Τι κάνει την Apple τόσο ξεχωριστή και επιθυμητή;

Μερικές πτυχές που καθιστούν το κεφάλι της Apple Stand και τους ώμους πάνω από το υπόλοιπο

Η Apple ήταν στην κορυφή του παιχνιδιού εδώ και αρκετά χρόνια. Είτε απελευθερώνει νέα και καινοτόμα προϊόντα, επεκτείνει τις επιχειρήσεις ή βοηθά με τη δημιουργία αρκετών νέων ευκαιριών εργασίας, η Apple καταφέρνει πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Τι είναι αυτό που κάνει την Apple τόσο επιθυμητή και τόσο πολύ ξεχωριστή; Πώς η εταιρεία διατηρεί το τρομερό της καθεστώς από τις τελευταίες δεκαετίες περίπου; Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να χάνονται πάνω σε κάθε μία από τις απελευθερώσεις της Apple; Εδώ είναι μια ανάλυση ορισμένων πτυχών που κάνει την Apple να σταθεί κεφάλι και τους ώμους πάνω από το υπόλοιπο του ανταγωνισμού.

Την Apple και τον Steve Jobs

Φωτογραφία ευγένεια: Justin Sullivan / Getty Images.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν μιλάει για την Apple είναι ο Steve Jobs, ο οποίος έγινε συνώνυμος με το εμπορικό σήμα και τόσο διάσημος όσο και η ίδια η μάρκα. Η Jobs άνοιξε αρκετές νέες προοπτικές για την εταιρεία και στην πραγματικότητα επαναπροσδιόρισε ολόκληρη την έννοια της κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια του χρόνου της. Έφτιαξε νέες και καινοτόμες ιδέες, επίσης εκείνες που θα ευχαριστούσαν το ακόρεστο μυαλό των χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Όχι μόνο η Jobs ήταν η κύρια δύναμη πίσω από την κατασκευή νέων προϊόντων στην αγορά, αλλά ανέλαβε επίσης ένα επιθετικό προβάδισμα στην εμπορία αυτών των προϊόντων. Μόλις ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, σχεδίασε να προωθήσει την εταιρεία και να την φέρει στην πρώτη γραμμή της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Αρκετοί ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η Apple μπορεί να βιώσει μια βουτιά στην επιχείρηση, μετά την πρόσφατη κατάρρευση του Steve Jobs. Αλλά η εταιρεία επιμένει ότι η Jobs είχε ήδη προγραμματίσει προϊόντα για ένα ολόκληρο έτος, πράγμα που σήμαινε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί χωρίς οι πελάτες να νιώθουν κακό κλονισμό στην απώλειά της.

Καταστροφή του Steve Jobs - Επιπτώσεις στις ασιατικές εταιρείες τεχνολογίας

Οι θέσεις εργασίας πάντα σκέφτηκαν διαφορετικούς και ασυνήθιστους τρόπους για την αύξηση των επιχειρήσεων για την Apple. Ακολουθεί μια λίστα με τις στρατηγικές στις οποίες κατέληξε, προκειμένου να φέρει την Apple στη θέση που βρίσκεται σήμερα:

Διάφορα προϊόντα

Εικόνα © Apple.

Η Apple κυκλοφόρησε πολλά διαφορετικά και κομψά προϊόντα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η εταιρεία που ξεκίνησε με ταπεινή αρχή άρχισε να αναπτύσσεται σταθερά, παρουσιάζοντας τη σειρά των προσωπικών υπολογιστών της Apple II, τον Mac και μετά το πολύ περιζήτητο iPod, iPhone και iPad .

Τώρα, κάθε νέα έκδοση του iPhone και του iPad αναγκάζει το κοινό να μπει σε μια πραγματική φρενίτιδα, φωνάζοντας για το προϊόν. Αυτή η λατρευτική κατάσταση έχει επιτευχθεί με πολύ λίγα άλλα προϊόντα στην αγορά.

Δυναμικό επιχειρηματικό σχέδιο

Steve Jobs Παρουσιάζοντας το Lion OS Φωτογραφία: Justin Sullivan / Getty Images.

