Αναθεώρηση μετατροπής ψηφιακού σε αναλογικό μετατροπέα Cambridge Audio DacMagic 100

Αναβάθμιση της απόδοσης του ήχου με εξωτερικό DAC

Στον κόσμο του ψηφιακού ήχου, το τελικό παιχνίδι είναι ο εξωτερικός μετατροπέας ψηφιακού προς αναλογικό ή το DAC. Αυτά τα μικρά, μη περιγραφόμενα μικροτσίπ είναι ενσωματωμένα σε ένα δίσκο ή έναν υπολογιστή και είναι τα κλειδιά για την ακριβή μετατροπή των δισεκατομμυρίων των ψηφιακών ακουστικών σημάτων 0s και 1s (π.χ. από CD ή DVD) σε φυσικά αναλογικά σήματα που είναι πιστά τον αρχικό ήχο.

Το DAC είναι ο πυρήνας του ψηφιακού ήχου. Οι ταχείες βελτιώσεις στην τεχνολογία και η άνοδος της δημοτικότητας του ήχου από κινητό / υπολογιστή οδήγησαν στη ζήτηση εξωλέμβιων DAC. Αυτά τα στοιχεία είναι σχεδιασμένα για να αναβαθμίζουν την απόδοση ήχου των συσκευών αναπαραγωγής δίσκων, υπολογιστών, κονσόλων παιχνιδιών και άλλων πηγών ψηφιακού ήχου .

Cambridge Audio DacMagic

Το DacMagic 100 είναι ένα εξατομικευμένο εξωλέμβιο DAC που προσφέρεται από την Cambridge Audio, κατασκευαστή του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το 1968, η Cambridge Audio έχει προσφέρει μέσα AV, high-end, αξεσουάρ και μίνι συστήματα. Το DacMagic 100 είναι ένα μικρό εξάρτημα, το οποίο μετρά περίπου το 1/3 του μεγέθους ενός δέκτη ή DVD player μεσαίου μεγέθους . Μπορεί να τοποθετηθεί κατακόρυφα ή οριζόντια χρησιμοποιώντας το ελαστικό πόδι που παρέχεται. Όταν συνδέεται, το DacMagic 100 εκτελεί τη διαδικασία μετατροπής ψηφιακού σε αναλογικό, που συνήθως γίνεται από ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής δίσκων, κονσόλα παιχνιδιών, διακομιστή μουσικής ή υπολογιστή.

Το DacMagic 100 έχει εισόδους για τρεις πηγές ψηφιακού ήχου - μία είσοδο για οπτικό (Toslink) και δύο για ομοαξονικό S / PDIF και μία είσοδο USB για σύνδεση στην έξοδο ήχου USB ενός υπολογιστή PC ή MAC. Οι αναλογικές εξόδους περιλαμβάνουν συνδέσεις ασύρματης γραμμής ( RCA ) και ισορροπημένης γραμμής (XLR). Ένας ψηφιακός pass-thru (με Toslink και S / PDIF) παρέχεται για σύνδεση σε ψηφιακό ηχογράφηση.

Ένα (πολύ) σύντομο μάθημα στον ψηφιακό ήχο

Το DacMagic 100 αναδεικνύει ένα ψηφιακό ηχητικό σήμα από 16-bit / 44.1 kHz σε 24-bit / 192 kHz. Παρόλο που μια πλήρης συζήτηση για τον ψηφιακό ήχο είναι πέρα ​​από αυτό το άρθρο, αρκεί να πούμε ότι η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης από 16 σε 24 bits αυξάνει το μέγεθος κάθε ψηφιακού δείγματος και μεταβάλλει το εισερχόμενο ψηφιακό σήμα από 44,1 kHz (44.100 δείγματα ανά δευτερόλεπτο) σε 192 kHz (192.000 δείγματα ανά δευτερόλεπτο), αυξάνει την ποσότητα ψηφιακών παλμών που λαμβάνονται δείγματα ανά δευτερόλεπτο. Τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερη δυναμική περιοχή και εκτεταμένη απόκριση υψηλής συχνότητας στην έξοδο αναλογικού σήματος.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η επεξεργασία σήματος 32 bit για τη μείωση του jitter. Το Jitter είναι ένα φαινόμενο ψηφιακού ήχου που σχετίζεται με το χρονισμό των ψηφιακών παλμών, που μερικές φορές περιγράφονται ως «τρεμμένοι παλμοί». Ένα ακριβές ψηφιακό ρολόι, όπως ο επεξεργαστής 32-bit, βοηθάει στη μείωση του jitter και βελτιώνει τις λεπτομέρειες υψηλής συχνότητας και την ανάλυση του σήματος. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του DacMagic 100 περιλαμβάνουν δείκτες εισερχόμενου δείκτη ρυθμού δειγματοληψίας (32, 44,1, 48, 88,2 και 96 kHz) και τρία ψηφιακά φίλτρα (L) που μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις ακρόασης. Ένας διακόπτης φαινομένου φάσης μπροστινού πίνακα παρέχεται για σκοπούς ψηφιακής εγγραφής.

Αρκετά με τα μαθήματα της επιστήμης - Δουλεύει πραγματικά το DacMagic;

Αν ελπίζετε να πάρετε το high-end CD player σας σε νέα επίπεδα απόδοσης, αποθηκεύστε τα χρήματά σας ή επενδύστε σε μια άλλη αναβάθμιση του συστήματος. Το DacMagic 100 έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου, αλλά πιθανότατα δεν θα ξεπεράσει τους δίσκους αναπαραγωγής ανώτερης κατηγορίας με ενσωματωμένους DAC βελτιστοποιημένους για απόδοση ήχου (εκτός αν είναι πολύ ξεπερασμένοι). Από την άλλη πλευρά, πολλοί παίκτες CD και DVD με χαμηλές έως μεσαίες τιμές κόβουν τις γωνίες, ιδιαίτερα στην πλευρά του ήχου - αυτό ήταν όπου το DAC της Cambridge Audio έδειξε κάποια από τη μαγεία του.

