Πώς μπορούν οι προγραμματιστές εφαρμογών να εξασφαλίσουν καλύτερη ασφάλεια κινητού τηλεφώνου πελατών;

Ερώτηση: Πώς μπορούν οι προγραμματιστές εφαρμογών να εξασφαλίσουν καλύτερη ασφάλεια κινητού τηλεφώνου πελατών;

Η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας είναι ακμάζουσα όπως ποτέ άλλοτε. Αυτό έχει δημιουργήσει έναν αριθμό τύπων κινητών συσκευών, κινητό λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές για το ίδιο. Οι μεμονωμένοι προγραμματιστές και εταιρείες app είναι πλέον απασχολημένοι με την ανάπτυξη εφαρμογών για πολλές συσκευές , όπως το iPhone, το iPad, το Android και το BlackBerry. Ενώ πρόκειται για εξαιρετικά νέα για τους προγραμματιστές, τους κατασκευαστές και τους τελικούς χρήστες, η κινητή έκρηξη δεν κινδυνεύει. Στην πραγματικότητα, η χρήση κινητών συσκευών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς η ασφάλεια κινητής τηλεφωνίας καθίσταται συνεχώς ανησυχητική.

Πώς μπορούν οι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά να εξασφαλίσουν μέγιστη ασφάλεια για τους πελάτες τους; Ποιες πτυχές πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το σχεδιασμό μιας εφαρμογής για κινητά με τρόπο που θα έδινε στον τελικό χρήστη τη μέγιστη δυνατή προστασία στο διαδίκτυο;

Απάντηση:

Έχουμε για εσάς ένα τμήμα βασικών ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων, το οποίο θα βοηθήσει να ρίξει φως σε κάποιες από τις πιο κοινές ερωτήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των προγραμματιστών. Ακολουθεί μια βασική ενότητα FAQ για την ασφάλεια των κινητών για προγραμματιστές.

Είναι πιο επικίνδυνο να αναπτύσσετε λογισμικό για κινητές συσκευές από το να αναπτύσσετε επιχειρησιακό λογισμικό;

Είναι σίγουρα ένα πιο επικίνδυνο λογισμικό ανάπτυξης για κινητές συσκευές. Ο κύριος κίνδυνος με τις εφαρμογές για κινητές συσκευές είναι ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι σε εξωτερικές επιθέσεις και μπορεί να χρεοκοπείται σε χρονικό σημείο. Αυτό συμβαίνει ειδικά σε συσκευές όπως το Android και το iPhone. Μια jailbroken συσκευή δίνει έμπειρη πρόσβαση στον hacker στον πηγαίο κώδικα, επιτρέποντάς του έτσι να αλλάξει και να αναδιαμορφώσει ολόκληρη την ίδια την εφαρμογή για κινητά.

Οι εφαρμογές για κινητά διατηρούν σταθερή αλληλεπίδραση με εσωτερικούς διακομιστές;

Ναι, οι εφαρμογές για κινητά είναι πάντα συνδεδεμένες στον εσωτερικό διακομιστή. Παρόλο που αυτό είναι καλό για τον τελικό χρήστη, καθώς του προσφέρεται μια σειρά από ευκολίες, είναι επίσης μειονεκτική, καθώς ένας έμπειρος χάκερ μπορεί να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση σε αυτόν τον εσωτερικό διακομιστή, μόλις το επιτύχει με το jailbreaking . Ως εκ τούτου, ενώ οι κατασκευαστές πρέπει να εξετάσουν το τμήμα υλικού της ασφάλειας κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που παρέχονται στο ίδιο το ακουστικό? οι προγραμματιστές πρέπει να καταλάβουν πώς και σε ποιο βαθμό θέλουν την κινητή τους εφαρμογή να αλληλεπιδρά με τον εσωτερικό διακομιστή.

Σε ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για να μάθω περισσότερα σχετικά με τις παραβιάσεις ασφάλειας και ασφάλειας κινητών τηλεφώνων;

Ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε πάρα πολλούς προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά που ειδικεύονται στην ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων και τον κινητό κατά των ιών. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στον τομέα που μπορούν να σας συμβουλεύσουν για διάφορες πτυχές της ασφάλειας κινητής τηλεφωνίας. Πολλά από αυτά τα άτομα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ανιχνεύσετε πιθανή παραβίαση ασφαλείας στην εφαρμογή σας για κινητά, να επανασχεδιάσετε την εφαρμογή σας για να την καθαρίσετε και επίσης να σας συμβουλεύσει σχετικά με τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε παρόμοιες μελλοντικές επιθέσεις. Είναι επιθυμητό όλες οι εταιρείες ανάπτυξης κινητών εφαρμογών να διατηρούν μια ομάδα τέτοιου προσωπικού έτοιμη ανά πάσα στιγμή.

Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι τα ευαίσθητα δεδομένα πελατών δεν θα αποκαλυφθούν στα smartphones τους μετά τη λήξη της περιόδου σύνδεσης;

Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα δεδομένα smartphone του πελάτη σας είναι να αναπτύξετε έναν συγκεκριμένο κώδικα που θα διαγράψει τα προσωπικά δεδομένα μόλις λήξει η περίοδος περιήγησης. Διαφορετικά, τα δεδομένα θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στη συσκευή, προκαλώντας πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των κινητών συσκευών. Καθώς οι τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και οι τεχνολογίες κινητής ασφάλειας συνεχίζουν να προχωρούν, οι χάκερ αναπτύσσουν επίσης καλύτερες και πιο αλάνθαστες τεχνικές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα κινητό σύστημα. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές και οι προγραμματιστές πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς το κινητό λειτουργικό σύστημα ή την εφαρμογή για κινητά τους και να ελέγχουν συνεχώς το σύστημα για σφάλματα, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες παραβίασης της ασφάλειας.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τις γνώσεις μου για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων;

Η κινητή ασφάλεια είναι μια αρκετά νέα βιομηχανία, η οποία εξελίσσεται τώρα με ταχύ ρυθμό. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε για τη δυναμική μιας εφαρμογής για κινητά και πώς οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια κινητή συσκευή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας σχετικά με το θέμα είναι να ενημερώνεστε για τις τελευταίες πτυχές της ασφάλειας των κινητών τηλεφώνων, να συμμετέχετε σε φόρουμ και εργαστήρια και να διατηρείτε συνεχή επαφή με τους ειδικούς.