Ένας σημαντικός λόγος για την επιτυχία της Apple είναι το δυναμικό της, συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό σχέδιο . Η Jobs μελέτησε με προσοχή την αγορά και προσπάθησε να εξακριβώσει τον παλμό του κοινού. Η Apple αρχικά ξεκίνησε ως μια άλλη εταιρεία υπολογιστών. Αλλά η Jobs πάντα ήξερε ότι προοριζόταν για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.

Η Apple έπρεπε να διευρύνει την προσέγγισή της εάν έπρεπε να αυξηθεί σε μεγάλα ύψη. Η ομάδα, λοιπόν, άλλαξε το επιχειρηματικό της σχέδιο για να εισαγάγει πολλά ακόμα διαφορετικά προϊόντα. Ξεκινώντας με την κυκλοφορία του Final Cut Pro, η εταιρεία συνέχισε να πειραματίζεται με συσκευές αναπαραγωγής MP3, iPhones και τα iPad αργότερα.

Η Jobs άλλαξε επίσης το όνομα της εταιρείας από την Apple Computer Inc. στην Apple Inc., η οποία έδωσε στην εταιρεία ένα πολύ ευρύτερο φάσμα και όραμα.

Δημοσκόπηση: Η κατάργηση του Steve Jobs θα επηρεάσει αρνητικά την Apple;

Δημιουργία καταστήματος λιανικής πώλησης

μήλο

Η δημιουργία των δικών τους καταστημάτων λιανικής πώλησης αποδείχθηκε μια τεράστια καμπή για την Apple. Συνειδητοποιώντας ότι τα καταστήματα λιανικής πώλησης δεν παρείχαν στην Apple αυτό που άξιζε, η εταιρεία αποφάσισε να ανοίξει το δικό της κατάστημα λιανικής πώλησης.

Επί του παρόντος, η Apple μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 250 καταστήματα λιανικής παγκοσμίως. Αυτή η κίνηση έδωσε στην εταιρεία την απαραίτητη ώθηση για να προχωρήσει προς τα εμπρός στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

App Store Wars: Android Market Vs. Apple App Store

Συνεργασία με τον διαγωνισμό

Εικόνα © Google.

Ο Steve Jobs σχεδίασε μια ακόμη ασυνήθιστη αλλά πολύ αποτελεσματική κίνηση για την Apple. Έρχεται σε επαφή με τον Bill Gates και τον έχει αναγκάσει να επενδύσει $ 150.000.000 στην εταιρεία. Αυτό διασώζει τη φήμη της εταιρείας εκείνη την εποχή, σταθεροποιώντας την και βοηθώντας την να επιστρέψει στα πόδια της.

Στη συνέχεια, η Jobs αποφάσισε επίσης να κατασκευάσει κινητά εξαρτήματα για ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Samsung . Αυτό ενίσχυσε περαιτέρω τα κέρδη της εταιρείας και τη φήμη της ως προμηθευτή κινητών εξαρτημάτων.

Άνοιγμα ευκαιριών εργασίας

Φωτογραφία: David Freund / Getty Images.

Λαμβάνοντας την επιχείρηση σε πολλά μέρη της Ασίας και της Αφρικής, η Apple άνοιξε αυτόματα νέες ευκαιρίες απασχόλησης για προγραμματιστές εφαρμογών για iPhone σε αυτές τις ηπείρους επίσης.

Επίσης, η εταιρεία προσέλαβε εργαζόμενους από διάφορους τομείς, όπως μουσικούς, καλλιτέχνες, ιστορικούς κ.ο.κ., ώστε να αποκτήσουν μια διαφορετική και μοναδική προοπτική από αυτούς τους ανθρώπους.

Ανάπτυξη Ασίας και iPhone App

Με τόσες πολλές νέες καινοτομίες και μια τέτοια μοναδική προοπτική για τις επιχειρήσεις, είναι κατάπληκτο ότι η Apple βρίσκεται στην κορυφή της γραμμής;

Ποια άλλα πράγματα μπορείτε να σκεφτείτε, που καθιστούν αυτή την εταιρεία μοναδική; Τοποθετήστε και τα δύο σεντ σας. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς.