Σχεδίαση ιστού για ένα κοινό με πολλές συσκευές

Πόσο ευαίσθητος σχεδιασμός ιστοσελίδων θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών για όλους τους επισκέπτες

Αφιερώστε λίγο χρόνο και σκεφτείτε όλες τις συσκευές που έχετε στην κατοχή σας, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή ιστοσελίδων. Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, ο κατάλογος αυτός έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πιθανόν να περιλαμβάνει παραδοσιακές συσκευές όπως έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή / και έναν φορητό υπολογιστή μαζί με συσκευές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, των tablet, των φορητών συσκευών, των συστημάτων τυχερών παιχνιδιών και πολλά άλλα. Μπορεί να έχετε ακόμη και συσκευές στο σπίτι σας ή μια οθόνη στο αυτοκίνητό σας που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο Internet! Η κατώτατη γραμμή είναι ότι το τοπίο της συσκευής γίνεται συνεχώς όλο και πιο ποικίλο, πράγμα που σημαίνει ότι για να ευδοκιμήσουμε στο Web σήμερα (και στο μέλλον), οι ιστότοποι θα πρέπει να χτιστούν με προσεκτική προσέγγιση και ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης του CSS και πρέπει να εξετάσουν πώς οι άνθρωποι πιθανώς θα συνδυάσουν αυτές τις διαφορετικές συσκευές σε μια εμπειρία περιήγησης στο web.

Εισαγάγετε τον χρήστη πολλαπλών συσκευών

Μία αλήθεια που έχουμε δει να παίζουμε είναι ότι αν οι άνθρωποι δίνουν πολλαπλούς τρόπους για να έχουν πρόσβαση στο Web, θα τους χρησιμοποιήσουν. Όχι μόνο οι χρήστες που χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές συσκευές για πρόσβαση στο περιεχόμενο ιστότοπου, αλλά το ίδιο άτομο επισκέπτεται τον ίδιο ιστότοπο χρησιμοποιώντας αυτές τις ποικίλες συσκευές. Εκεί προέρχεται η έννοια του χρήστη "πολλαπλών συσκευών".

Ένα τυπικό σενάρια πολλαπλών συσκευών

Εξετάστε μια κοινή αλληλεπίδραση ιστού που πολλοί άνθρωποι βιώνουν κάθε μέρα - περιήγηση σε ιστοσελίδες ακινήτων σε μια αναζήτηση για ένα νέο σπίτι. Αυτή η εμπειρία μπορεί να ξεκινήσει σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή όπου κάποιος εισάγει τα κριτήρια του τι ψάχνουν και εξετάζει διαφορετικές λίστες ιδιοκτησίας που ταιριάζουν με αυτό το ερώτημα. Μέσω της ημέρας, το άτομο αυτό μπορεί να δει ξανά συγκεκριμένες ιδιότητες στην κινητή συσκευή του ή μπορεί να λάβει ειδοποιήσεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του (το οποίο θα ελέγξει την κινητή συσκευή του) για νέες καταχωρίσεις που ταιριάζουν με τις παραμέτρους αναζήτησης. Θα μπορούσαν ακόμη και να πάρουν αυτές τις ειδοποιήσεις σε μια φορητή συσκευή, όπως ένα smartwatch, και να αναθεωρήσουν τις βασικές πληροφορίες σε αυτή τη μικροσκοπική οθόνη.

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να συνεχιστεί μέσα στην ημέρα με περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπο σε διαφορετικό επιτραπέζιο υπολογιστή, ίσως από το γραφείο τους στην εργασία. Εκείνο το βράδυ, μπορεί να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή δισκίου για να δείξουν λίστες που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για την οικογένειά τους για να λάβουν τα σχόλιά τους σχετικά με αυτές τις ιδιότητες.

Σε αυτό το σενάριο, ο πελάτης του ιστότοπού μας μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τέσσερις ή πέντε διαφορετικές συσκευές, καθένα με πολύ διαφορετικά μεγέθη οθόνης, για να επισκεφθεί τον ίδιο ιστότοπο και να δει το ίδιο περιεχόμενο. Αυτός είναι ένας χρήστης πολλαπλών συσκευών και αν ο ιστότοπος που επισκέπτεται δεν τα φιλοξενεί σε όλες αυτές τις διαφορετικές οθόνες, απλά θα αφήσουν και θα βρουν κάτι που κάνει.

Άλλα σενάρια

Η αναζήτηση ακινήτων είναι μόνο ένα παράδειγμα όπου οι χρήστες θα μεταβούν από συσκευή σε συσκευή κατά τη διάρκεια της συνολικής τους εμπειρίας σε έναν ιστότοπο. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η εμπειρία του ιστού είναι πιθανό να εκτείνεται σε περισσότερες από μία συνεδρίες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ένας χρήστης να χρησιμοποιεί διαφορετικές συσκευές βάσει του οποίου είναι βολικό για τους ανά πάσα στιγμή.

Βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε

Εάν οι ιστοχώροι του σήμερα πρέπει να εξυπηρετήσουν μια ολοένα και περισσότερο πολυχρησιμοποιούμενη συσκευή, τότε υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές και βέλτιστες πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να εξασφαλιστεί ότι αυτές οι τοποθεσίες είναι έτοιμες να χειριστούν σωστά αυτούς τους επισκέπτες και ότι κατατάσσονται καλά στις μηχανές αναζήτησης .

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 26/1/17