν το δοκιμάσατε, το πρώτο iPad Game of the Year του App Store εξακολουθεί να είναι μια φανταστική εμπειρία για gamers με οθόνη αφής.