Το DacMagic 100 δεν κάνει πολλά για το high-end CD player της Yamaha, το οποίο πάντα ακούγεται υπέροχο - δεν αποτελεί έκπληξη εδώ. Και οι δύο DAC παρουσιάζουν εξαιρετική ανάλυση, λεπτομέρεια και βάθος. Ωστόσο, οι διαφορές είναι πιο εμφανείς όταν παίζετε ένα CD σε έναν (πρόσφατα αγορασμένο) φορέα Blu-ray και έναν (παλαιότερο) φορέα DVD-Audio / SACD. Οι διαφορές στην ποιότητα του ήχου είναι ανεπαίσθητες, αλλά παρόλα αυτά μια υπενθύμιση ότι η ποιότητα ήχου θεωρείται μερικές φορές δευτερεύουσα, ως μια δεύτερη σκέψη. Το DacMagic 100 ακούγεται λίγο πιο ανοικτό και λεπτομερές σε σύγκριση με τους μέτριους DAC και στους δύο παίκτες. Αν και οι διαφορές είναι αισθητές, είναι επίσης λιγότερο σημαντικές σε σύγκριση με τις βελτιώσεις του ήχου του υπολογιστή.

Μπορεί το DacMagic να ανυψώσει τον υπολογιστή σε νόμιμη πηγή ήχου;

Η πραγματική μαγεία στο DacMagic 100 συμβαίνει όταν ακούτε πηγές ήχου υπολογιστή. Οι DAC που είναι ενσωματωμένοι στους περισσότερους υπολογιστές δεν είναι γνωστοί για ποιότητα ήχου εκτός αν οι κάρτες ήχου έχουν αναβαθμιστεί ως έχουν. Όταν συνδέεται στην έξοδο USB ενός υπολογιστή ή υπολογιστή MAC, το DacMagic 100 λειτουργεί ως ψηφιακός-αναλογικό μετατροπέας - ουσιαστικά σαν μια εξωτερική κάρτα ήχου με DAC υψηλής ποιότητας στο σκάφος.

Οι συγκρίσεις είναι αυστηρές. Ο ήχος του DacMagic 100 σκιάζει λεπτομερώς τους DAC που είναι ενσωματωμένοι στο φορητό μας Mac, αυξάνοντας γρήγορα τον υπολογιστή σε μια νόμιμη πηγή ήχου. Με όλη τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή, είναι σαν να αποκτάτε αμέσως μια νέα πηγή ήχου υψηλής ποιότητας για αναπαραγωγή στο σύστημα. Μεγάλο μέρος της αποθηκευμένης μουσικής προέρχεται από το iTunes στη μορφή AIFF, το οποίο είναι τυπικό CD 44,1 kHz, ήχος 16-bit. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ήχο για να ξεκινήσετε, αλλά η ακρόαση μέσω του DacMagic 100 είναι σαν να σηκώνετε ένα μανδύα που καλύπτει τα ηχεία.

Η σαφήνεια και η λεπτομέρεια βελτιώνονται αισθητά, με πολύ μεγαλύτερη ανοικτότητα και διαφάνεια. Η σύνδεση του υπολογιστή είναι απλή. Συνδέστε την έξοδο USB ενός υπολογιστή στην είσοδο USB του DacMagic 100 και μετά συνδέστε την αναλογική έξοδο DacMagic 100 σε αναλογική είσοδο σε δέκτη. Σημείωση: το DacMagic 100 δεν συνοδεύεται από καλώδια, επομένως θα πρέπει να τα αγοράσετε ξεχωριστά. Πέρα από τους υπολογιστές, το DacMagic 100 προσφέρει βελτιώσεις στον ήχο για άλλες συσκευές ήχου, όπως: διακομιστές μουσικής, συστήματα οικιακού ήχου , ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί διαδικτύου, δορυφορικά ραδιοφωνικά προγράμματα , συσκευές αναπαραγωγής βίντεο και ακόμη και την ψηφιακή έξοδο ήχου μιας τηλεόρασης επίπεδης οθόνης. Οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή ήχου με οπτικές ή ομοαξονικές εξόδους μπορεί να συνδεθεί στο DacMagic 100 και πιθανόν να έχει βελτιωμένη ποιότητα ήχου.

Η κατώτατη γραμμή

Φαίνεται αξιοσημείωτο ότι ένας μικροσκοπικός μικροεπεξεργαστής μπορεί να είναι τόσο κρίσιμο μέρος της αλυσίδας ήχου, αλλά ο ψηφιακός-αναλογικό μετατροπέας οδηγεί στην ποιότητα του ήχου. Τα αποτελέσματά σας ενδέχεται να ποικίλλουν, αλλά η προσθήκη του DacMagic 100 σε ένα σύστημα είναι πιθανό να βελτιώσει τον ήχο πολλών παλαιότερων συσκευών αναπαραγωγής δίσκων και ακόμη και μερικών νεότερων, ειδικά εκείνων που δεν διαθέτουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ήχου. Το DacMagic 100 φέρνει στη ζωή τον υπολογιστή, αυξάνοντας τον υπολογιστή σε μια αυθεντική πηγή ήχου. Οι υπολογιστές έχουν γίνει η προτιμώμενη συσκευή αποθήκευσης μουσικής και το DacMagic 100 μετατρέπει έναν υπολογιστή σε πηγή ήχου αντάξια του δικού του ράφι σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας.