Πώς να Jailbreak Chromecast Χρησιμοποιώντας Kodi

Το Google Chromecast είναι ένα βολικό και εύκολο στη χρήση dongle που συνδέεται στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας και σας επιτρέπει να προβάλλετε ταινίες και εκπομπές από τα Hulu, Netflix, Crackle και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες. Παρόλο που αυτές οι συνδρομές συνεχούς ροής προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, πολλοί χρήστες επιλέγουν να κάνουν jailbreak στο Chromecast, χρησιμοποιώντας την ελεύθερη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων Kodi - μια εφαρμογή που παρέχει πρόσβαση σε ακόμη μεγαλύτερο περιεχόμενο βίντεο μέσω συμβατών προσθέτων άλλων κατασκευαστών .

Παρόλο που δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό Kodi στην ίδια σας τη συσκευή Chromecast όπως μπορείτε με ένα τηλεοπτικό ραδιόφωνο Amazon Fire , μπορείτε να μεταδώσετε στην τηλεόρασή του περιεχόμενο βίντεο από υπολογιστή, smartphone ή tablet. Οι συσκευές που λειτουργούν με Android 4.4.2 ή νεότερη έκδοση υποστηρίζονται καθώς και επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα Linux, macOS ή Windows. Ωστόσο, οι συσκευές iOS (iPhone, iPad, iPod touch) δεν υποστηρίζονται.

Ο, τι χρειάζεσαι

Πριν από το jailbreaking το Chromecast σας με το Kodi, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτά τα προαπαιτούμενα στη θέση του.

Casting από μια συσκευή Android

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο Kodi από το τηλέφωνο ή το tablet Android απευθείας στην τηλεόρασή σας συνδεδεμένη με το Chromecast.

Η μετάδοση από μια συσκευή Android για μεγάλο χρονικό διάστημα θα προκαλέσει την εκροή της μπαταρίας σας γρηγορότερα από ό, τι κανονικά, κάτω από τις μέσες συνθήκες χρήσης. Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας και να παραμείνετε συνδεδεμένοι με μια πηγή ενέργειας όποτε είναι διαθέσιμος.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google Home.
  2. Αγγίξτε το κουμπί κύριου μενού που βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Οθόνη / ήχος Cast .
  4. Θα εμφανιστεί τώρα μια νέα οθόνη, περιγράφοντας τις δυνατότητες κατοπτρισμού της εφαρμογής. Πατήστε το μπλε κουμπί CAST SCREEN / AUDIO .
  5. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται μια λίστα με συσκευές, κάτω από την ιδιότητα "Cast" στην επικεφαλίδα. Επιλέξτε το Chromecast από τις διαθέσιμες επιλογές.
  6. Εάν είναι επιτυχής, τα περιεχόμενα της οθόνης Android θα εμφανίζονται τώρα και στην τηλεόρασή σας. Εκκινήστε την εφαρμογή Kodi.
  7. Το Kodi θα ανοίξει αυτόματα σε λειτουργία πλήρους οθόνης, οπότε η εμπειρία της μετάδοσής σας θα είναι όπως αναμενόταν. Εκκινήστε το επιθυμητό πρόσθετο από το Kodi και αρχίστε να παίζετε το περιεχόμενο που θέλετε να προβάλετε στην τηλεόρασή σας.
  8. Για να σταματήσετε τη μετάδοση ανά πάσα στιγμή, επαναλάβετε τα βήματα 1-3 παραπάνω. Όταν εμφανιστεί η σελίδα Cast / Audio , πατήστε το κουμπί DISCONNECT .

Αν η χύτευση οθόνης αποσυνδέεται συνεχώς αμέσως μετά από προσπάθεια σύνδεσης, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα μικροφώνου στη συσκευή σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνο ή στο tablet σας.
  2. Επιλέξτε Εφαρμογές και ειδοποιήσεις από τη διεπαφή Ρυθμίσεις .
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε τις υπηρεσίες Google Play από τη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές.
  4. Επιλέξτε την επιλογή Δικαιώματα .
  5. Εντοπίστε το μικρόφωνο στη λίστα Αδειών εφαρμογής . Εάν ο ολισθητήρας που συνοδεύει την επιλογή είναι απενεργοποιημένος (το κουμπί βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και έχει γκρι χρώμα), αγγίξτε το μία φορά, ώστε να μετακινηθεί προς τα δεξιά και να γίνει μπλε ή πράσινο.

Χύτευση από έναν υπολογιστή

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο Kodi από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας απευθείας στην τηλεόρασή σας συνδεδεμένη με το Chromecast.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Cast .
  4. Θα εμφανιστεί τώρα ένα αναδυόμενο μήνυμα, που σας καλωσορίζει στην εμπειρία του Cast στο Chrome. Στο κάτω μέρος αυτού του μηνύματος θα πρέπει να υπάρχει το όνομα της συσκευής σας Chromecast. Εάν δεν βλέπετε αυτό το όνομα, ο υπολογιστής σας και το Chromecast ίσως να μην είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο και αυτό πρέπει να επιλυθεί πριν από τη χρήση του.
  5. Κάντε κλικ στο Cast to , που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το όνομα της συσκευής Chromecast και συνοδεύεται από ένα βέλος κάτω.
  6. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Cast desktop .
  7. Με την επιφάνεια εργασίας Cast εμφανίζεται τώρα, κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής σας Chromecast (π.χ. Chromecast1234).
  8. Ένα νέο παράθυρο πρέπει να εμφανίζεται με την ένδειξη Κοινή χρήση της οθόνης σας . Καταρχήν, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή Κοινή χρήση ήχου . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση .
  9. Εάν είναι επιτυχής, ολόκληρη η επιφάνεια εργασίας θα πρέπει να είναι πλέον ορατή στην τηλεόραση που είναι συνδεδεμένη στο Chromecast. Για να διακόψετε τη μετάδοση ανά πάσα στιγμή, κάντε κλικ στο κουμπί STOP που εμφανίζεται τώρα στο πρόγραμμα περιήγησής σας κάτω από την επικεφαλίδα του Chrome Mirroring: Capturing Desktop . Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το επίπεδο έντασης της εξόδου χύτευσης χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό που συνοδεύει αυτό το κουμπί.
  10. Εκκινήστε την εφαρμογή Kodi.
  11. Το Kodi πρέπει τώρα να είναι ορατό στην τηλεόρασή σας και μπορεί να ελέγχεται μέσω του φορητού σας υπολογιστή.