Πώς να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία HTML Span και Div

Χρησιμοποιήστε το span και div με το CSS για μεγαλύτερο έλεγχο στυλ και διάταξης.

Πολλοί άνθρωποι που είναι νέοι στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και στο HTML / CSS χρησιμοποιούν τα στοιχεία και

σε εναλλασσόμενα, καθώς δημιουργούν ιστοσελίδες. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία HTML εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς. Η εκμάθηση της χρήσης του καθενός για τον επιδιωκόμενο σκοπό σας θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε καθαρότερες ιστοσελίδες, των οποίων ο κώδικας είναι ευκολότερο να διαχειριστεί συνολικά.

Χρησιμοποιώντας το στοιχείο

Το στοιχείο div ορίζει λογικές διαιρέσεις στην ιστοσελίδα σας.

Είναι βασικά ένα πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε άλλα στοιχεία HTML που λογικά συνδυάζονται. Μια διαίρεση μπορεί να έχει πολλά άλλα στοιχεία σε αυτήν, όπως παραγράφους, επικεφαλίδες, λίστες, συνδέσμους, εικόνες κ.λπ. Μπορεί να έχει ακόμη και άλλα τμήματα μέσα σε αυτήν για να παρέχει πρόσθετη δομή και οργάνωση στο έγγραφο HTML.

Για να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο div, τοποθετήστε μια ανοιχτή

ετικέτα πριν την περιοχή της σελίδας που θέλετε ως ξεχωριστή διαίρεση και μια κλειστή ετικέτα μετά από αυτήν:

περιεχόμενο του διαστήματος

Αν η περιοχή της σελίδας σας χρειάζεται μερικές πρόσθετες πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσετε για στυλ με το CSS αργότερα, μπορείτε να προσθέσετε έναν επιλογέα ταυτότητας (π.χ.,

id = "myDiv">), ή ένας επιλογέας κλάσης (π.χ., class = "bigDiv">). Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά μπορούν στη συνέχεια να επιλεγούν χρησιμοποιώντας CSS ή να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας JavaScript. Οι τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές κλίνουν προς τη χρήση επιλογών τάξης αντί για αναγνωριστικά, εν μέρει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο είναι συγκεκριμένοι οι επιλογείς ταυτότητας. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ένα και θα μπορούσατε να δώσετε μια διαίρεση ταυτότητας και επιλογέα τάξης.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το

Versus

Το στοιχείο div είναι διαφορετικό από το στοιχείο της ενότητας HTML5, επειδή δεν δίδει το περιεχόμενό του σε οποιοδήποτε σημασιολογικό νόημα. Αν δεν είστε σίγουροι αν το μπλοκ περιεχομένου θα πρέπει να είναι div ή τμήμα, σκεφτείτε ποιος είναι ο σκοπός του στοιχείου και του περιεχομένου για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια θα χρησιμοποιήσετε:

  • Εάν χρειάζεστε το στοιχείο απλά για να προσθέσετε στυλ σε εκείνη την περιοχή της σελίδας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο div.
  • Εάν το περιεχόμενο που πρέπει να περιέχεται έχει ξεχωριστή εστίαση και μπορεί να παραμείνει μόνο του, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο της ενότητας.

Τελικά, και τα δύο τμήματα και τα τμήματα συμπεριφέρονται αρκετά παρόμοια και μπορείτε να δώσετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις τιμές των χαρακτηριστικών και το στυλ τους με το CSS για να αποκτήσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας που χρειάζεστε. Και τα δύο είναι στοιχεία επιπέδου μπλοκ.

Χρησιμοποιώντας το στοιχείο

Το στοιχείο span είναι ένα στοιχείο inline από προεπιλογή. Αυτό το ξεχωρίζει από τα στοιχεία του div και του τμήματος. Το στοιχείο span χρησιμοποιείται συχνά για να τυλίξει ένα συγκεκριμένο κομμάτι περιεχομένου, συνήθως κείμενο, για να του δώσει ένα πρόσθετο "άγκιστρο" που μπορεί να μορφοποιηθεί αργότερα. Χρησιμοποιείται με το CSS, αλλάζει το στυλ του κειμένου που περικλείει. Ωστόσο, χωρίς χαρακτηριστικά γνωρίσματα στυλ, το στοιχείο span μόνο δεν έχει καμία επίδραση στο κείμενο καθόλου.

Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των διαστημάτων span και div. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το στοιχείο div περιλαμβάνει ένα σπάσιμο παραγράφου, ενώ το στοιχείο span απλώς λέει στο πρόγραμμα περιήγησης να εφαρμόσει τους σχετικούς κανόνες στυλ CSS σε αυτό που περικλείεται από τις ετικέτες :


Επισημασμένο κείμενο και μη επισημασμένο κείμενο.

Προσθέστε το class = "highlight" ή άλλη κλάση στο στοιχείο span για να μορφοποιήσετε το κείμενο με CSS (π.χ., class = "highlight">).

Το στοιχείο span δεν έχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, αλλά τα τρία που είναι τα πιο χρήσιμα είναι τα ίδια με αυτά του στοιχείου div:

  • στυλ
  • τάξη
  • ταυτότητα

Χρησιμοποιήστε το άνοιγμα όταν θέλετε να αλλάξετε το στυλ του περιεχομένου χωρίς να ορίσετε αυτό το περιεχόμενο ως νέο στοιχείο σε επίπεδο μπλοκ στο έγγραφο.

Για παράδειγμα, αν θέλετε η δεύτερη λέξη μιας επικεφαλίδας h3 να είναι κόκκινη, θα μπορούσατε να περιβάλλετε τη λέξη με ένα στοιχείο span που θα χαρακτήριζε τη λέξη ως κόκκινο κείμενο. Η λέξη εξακολουθεί να παραμένει μέρος του στοιχείου h3, αλλά τώρα εμφανίζεται επίσης με κόκκινο χρώμα:

Αυτή είναι η μυθική τίτλος μου

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 2/2/17